Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Ιδεολογική μάχη και αριστερή μυθολογία

TechTeam από TechTeam
29/03/2022 23:03
σε ΕΙΠΑΝ
A A
55
SHARES
116
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θαύμα, θαύμα!! Η περιβόητη συναυλία καλλιτεχνών και καλλιτεχνιζόντων της ευρύτερης αριστεράς, κομμουνιστικής και μη, βρήκε τη λαλιά της και «αποφάσισε» πως στην Ουκρανία γίνεται ένας πόλεμος και «πρέπει να σταματήσει».

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ

Αυτός ο πόλεμος έχει θύματα και χρειάζεται όλοι να σταθούμε στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου. Όταν φτάσει στο σημείο να κατονομάσει τον εισβολέα ( σ.σ. Βλαδίμηρος Πούτιν λέγεται) τότε θα έχει διανύσει ολόκληρη την απόσταση από την παροιμιώδη ξεφτίλα, από την οποία ξεκίνησε, στην αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας να πρέπει να καταδικάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες μιας ολόκληρης ζωής, καθώς αποδείχθηκαν ψεύτικα και καταστροφικά.

Η δημόσια αναμέτρηση που ακολούθησε την ανακοίνωση της συναυλίας έληξε με περηφανή τη νίκη όσων αντέδρασαν δυναμικά στην πρωτοφανή παραχάραξη της κοινής λογικής. Η προκλητική αφίσα με την οποία διαφημίστηκε το γεγονός, οι αποκαλύψεις για την κυρία Θεανώ Φωτίου με « τα γεμιστά της ειρήνης» και το τηλέφωνο στην υπηρεσία της διοργανώτριας ΜΚΟ, οι απέλπιδες προσπάθειες των πούρων αριστερών, με επικεφαλής τον Γιώργο Νταλάρα, να υπερασπιστούν ένα αγαθό (την ειρήνη) χωρίς να διανοούνται να κατονομάσουν ποιος το απειλεί και από ποιον κινδυνεύει και οι επηρεασμένες «απαντήσεις» του κ. Αγελλάκα στον υιό Μητσοτάκη αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανεπαρκείς για να αντισταθούν στις επιθέσεις που δέχθηκαν στο διαδίκτυο. Ανέκρουσαν πρύμναν για να μην καταντήσουν γραφικά υπολείμματα μιας σταλινογενούς περιόδου της ελληνικής ιστορίας, η οποία παρήλθε οριστικά.

Η ιδεολογική και επικοινωνιακή σύγκρουση στα ΜΜΕ κάθε λογής και αφετηρίας μεταξύ των «ειρηνιστών» (γενικώς) της πρώτης εκδοχής της συναυλίας και όσων επιμένουν πως υπάρχει εισβολή μιας υπερδύναμης σε μια ανεξάρτητη χώρα με δικαιολογίες που ταιριάζουν στις χιτλερικές λογικές για «τον ζωτικό χώρο» έληξε με την πλήρη επικράτηση των δεύτερων, άλλωστε η πραγματικότητα είναι τόσο αποκαλυπτική που κανένας, όσο τυφλός ιδεολογικά κι αν είναι, δεν μπορεί να την ξεπεράσει ή να την καταργήσει.

Η αφίσα ανακάλυψε ξαφνικά πως υπάρχει πόλεμος και θύματα και χρειάζεται να τα υπερασπιστούμε, τροποποιήθηκε αναλόγως, δημοσιοποιήθηκε με τη νέα μορφή της και απέδειξε πως πίσω από την εξέλιξη αυτή ανατράπηκαν ιδεοληψίες και παραδοχές δεκαετιών, πως ο σημερινός κόσμος δεν έχει καμία σχέση με την παλιά καλή σοβιετία, πως ο Πούτιν παριστάνει τον Στάλιν και πως η παρέα των ολιγαρχών με τους οποίους και για χάρη των οποίων διοικεί τη Ρωσία πόρρω απέχει από το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ.

Η εξέλιξη δεν είναι καθόλου αμελητέα, αντίθετα εκτιμάται πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην απολύτως αναγκαία αποαριστεροποίηση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς την οποία καμία πρόοδος δεν μπορεί να συντελεστεί.

Η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της έχει, πλέον, αντίπαλο και στο ιδεολογικό πεδίο. Η περίοδος που κυριαρχούσε στην εγχώρια ιδεολογική πάλη με την επίκληση μύθων και στερεοτύπων της στιβαρής κομμουνιστικής περιόδου κι εκμεταλλεύτηκε προς όφελος της την καθολική αντίσταση στην κατοχή κι ένα εμφύλιο πόλεμο διακινώντας ιδεολογήματα για την παγκόσμια ειρήνη, ενώ η ίδια πολεμούσε σκληρά για την αποκοπή ενός τμήματος της χώρας προς όφελος του σοβιετικού μπλοκ, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Σήμερα, μετά από δεκαετίες αριστερής μυθοπλασίας που μετέτρεψε τη χώρα στην τελευταία σοβιετική δημοκρατία του πλανήτη υπάρχει ισχυρός και δημόσιος φιλελεύθερος λόγος υπέρ της αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου, στην οποία η χώρα ανήκει και εντός της οποίας υποχρεούται να εξελιχθεί, αν επιθυμεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Σήμερα, οι ιδεοληπτικές προσεγγίσεις των κοινωνικών φαινομένων επικαλυμμένες με μια δήθεν επιστημοσύνη καταρρέουν η μια μετά την άλλη αφήνοντας πίσω τους ένα τεράστιο κενό και σκουπίδια από δήθεν ανθρωπιστικές ανησυχίες, αποκαλύπτοντας ένα κόσμο δυστοπικό και το όραμα μιας εξουσίας απάνθρωπης και στην ουσία φασιστικής,.

Σήμερα ο αριστερόστροφος φασισμός, ο χειρότερος όλων κατά τον Μίκη Θεοδωράκη, δεν πορεύεται μόνος του, δεν διακινεί την σαπισμένη πραμάτεια του ανεμπόδιστος, δεν αναπαράγεται ακώλυτα, δεν διαιωνίζεται η κυριαρχία του αβρόχοις ποσίν. Απέναντι του ορθώνεται, πλέον, ένας δομημένος, πραγματικός, ουσιαστικός και ιδεολογικά ισχυρός λόγος από την πλειοψηφία της κοινωνίας υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του κανονικού δικαιωματισμού.

Η εξέλιξη είναι συγκλονιστική αν κανείς την αναγνώσει μέσα στην παραδοσιακή αριστερίλα που καθήλωσε την κοινωνία δεκαετίες τώρα και απείλησε να την καταστρέψει τελειωτικά το 2015 για να επιβεβαιωθούν οι μύθοι που κουβαλούσαν εντός τους μερικά σαπισμένα μυαλά δήθεν αριστερών που φαντασιώνονταν μια αδύνατη επανάσταση σχεδιάζοντας την τέλεια καταιγίδα για τη χώρα.

Με το καλό και οι υπόλοιπες αλλαγές για να προλάβουμε να γίνουμε κανονική χώρα και κοινωνία στο έμπα της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

 

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑπόλεμοςσυναυλία
Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά

Επόμενο Άρθρο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ~ “ΘΑΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ”

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιέζει για παράταση της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την άρνηση του Κρεμλίνου για ανανέωση της εντολής

21/04/2025 | 08:00
Featured

Ζελένσκι για πασχαλινή εκεχειρία: «Άλλη μια προσπάθεια του Πούτιν να παίξει με τις ανθρώπινες ζωές»

20/04/2025 | 06:00
Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
Featured

Bloomberg: Το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Παραμονή των Ρώσων στα κατεχόμενα εδάφη και χαλάρωση των κυρώσεων

18/04/2025 | 18:31
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ~ "ΘΑΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    447 shares
    Share 179 Tweet 112
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    382 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    260 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Αττική Οδός: Νεκρός ο 21χρονος μοτοσικλετιστής στο τροχαίο με το αυτοκίνητο – Η μηχανή του πήρε φωτιά

    253 shares
    Share 101 Tweet 63
  • Νέο Επίδομα Ανεργίας ΔΥΠΑ έως 1.295€: Ποιοι Δικαιούνται και Πώς Υπολογίζεται – Όλα τα Επιδόματα Ανέργων 2025

    241 shares
    Share 96 Tweet 60
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch