Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Απογοήτευση στην Κουμουνδούρου……..

TechTeam από TechTeam
05/06/2021 23:04
σε ΕΙΠΑΝ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Υπό κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας», που έλεγε και ξανάλεγε ο αείμνηστος Μάζης στη διάσημη Φυσική του (του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου) η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων και η θετική συσχέτιση του κ. Τσίπρα της κατάστασης στη χώρα (όπως την έχει στο μυαλό του) με αυτό το αποκρουστικά βαρετό «καλλιτεχνικό» προϊόν του κ. Μιθριδάτη δεν έχουν καμία σχέση.

Του Χρήστου Υφαντή
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αυτοαποκαλούμενο κόμμα της εξωστρέφειας και με διεθνιστική διάθεση και συγκρότηση, θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην πλήρη απελευθέρωση όλων των εμποδίων που κρατάνε τους Έλληνες της διασποράς εκτός της εθνικής εκλογικής διαδικασίας, από την ώρα, μάλιστα, που βαθύτατα πιστεύει ότι ο πολιτικός του λόγος εξακολουθεί να συνεγείρει αυτή την κρίσιμη εκλογική μάζα, την οποία προσεγγίζει και με οργανώσεις στο εξωτερικό, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις κ.λ.π.
Ότι πρωτοστάτησε (οι άλλοι της αριστερής συνομοταξίας ακολούθησαν, αφού πρώτα ταλαντεύτηκαν) να αποκρουστεί η ψήφιση από 200 βουλευτές (για την άμεση ενεργοποίηση του) του νομοσχεδίου Βορίδη και να μεταφερθεί σε ένα άγνωστο μέλλον η έναρξη της διαδικασίας για την ανεμπόδιστη ψήφο των ομογενών, ακούγεται, σε πρώτη ανάγνωση, παρανοϊκό, σας διαβεβαιώ πως είναι απολύτως συμβατό με τα μηνύματα που λαμβάνει το κόμμα και η ηγετική ομάδα από τις εστίες του εξωτερικού, τα Λονδίνα και τις Νέες Υόρκες.
Οι ενημερώσεις που καταφθάνουν στην Κουμουνδούρου για την πραγματική απήχηση του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα είναι από απογοητευτικές έως ανήκουστες, οι αριθμοί που αποτυπώνονται στις εκτιμήσεις εκλογικής επιρροής μόλις που διακρίνονται σε ένα κρίσιμο σώμα Ελλήνων της διασποράς που είναι πρώτης γενιάς μετανάστες (επιστήμονες κατά βάση, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πολύ καλή σχέση με την αγορά εργασίας), για το οποίο κάποτε (προς του 2015) ο Αλέξης Τσίπρας καμάρωνε.
Η σημερινή στάση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος ολόκληρου είναι αυθεντικό παράγωγο της νέας τάξης πραγμάτων που διαμόρφωσε στους εκτός συνόρων, εξαιρετικά ενημερωμένους για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα, συμπατριώτες μας η καταστροφική πενταετία των Τσιπρο-καμμένων, στην ουσία προέκυψε μια πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, σήμερα όποιος στις μικροκοινωνίες αυτές «είναι ΣΥΡΙΖΑ» ντρέπεται να το πει, πολύ περισσότερο να το παλέψει.
Ο Τσίπρας, ως κλασσικός φιλοτομαριστής και συμφεροντολόγος, πιστό αντίγραφο των ιστορικών παραδόσεων του αριστερού κομματικού σωλήνα, «ζει και υπάρχει» με ένα, βασικό, μέλημα: να μην επιτρέψει στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές να κερδίσει αυτοδυναμία ακόμη και το σύστημα της απλής αναλογικής, στις δεύτερες ξέρει πολύ καλά ότι θα είναι και αυτοδύναμη και ενισχυμένη.
Η πιθανότητα να προκύψει το βράδυ των Εκλογών με απλή αναλογική (όποτε και αν διεξαχθούν) ένας Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος (έστω και με ελάχιστους βουλευτές) είναι μια πιθανότητα που ο Τσίπρας δεν θέλει για κανένα λόγο να ζήσει, καθώς στην προοπτική αυτή πρέπει το επόμενο πρωί να αδειάσει μόνος του το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει τα μπάνια στην βίλα των 500 ευρώ ενοίκιο στο Λαύριο.
Αποστερεί, λοιπόν, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα κρίσιμο εκλογικό σώμα που διαθέτει μια υπερβαίνουσα δυναμική, είναι σε θέση να επηρεάσει σημαντικά την κοινή γνώμη, έχει μια αυξανόμενη δυνατότητα να διαμορφώσει την κοινή περί την αναγκαία πορεία της χώρας άποψη και μετέχει στα κοινά (ακόμη και από εκεί που κατοικεί κι εργάζεται ή σπουδάζει) με συχνή, καθημερινή σχεδόν, συμμετοχή στα social media και στο παγκόσμιο χωριό της πληροφορίας.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συγκατανεύσει στο νομοσχέδιο Βορίδη, αν κάποιος μπορούσε να του εγγυηθεί μια απλή αριθμητική προσθήκη αυτών των 200.000 Ελλήνων της διασποράς στο εγχώριο εκλογικό σώμα. Ξέρει, πολύ καλά, πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Ο λόγος γίνεται για ένα πολύ δυναμικό, πολύ παραγωγικό, πολύ ενημερωμένο, πολύ τεχνοκρατικό εκλογικό δυναμικό, ενταγμένο στην παραγωγή ή έτοιμο να μπει, με παραστάσεις πολύ προχωρημένες σε σχέση με τους ιθαγενείς και απελευθερωμένο, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, από τις ιδεοληψίες και τα στερεότυπα της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Εκατοντάδες ή χιλιάδες Πιερρακάκηδες δηλαδή …
Ένα δυναμικό που δεν χαλαλίζει την πρόοδο για τις εμμονικές αριστερές αναγνώσεις της πραγματικότητας, που λειτουργεί και παράγει ιδεολογία με την επιστήμη και το ορθό λόγο, που δεν καταναλώνεται σε απλουστευτικές ερμηνείες του περασμένου αιώνα και μπορεί να υπηρετήσει ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη συντήρηση και την αριστερολαγνεία.
Που κολλάει σε όλο αυτό το σκηνικό ένας Μιθριδάτης; Είναι το ακριβώς αντίθετο από τον μέσο Έλληνα επιστήμονα ή μετανάστη της διασποράς. Εκφράζει αυτή την παγιωμένη μιζέρια, την παρακμή του αριστερολαϊκισμού, υπερασπίζεται (καλλιτεχνικά εννοείται) όλη την άρνηση, τη συντήρηση, την συνθηματολογία του «τίποτε», είναι ένα αριστερό πιστόλι που σημαδεύει κάθε απόπειρα να βρει η χώρα ένα άλλο βηματισμό. Ονειρεύεται μια Ελλάδα μονιμοποιημένη στην αδράνεια και στην μυθοποίηση των ανύπαρκτων αριστερών μυθευμάτων.
Ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν αμέσως μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης πήρε τα κομμάτια ενός Μιθριδάτη στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιέγραψε, με δυο κινήσεις, τον βαθύτατο, τον δομικό αρνητισμό του, αυτή την ενσωματωμένη στο dna του άρνηση του να συναινέσει σε κάθε εξέλιξη που δεν μπορεί ο ίδιος να ελέγξει ή να καθοδηγήσει, σε κάθε προοπτική που δεν υπακούει στις ιδεοληψίες των αριστερών παραδόσεων και δεν επιβεβαιώνει κοινωνικές και επιστημονικές αναλύσεις του 19ου αιώνα.
Για τον Μιθριδάτη και τον Τσίπρα «τοιούτοι έπρεπεν ημών αρχιερείς»…

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

29/10/2025 | 23:45
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Πρωτιά της ΝΔ με 29,3%, στο 3% ο ΣΥΡΙΖΑ

29/10/2025 | 12:34
Featured

ΣΥΡΙΖΑ: Το «άνοιγμα» του Σωκράτη Φάμελλου στον Αλέξη Τσίπρα αλλάζει το τοπίο στην κεντροαριστερά

24/10/2025 | 10:13
Featured

Δημοσκόπηση Pulse: Παγιωμένο το προβάδισμα της ΝΔ – Διχασμένοι οι πολίτες για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

23/10/2025 | 21:35 - Ενημέρωση 24/10/2025 | 06:38
Load More
Επόμενο Άρθρο

Il Volo - Grande amore


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Διορθώσεις στα αγροτεμάχια ΟΣΔΕ για συνδεδεμένες – Τι ισχύει για τις πληρωμές Νέων Αγροτών και τα 168 εκατ. ευρώ του πριμ εγκατάστασης

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • Ανατροπή νταλίκας στη λεωφόρο Ευελπίδων: Σώος ο οδηγός – Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Η νέα όψη του Πενταγώνου – Πρώτη μεγάλη παρέμβαση μετά από 77 χρόνια

    145 shares
    Share 58 Tweet 36
  • Ερντογάν μετά τα F-35: Η Τουρκία στρέφεται στα Eurofighter χωρίς εγγύηση αεροπορικού πλεονεκτήματος

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΛΓΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ μοιράζουν 54,3 εκατ. ευρώ: Πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζωοτροφές, Daniel και ευλογιά προβάτων 

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2025: Ποιοι «κλειδώνουν» έξοδο πριν τα 62 – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά, το ΣτΕ και την ΕΑΣ

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΑΣΕΠ – ΔΥΠΑ: 10 νέες προκηρύξεις για 11.000 μόνιμες προσλήψεις και 1.000 θέσεις εργασίας σε Ημέρα Καριέρας

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch