Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΙΠΑΝ

ΣΥΡΙΖΑ Channel: Η μαύρη διαδρομή του χρήματος…………..

TechTeam από TechTeam
03/06/2021 22:03
σε ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών» στην ανάγνωση της «Έκθεσης Ειδικού Ελέγχου» της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με τη διαδρομή του χρήματος από την CCC στον Χ. Καλογρίτσα και από εκεί στον Ι.Β. Καλογρίτσα με αντικείμενο τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την κατοχύρωση της μιας εξ αυτών, ώστε να προκύψει, αμέσως μετά, το μανιωδώς αναζητούμενο SYRIZA Channel.

Του Χρήστου Υφαντή
Η Έκθεση επιβεβαιώνει πλήρως, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση, τη «μαύρη διαδρομή του χρήματος» προς και από την οικογένεια Καλογρίτσα και στοιχειοθετεί βάσιμα όλες τις κατά καιρούς εγερθείσες υποψίες και καταστρέφει εντελώς όλες τις δήθεν αιτιάσεις της πλευράς «Παππά – Τσίπρα», με τις οποίες επιχειρήθηκε να αντικρουστούν οι κατηγορίες.
Στις σελίδες της «έκθεσης» περιγράφεται αναλυτικά όχι μόνο η διαδρομή του χρήματος, αλλά η οργανική ενσωμάτωση της, δήθεν, κυβερνητικής αριστεράς και των ηθικολογούντων τέκνων της στις χειρότερες επιδόσεις της συντηρητικής ολιγαρχίας, ενσωμάτωση η οποία κατέληξε σε μια πολιτική τραγωδία, επειδή τα τυπάκια που την αποφάσισαν, τη σχεδίασαν και την οργάνωσαν δεν ήταν ικανοί να διοικήσουν ούτε περίπτερο.
Οι τύποι με τις σπουδές στις Σκωτίες και τα μεταπτυχιακά με θέμα «τη συμβολή των προσφύγων και των μεταναστών στην επίλυση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας» αποδείχθηκαν καθημερινοί τζερεμέδες, οικονομικά φούσκες και πολιτικά ανερμάτιστοι σε σημείο να δικαιώνεται πλήρως ο Αρκάς όταν εμφανίζει αγανακτισμένο τον Ρασπούτιν να κραυγάζει «οι τύποι είναι τόσο ανίκανοι που ξεφτίλισαν και τη σκευωρία!».
Πρόκειται για την επιτομή της αριστερής ξεφτίλας, την ακραία κατάντια του δήθεν αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος, την ακύρωση όλη της δήθεν ανεπίληπτης ιστορικής διαδρομής ενός σημαντικού τμήματος της εγχώριας αριστεράς, είναι μια γενικευμένη παρακμή και κάτι περισσότερο: είναι τόσο αριστερο-παρανοϊκά όσα περιγράφονται, που δεν μπορεί κανονικός οικονομικός νους να τα συλλάβει, να αντιληφθεί το μέγεθος της ανοησίας τους, να περιγράψει επαρκώς τον ωχαδερφισμό τους και να κατατάξει με ακρίβεια την καθεστωτική αντίληψη τους!
Δεν έχει ματαγίνει στον καπιταλισμό από την εποχή που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα να στήνεται χρηματοδοτικό κόλπο υπέρ, είτε ιδιώτη, είτε πολιτικού φορέα μέσω της επίσημης τραπεζικής διαδρομής! Τέτοιο σενάριο ούτε η επιστημονική φαντασία!!!
Είναι σαν να στήνει ο κυρ Αχιλλέας το ματσάκι με αντίπαλο τον Βουρβουσιακό και να ζητάει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για το κόλπο!
Η ξεφτίλα εξηγείται όμως κι η εξήγηση είναι ακόμη χειρότερη από την ακραία αστειότητα των πράξεων και των σχεδιασμών: οι τύποι δεν έχουν (ποτέ δεν είχαν) την παραμικρή ιδέα για την βαθύτερη λειτουργία της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος, κινήθηκαν σε ένα υπονομευμένο κανονιστικά περιβάλλον με αμιγώς πολιτικούς όρους, επιχείρησαν να διαχειριστούν την συναλλακτική πραγματικότητα εντός της ΕΕ με όρους «γενικής συνέλευσης φοιτητικού συλλόγου», υπέταξαν στη λογική της εξουσίας της πολιτικής την βαθύτατα αυτονομημένη λειτουργία των θεσμών, ειδικά στο χώρο της οικονομίας, για ζητήματα κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος.
Όταν ξεκινάς να σχεδιάσεις μια ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση στις διαδικασίες της αγοράς, επιθυμείς να ξεπεράσεις όλες τις νομοκανονιστικές προβλέψεις (αλλιώς δεν μπορεί να υπηρετηθεί επενδυτικά το σχέδιο), ετοιμάζεις μια εμφανώς «στημένη» χρηματοδότηση, μέσω ενός επιχειρηματία που η αγορά τον γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά, κι αγνοείς ποιος είναι το αφεντικό στην Τράπεζα της Ελλάδος (αφήνω κατά μέρος ότι έχεις ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία να τον καταργήσεις), πως διασυνδέεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τι αρμοδιότητες έχει και τι μπορεί νομιμότατα να σου κάνει είσαι πολιτικά και επιχειρησιακά ηλίθιος!
Η «έκθεση» ήρθε με το πλήρωμα του χρόνου για να αποκαλύψει και να επιβεβαιώσει αυτή ακριβώς την πολιτική και οργανωτική ηλιθιότητα κάτι τυπάκων, που βρέθηκαν από το πουθενά να πρέπει να διοικήσουν μια χώρα και χάθηκαν στο διάστημα μόλις κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για ταβέρνα με ρεμπέτικα στην Κυψέλη να παραγγείλουμε «μια χοιρινή και μια πατάτες»… Σε αυτή τη διαδρομή πήραν στο λαιμό τους και τον φέρελπι (τότε, όχι τώρα) Νίκο Παππά και τώρα ετοιμάζεται αυτός για το εδώλιο του κατηγορουμένου (δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο πλανητικό σύστημα να αποφύγει τη δίκη) κι οι υπόλοιποι να βρουν δικαιολογίες για την παροιμιώδη ανικανότητα τους.
Σε αυτή την εγγενή ανικανότητα οφείλεται όλο το χάος που ακολούθησε αυτή την μοναδική σε βλακεία έμπνευση και πιάστηκαν όλοι «οι Καππαδόκες» σαν τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη.
Η «έκθεση» αφήνει κι ένα κενό, ίσως επειδή δεν είναι δική της αρμοδιότητα: δεν έχει την παραμικρή αναφορά στις ενέργειες της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην οποία διαβιβάστηκαν οι εκθέσεις των συστημικών τραπεζών, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε το κόλπο.
Αν η Αρχή έπραξε τα οφειλόμενα από το νόμο και ολοκλήρωσε τη σχετική έρευνα μπράβο της, τιμή της και καμάρι της και ουδείς ψόγος. Έγινε όμως έτσι ή οι σχετικές εκθέσεις πήγαν άκλαυτες, δεν ασχολήθηκε κανένας διότι «κυβερνητική η υπηρεσία» και εξακολουθεί να προκύπτει ένα σοβαρό κενό στην εφαρμογή του νόμου;
Η απάντηση στις απορίες αυτές εκ μέρους της Αρχής είναι στοιχείο δομικό της ίδιας της ύπαρξης της για να αρθούν αμφιβολίες και υπόνοιες.
Υ.Γ. Μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε καν τις διαρροές «κοινοβουλευτικών» του ΣΥΡΙΖΑ για την αξία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, θα φρίξετε με την υπερκοσμική αδυναμία τους να αντιληφθούν ακόμη και τα στοιχειώδη: οι άνθρωποι κατάλαβαν από την έκθεση ότι «δικαιώνεται ο Νίκος Παππάς και δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο»… Τι πίνουν και δεν μας δίνουν!!!

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΝίκος ΠαππάςΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
Προηγούμενο Άρθρο

Φ. Καραβίας: Οι πέντε πρωτοβουλίες της Eurobank για το δημογραφικό

Επόμενο Άρθρο

Τρέμει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ…………..

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

20/06/2025 | 22:13
HOT NEWS

Τι ανησυχεί περισσότερο την Κυβέρνηση για τη Μέση Ανατολή

20/06/2025 | 21:13
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: «Στον ψηφιακό κόσμο δεν φερόμαστε στα παιδιά σαν παιδιά»

20/06/2025 | 21:00
Featured

Πιερρακάκης από ECOFIN: Χρειάζεται να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας

20/06/2025 | 20:13
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία σηκώνει ασπίδα με την Ευρώπη: Συμμετέχει επίσημα στο σχέδιο ευρωπαϊκής αεράμυνας

20/06/2025 | 20:00
ΕΙΠΑΝ

Ο καημένος!

20/06/2025 | 19:13
Featured

Η κρίσιμη συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ Ευρωπαίων και Ιρανού ΥΠΕΞ

20/06/2025 | 19:04
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σε τρεις σημαντικές διεθνείς κατατάξεις

20/06/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τρέμει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ..............


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Βίντεο – Σοκ: Το Ιράν χτύπησε εγκαταστάσεις της Microsoft στο Ισραήλ –Ξένοι αναλυτές ανοίγουν τα χαρτιά τους 

    817 shares
    Share 327 Tweet 204
  • Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    436 shares
    Share 174 Tweet 109
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    1049 shares
    Share 420 Tweet 262
  • Σοκ στον κόσμο του μπάσκετ: Ο Βλάντε Ντίβατς τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Νοσηλεύεται με τεχνητό ισχίο στο Μαυροβούνιο

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Στο σφυρί 30.000 μετοχές «χριστιανικού» σταθμού: Ενδοεκκλησιαστική διένεξη 120.000 ευρώ και πλειστηριασμός στη σκιά της πίστης

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
  • Επιδόματα 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 960 ευρώ-Τι να προσέξετε σε αιτήσεις, κάρτες και πληρωμές για να μην τα χάσετε

    443 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Νέο κύμα επιθέσεων του Ιράν στο Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Μπερ Σεβά

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch