Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Η ενθαρρυντική «βουτιά» του πετρελαίου και η συνεχής πίεση στο Χ.Α.

TechTeam από TechTeam
07/10/2023 20:11
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
102
SHARES
217
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου μετά την ξέφρενη άνοδο του Σεπτεμβρίου, δίνει μια ανάσα στους καταναλωτές, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι παραπέμπει σε αισθητό περιορισμό της ζήτησης, λόγω οικονομικής στασιμότητας ή ύφεσης.

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο “μαύρος χρυσός” από τα 100 δολάρια το βαρέλι προ δεκαημέρου υποχώρησε χθες στα 84 δολάρια. Αυτό είναι καλό όταν πάμε στην αντλία του πρατηρίου την επόμενη εβδομάδα, αλλά μια τέτοιου μεγέθους πτώση αντανακλά και τους φόβους για βαθύτερη ύφεση στην παγκόσμια οικονομία και ειδικότερες στις οικονομίες-σηματωρούς. Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο και αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες, αφού μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Δηλαδή, το καλό νέο για την τσέπη μας στην αντλία, ίσως τελικώς, να μην είναι και τόσο… καλό, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η τιμή ενός προϊόντος καθορίζεται από τη ζήτηση και μάλιστα μέσα σε συνθήκες οικονομικής στασιμότητας ή ύφεσης.

Οι αναλυτές των αγορών επισημαίνουν ότι το άνοιγμα θέσεων στο πετρέλαιο με την προσδοκία ανόδου στα 100 δολάρια το βαρέλι, “έκαψε” τα χέρια των τζογαδόρων, οι οποίοι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις κλείνουν τις θέσεις τους. Οι… άγαρμπες πωλήσεις συμβολαίων οδήγησαν με… συνοπτικές διαδικασίες στην υποχώρηση του “μαύρου χρυσού” σχεδόν κατά 10 δολάρια το βαρέλι, μέσα σε 48 ώρες! Επιπλέον, τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν απότομη μείωση της ζήτησης για βενζίνη και μάλιστα ο σχετικός δείκτης έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους. Μια τέτοια εξέλιξη είναι απολύτως λογική από τη στιγμή που τελείωσε η περίοδος των διακοπών και κάθε… κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του και προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του με σύνεση και φειδώ, ενόψει ενός απρόβλεπτου χειμώνα.

Το Χ.Α. πέφτει, κοιτάζοντας (και) προς τις εκλογές

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι… ντεφορμέ και ζητάει νέους καταλύτες, ενώ έχει στραμμένο το βλέμμα και στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι νέες σημαντικές απώλειες κατά 1,38% στη χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα στη διαδικασία των δημοπρασιών, δείχνει ότι ο πτωτικός κύκλος έχει ακόμη δρόμο, εάν και εφόσον δεν υπάρξουν στον ορίζοντα… χαρμόσυνα νέα. Μάλιστα, η χθεσινή υποχώρηση έγινε με τζίρο μόλις 78,4 εκατ. ευρώ, ενώ και η σημερινή συνεδρίαση (τελευταία πριν τις εκλογές), θα είναι δύσκολο να ξεφύγει από το γενικότερο κλίμα πιέσεων. Ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει από τις 1.300 μονάδες προ μηνός στις 1.154 και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Έχουν “σπάσει” σημαντικές ζώνες αντίστασης και τα μεγάλα χαρτοφυλάκια θέλουν να αυξήσουν τη ρευστότητα τους, προχωρώντας σε πωλήσεις. Αναμφίβολα, το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές διαδραματίζει τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο για την ένταση των πιέσεων.

Χθες, η εικόνα για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν μοιρασμένη, με κάποιους τίτλους να κερδίζουν, αλλά τους πιο πολλούς να πιέζονται. Στα αξιοσημείωτα η υποχώρηση άνω του 5% για τις μετοχές των Αegean, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και Cenergy, πάνω από 3% ήταν οι απώλειες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΒΙΟΧΑΛΚΟ, άνω από 2% υποχώρησαν οιAlpha Bank, Autohellas, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτώση κατά 1% σημείωσαν οι μετοχές των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, της Εθνικής του ΤΙΤΑΝΑ και της ΔΕΗ. Με… αξιοπρεπείς απώλειες έκλεισαν οι τίτλοι των Πειραιώς, Quest, Coca Cola, Σαράντη, Lamda και ΟΠΑΠ, ενώ θετικό κλείσιμο πέτυχαν μόνο 4 μετοχές και πιο συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ, η Mytilineos, to Jumbo και η ΕΥΔΑΠ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε πορεία διόρθωσης και δεν μπορεί να έχει προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα στην παρούσα συγκυρία, λόγω του διεθνούς κλίματος. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα πρόσθετο στοιχείο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα διαμορφώσει εξελίξεις μετά τις 15 Οκτωβρίου. Πάντως, η χθεσινή συνεδρίαση είχε και… άρωμα από την προχθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τις αναδρομικά και τις αυξημένες συντάξεις των δικαστικών.

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Αλλαγές στο ΕΣΥ: Ραντεβού με γιατρό σε 2 αντί για 30 ημέρες με ψηφιακό σύστημα όπως για τα εμβόλια

12/05/2025 | 15:00
Featured

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας – Τι είπαν Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Ιερώνυμος στο Breibart για τη νέα πρέσβη

17/04/2025 | 06:23
Featured

Γεωργιάδης για Τέμπη: Καταρρέουν με πάταγο οι ασυναρτησίες και η σκευωρία της συγκάλυψης – Δριμεία επίθεση στη Ζωή

08/04/2025 | 10:13
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για αυξήσεις σε όλους τους ένστολους – Δυσφορία στο Μαξίμου για τις δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών

30/03/2025 | 18:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η «Ομπρέλα», ο... πρόεδρας Stephanos και ένα συνέδριο χωρίς νόημα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Διεθνής Φετφά Θανάτου για Τραμπ και Νετανιάχου – 627 Νεκροί, 5.000 Τραυματίες: Παγκόσμιο Σοκ, ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς Τέλος!

    1035 shares
    Share 414 Tweet 259
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

    591 shares
    Share 236 Tweet 148
  • «Ο Έλον δεν ξεχνά – ούτε συγχωρεί»: Ο Μασκ, ο Τραμπ και η βεντέτα που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό παιχνίδι στις ΗΠΑ

    465 shares
    Share 186 Tweet 116
  • Πλεύρης: Όποιος έρχεται στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα του είτε θα μπαίνει φυλακή

    369 shares
    Share 148 Tweet 92
  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ LIVE: 1.284.900.000 ευρώ  σε συντάξεις και αναδρομικά Αυγούστου 2025 – Τι θα λάβουν ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, απόστρατοι και Δημόσιο 

    494 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    304 shares
    Share 122 Tweet 76
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch