Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και θα την πάρει

Newsroom από Newsroom
06/03/2016 11:21
σε ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια ακόμη επικοινωνιακή αντεπίθεση προς τους επικριτές της πολιτικής της στο προσφυγικό επιχειρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνέντευξη στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης πριν από μια εβδομάδα και λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών για την προσφυγική κρίση.

Σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Bild, την οποία έχει ολόκληρη στη διάθεσή της η Deutsche Welle, η Γερμανίδα καγκελάριος περιγράφει τις προσπάθειες της χώρας της για επιτυχημένη ενσωμάτωση των προσφύγων, διαλύει φόβους πως η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στην προσφυγική κρίση και θα αμελήσει τις επενδύσεις στο εσωτερικό και σκιαγραφεί τους στόχους της πολυαναμενόμενης συνάντησης των 28 με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Δρόμος ταχύτητας για την Ελλάδα

Τμήμα της συνέντευξης αφορά την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στις δραματικές εικόνες στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, και ρωτά αν θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτές τις εικόνες. «Σε καμιά περίπτωση», απαντά η καγκελάριος. «Στην πραγματικότητα μέχρι τέλος του 2015 η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ετοιμάσει 50.000 θέσεις φιλοξενίας για τους πρόσφυγες» επισημαίνει. «Τώρα θα πρέπει να καλύψει το ταχύτερο δυνατόν αυτήν την καθυστέρηση και η ελληνική κυβέρνηση να νοιαστεί για τη δημιουργία αξιοπρεπών καταλυμάτων. Από τις συζητήσεις μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα γνωρίζω, ότι και εκείνος το ίδιο θέλει, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας, και γι αυτό η ΕΕ πρέπει – και θα το κάνει – να την βοηθήσει με αλληλεγγύη».

Επίσης δεν φείδεται επικρίσεων προς την κατεύθυνση της Αυστρίας και των χωρών στον βαλκανικό διάδρομο για τη «μονομερή» απόφασή τους να κλείσουν τα εθνικά σύνορα, «που δυστυχώς επιβάρυναν τον εταίρο μας και χώρα του Σένγκεν, την Ελλάδα». Η ίδια υπόσχεται πάντως να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης για όλες τις χώρες – μέλη με την προστασία των ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως και την καταπολέμηση της αιτίας που προκαλεί την προσφυγιά.

«Η Ευρώπη θα τα καταφέρει»

Για το Συμβούλιο Κορυφής της 7ης Μαρτίου η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι περιμένει την -βήμα προς βήμα- έμπρακτη υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής της 28ης Φεβρουαρίου με σημείο αιχμής 3 θέματα, «τη σύνδεση των 3 δισεκ. ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ προς την Τουρκία με συγκριμένα σχέδια για τους πρόσφυγες, τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και το πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση ώστε να μην αφεθεί μόνη της με το βάρος».

Σε σχέση με την ερώτηση του δημοσιογράφου εάν φτάνει μόνο η οικονομική βοήθεια όταν μια χώρα τόσο πλούσια, όπως η Γερμανία, αισθάνεται να την ξεπερνά το πρόβλημα, η Μέρκελ συγκρίνει τον αριθμό των προσφύγων που έχει δεχθεί η κάθε χώρα, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία με τους 2,5 εκ. πρόσφυγες δικαίως ζητά τα μοιραστεί το βάρος με την Ευρώπη. «Με τα χρήματα που θα της δώσουμε θα χτίσει σχολεία για παιδιά Σύρων προσφύγων, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις απασχόλησης. Η Ελλάδα έχει δεχθεί προς το παρόν 30.000 πρόσφυγες και με τη δική μας υποστήριξη θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα». Για την αντίθεση χωρών, όπως της Γαλλίας και της Πολωνίας, στη λύση της ποσόστωσης η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι δεν αισθάνεται απογοητευμένη, αλλά παρακινείται από το ότι «η Ευρώπη κατάφερε πάντα μέχρι τώρα να ξεπεράσει τις προκλήσεις ακόμη κι αν πάρει χρόνο».

Ερωτήσεις δέχθηκε η Μέρκελ και για τον αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, για τους υποψηφίους και ιδιαίτερα για την Χίλαρι Κλίντον, την οποία γνωρίζει πάνω από 20 χρόνια. Τι είναι εκείνο που εκτιμά σε αυτήν; «Εκτιμώ την μακρά πολιτική εμπειρία της, τη δραστηριοποίησή της για τις γυναίκες, την οικογένεια και την υγειονομική περίθαλψη, τη στρατηγική σκέψη της καθώς και το γεγονός ότι είναι θερμή υπέρμαχος της διατλαντικής συνεργασίας. Κάθε φορά που συνεργάστηκα μαζί της ήταν μια μεγάλη χαρά». Και για τον Ντόναλντ Τραμπ; «Δεν τον ξέρω προσωπικά». Σας επιτέθηκε προσωπικά, επιμένει ο δημοσιογράφος. «Δεν βλέπω τον λόγο να του απαντήσω» σημείωσε η καγκελάριος.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ- ΑΑΔΕ-myBusinessSupport: Νέο άνοιγμα για ΑΤΑΚ/ΚΑΕΚ έως 20 στρέμματα – Ρύθμιση για δημόσιες γαίες και ΜΙΔΑ

15/02/2026 | 15:02
WASHINGTON, DC - JANUARY 28: The 2025 Doomsday Clock time is displayed after the time reveal held by The Bulletin of the Atomic Scientists at the United States Institute of Peace on January 28, 2025 in Washington, DC. The Doomsday Clock, currently the nearest it has been to midnight at 89 seconds, is a symbol for how close humanity is to a “global catastrophe”. (Photo by Kayla Bartkowski/Getty Images)
Featured

Πυρηνικός όλεθρος ή πολιτικό θέατρο; Η ρωσική αφήγηση για το «Ρολόι της Αποκάλυψης» και η ευθύνη της Δύσης

15/02/2026 | 15:00
Featured

Ζελένσκι για Πούτιν: «Δεν του έχει μείνει πολύς χρόνος» – Πολιτικό θράσος, υγεία, Κρεμλίνο και το μήνυμα προς Δύση

15/02/2026 | 14:00
Featured

Κρατείται στο ΑΤ Τρικάλων ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, θα απολογηθεί την Τρίτη

15/02/2026 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εγκλωβίζουν με τη βούλα πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Κυριακή με βροχές, καταιγίδες, ανέμους και σκόνη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- ΑΑΔΕ-myBusinessSupport: Νέο άνοιγμα για ΑΤΑΚ/ΚΑΕΚ έως 20 στρέμματα – Ρύθμιση για δημόσιες γαίες και ΜΙΔΑ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Συλλήψεις στην Τουρκία για ξέπλυμα χρήματος μέσω OnlyFans

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Νόμος Κατσέλη και τόκοι: «πάγωμα» στεγαστικών, φόβοι για πλειστηριασμούς και σοκ στην κτηματαγορά – τι αλλάζει μετά την απόφαση

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Περίπου 3.000 κρατούμενοι του ISIS έχουν μεταφερθεί από φυλακές της Συρίας στο Ιράκ, λέει η Βαγδάτη

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζητούν συχνά παραχωρήσεις από την Ουκρανία αλλά όχι από τη Ρωσία – Ο Πούτιν «δεν ζει χωρίς πόλεμο»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Financial Times: Πολυεθνική αμυντική συνεργασία θα προτείνει ο Στάρμερ για τη μείωση του κόστους επανεξοπλισμού

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch