Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Ο Καλογρίτσας τηγανίζει χωρίς λάδι τον Τσίπρα

TechTeam από TechTeam
20/05/2021 22:13
σε ΕΙΠΑΝ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Χρείαν αποδείξεων» για την ειδική σχέση που συνέδεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Χρήστο Καλογρίτσα με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχουμε. Είναι τόσο δεδομένη και γνωστή όσο και το γεγονός ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή.

Του Χρήστου Υφαντή

Όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του, που «κοιμόταν σπίτι του», που «κατείχε τις μετοχές τους», που του ζητούσαν «να τους δώσει το όνομα του για το νέο κανάλι και να γίνει ο μπροστινός» τον βρήκαν στην αριστερά τον «κόκκινο εργολάβο», δεν τους βρήκε αυτός.

Τώρα, ήρθε η ώρα να τους «τηγανίσει», όπως μόνο ο κάθε θρασύτατα προδομένος από τους παλιούς «συντρόφους του» μπορεί να κάνει κι ο Καρδιτσιώτης εργολάβος το κάνει και το εννοεί, το σιγανοτηγάνισμα που επιφυλάσσει στον Νίκο Παππά (με το βλέμμα στον Αλέξη Τσίπρα) δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Κάθε μέρα που ο Καλογρίτσας εμφανίζεται στην καρέκλα του ανακρινόμενου ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν «σαράντα πυρετό», τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του εμφανίζονται (και είναι) ανεξάντλητα, η αποδεικτική αξία τους για τις ειδικές σχέσεις που τους συνέδεε με τον «εργολάβο της αριστεράς» τεράστια και που θα καταλήξει αυτή η μοναδική ροή μηνυμάτων και προσωπικών ενθυμήσεων κανένας δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή, όλοι να υποθέσουν μόνο μπορούν.

Η μεγαλύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εξέτασης του κ. Καλογρίτσα είναι ότι τις ελάχιστες φορές που προσπάθησε να απονομιμοποιήσει την αξία των λεγομένων του, είτε με ειρωνικά σχόλια του συρμού, είτε με προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του από φανατικούς αριστερούς νεοτζιχαντιστές (ακούει ή κυρία Θεοδώρα Τζάκρη;) κατέληξε να εισπράττει μια τρομακτική δημόσια απαξίωση και να ενισχύει επικοινωνιακά τόσο την αξία των καταθέσεων του εργολάβου, όσο και την κοινωνική κατακραυγή για τη σημερινή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι δεν κατάλαβε (κι εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει) ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη αυτή την ιστορία με τον «κόκκινο εργολάβο;». Ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν υπερασπίζεται καταθέτοντας με μια ακραία επαγγελματική διαστροφή αποδείξεις και λεπτομέρειες, που παραπέμπουν σε μια προηγούμενη οργάνωση όλου του υλικού που έχει στα χέρια του, τον εαυτό του ή το παρελθόν του. Υπερασπίζεται τα παιδιά του, την αξιοπρέπεια τους και το μέλλον τους. Και στη διαδικασία αυτή κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν ο Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει τον «πατέρα Καλογρίτσα» να κάνει πίσω ή να στρογγυλέψει τα λεγόμενα του «για να σωθεί το έργο».

Απόπειρες «να τα μαζέψει ο Χρήστος» και «να στέρξει το παρελθόν του μη δίνοντας αφορμή στον Μητσοτάκη να μας κάνει ζημιά» έγιναν πολλές, με διαμεσολαβητές την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρούσε σχέσεις με τον «κόκκινο εργολάβο» από τότε που εξελίχθηκε εντός του ΚΚΕ η απόπειρα εκσυγχρονισμού του κόμματος (και κατέληξε στην επικράτηση των σταλινικών της Παπαρήγα), αλλά απέτυχαν όλες.

Ο κ. Καλογρίτσας πήρε εντελώς ψυχρά και με απουσία κάθε συναισθήματος τις αποφάσεις του. Στο μυαλό του μέτρησε, τελικά, περισσότερο η αξιοπρέπεια της οικογένειας, το μέλλον των παιδιών του, η προσωπική του δικαίωση για όσα βίωσε όλη αυτή την περίοδο αποδιωγμένος από το ΚΚΕ μετά τον θάνατο του φίλου του του Χαρίλαου Φλωράκη και προσβεβλημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είχε κληθεί να επενδύσει το όνομα του και την εμπειρία του.

Ο κ. Καλογρίτσας δεν θα εγκαταλείψει την καρέκλα αν δεν τηγανίσει με καυτό λάδι τον ίδιο τον Τσίπρα, για τον Παππά ούτε λόγος, αυτός έχει ήδη βγει από το τηγάνι ξεροτηγανισμένος.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του εργολάβου είναι σαφές πως ο Νίκος Παππάς θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα, θα κληθεί να υπερασπιστεί ακόμη και τη φυσική ελευθερία του, καθώς όσα αποκαλύπτονται οδηγούν, αργά ή γρήγορα, στο ειδικό δικαστήριο. Πλέον, δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι δεν θα τον ακολουθήσει, τουλάχιστον στις πολιτικές ευθύνες, ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί εσαεί να παραμένει, με σκληρή προσπάθεια από όλο το κόμμα, εκτός κάδρου, ούτε να παριστάνει τον Χατζηχρήστο «Ζήκο» προκαλώντας τον Νίκο Ρίζο «παλεύς ρε; παλεύς;» σ’ εκείνη την αλησμόνητη ταινία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η στιγμή που θα βγει μπροστά είναι πολύ κοντά, ο Καλογρίτσας με όσα λέει τη φέρνει κοντύτερα, καθώς θα χρειαστεί κάποιος από το κόμμα με μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τον λοιδωρούμενο και καθυβριζόμενο Νίκο Παππά να βγει και να τον στηρίξει.

Σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει νέο μέτωπο εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παππά να έχει διαμηνύσει παντού ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, ούτε να άρει όλες τις αμαρτίες του τσιπραίϊκου για να διασωθεί «ο λαοπρόβλητος ηγέτης» και το σόι του.

Ο Καλογρίτσας κάρφωσε με μια αποθεωτική ψυχραιμία τα τελευταία καρφιά στο πολιτικό φέρετρο του Νίκου Παππά και στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενο στο εδώλιο να επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολιτική απαξίωση και σε στερητικές της ελευθερίας ποινές ενός βασικού του στελέχους (του Νίκου Παππά), εξέλιξη που ακουμπάει και τον Πρόεδρο, είτε του αρέσει, είτε όχι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο τριήμερο γίνεται ξεδιάλεγμα κατηγορουμένων για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΣΥΡΙΖΑΤσίπραςΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

06/02/2026 | 23:45
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να δοθούν απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Χίο

04/02/2026 | 18:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/02/2026 | 23:55
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤ: Φόβοι για πανδημία... λουκέτων


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ναταλία Λιονάκη: Ρήγμα χωρίς επιστροφή – οι βαριές κουβέντες της μητέρας, η απουσία από την κηδεία και το ανθρώπινο δράμα πίσω από το ράσο

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • H ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Επικουρικές συντάξεις : 92% κάτω από 300€ – Οι Αυξήσεις Χάθηκαν και το Μέλλον Φέρνει Νέες Μειώσεις  

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Κατασκοπεία, πολιτικός πόλεμος και γεωπολιτικό ντόμινο… Το ελληνικό θρίλερ που ανοίγει πολλαπλά μέτωπα.

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Απο 50€ σε 100€.. το νέο «σκληρό» πλαίσιο για ΜΜΜ, πρόστιμα έως 40.000€ και τα 8 sos για τους επιβάτες

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Γιορτή σήμερα 6 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Λαβρόφ για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου στρατηγού: Ο Ζελένσκι θέλει να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: 60 λεπτά το γάλα, προθεσμία 23/2 και νέες πληρωμές σε εξέλιξη

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch