Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Το τέλος των μύθων της Αριστεράς Ο αριστερός μανιχαϊσμός κατέρρευσε στα χαλάσματα του Χάρκοβο και της Οδησσού και τίποτε πλέον δεν τον σώζει

TechTeam από TechTeam
18/03/2022 22:03
σε ΕΙΠΑΝ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Στην ελληνική κοινωνία συντελείται μια βαθιά και ουσιαστική αλλαγή: οι μύθοι, με τους οποίους η εγχώρια αριστερά κυριάρχησε στο κοινωνικό πεδίο (μεταξύ τους και το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα»), καταρρέουν καθημερινά σε μια πρωτοφανή διαδικασία αποδόμησης όλων των ιδεοληψιών, με τις οποίες αυτός ο πολιτικός χώρος ασκούσε ουσιαστική παρέμβαση ουσιαστικά στις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις, ειδικά στα τελευταία πενήντα (μείον κάτι ψιλά) χρόνια και διαμόρφωνε συσχετισμούς εξουσίας στο ιδεολογικό πεδίο.

Η συγκλονιστική «επί του πεδίου» απομυθοποίηση της κυβερνώσας αριστεράς στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βασικό στοιχείο της οποίας ήταν η συνεργασία με τους ψεκασμένους των ΑΝΕΛ, από τις ιδεοληψίες της οποίας η χώρα γλίτωσε στο «…και πέντε» ήταν το πρώτο μεγάλο κραχ, στο οποίο η αριστερή μυθολογία τράκαρε μετωπικά και εξήλθε από τη σύγκρουση με πολλαπλά βαριά τραύματα.

Πριν καν προλάβει να συνέλθει από την κυβερνητική της θητεία ήρθε η ναζιστική εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία (σε μια σύγχρονη επανάληψη της αντίστοιχης του Χίτλερ στην Πολωνία με τη θεωρία του «ζωτικού χώρου») να καταστρέψει και τους τελευταίους μύθους, με αποτέλεσμα τον πρωτοφανή ευτελισμό κάθε αριστερής ανάλυσης και προσέγγισης και την μετάπτωση του «χώρου» στην κατηγορία του γραφικού.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ

Σήμερα, στη βαθμίδα μέτρησης της πολιτικής αξιοπιστίας η εγχώρια αριστερά βιώνει ένα Βατερλώ των απόψεων της, μια καθημερινή προϊούσα παρακμή της στάσης της, οι αντιδράσεις της προκαλούν γέλιο και οι κινητοποιήσεις της «υπέρ της ειρήνης» εισπράττονται ως αστείες.

Δεν είναι τυχαίο, δεν συμβαίνει «έτσι χωρίς λόγο», το φαινόμενο είναι διαρκές, η ένταση του αυξάνεται, οι επιπτώσεις του στην πολιτική κατάσταση της χώρας διευρύνονται, μια νέα πραγματικότητα φαίνεται πως επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, που την χαρακτηρίζει μια δομική απέχθεια προς κάθε αριστερή παλαβομάρα, από εκείνες που κάποτε αντιμετωπίζονταν ως «μοναδικές επιστημονικές».

Στην ουσία, δεν αποδομούνται μόνο οι προτάσεις ή οι παλαβές αναλύσεις μερικών επαγγελματιών του μαρξισμού, αλλά τίθεται εν αμφιβόλω μέσα από χειροπιαστά παραδείγματα η ίδια η σχέση, η επαφή όλου αυτού του μορφώματος με την πραγματικότητα, η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και να το καταλαβαίνει όπως συμβαίνει, χωρίς να χρειάζεται να το διαθλάσει μέσα από τον κομματικό παραμορφωτικό φακό.

Η ουσιαστική άρνηση όλης της αριστεράς να χαρακτηρίσει ευθέως και αμέσως την εισβολή ως «εισβολή» και τον πόλεμο που αυτή προκάλεσε ως «πόλεμο», άρα να στοιχηθεί απέναντι τους αφού δήθεν υπερασπίζεται πάντα τις ανθρώπινες αξίες και τη δημοκρατία με την ανεξαρτησία των λαών, δεν είναι παρά το ακραίο δείγμα μιας ιδεολογικής παράνοιας που καταλήγει σε πολιτική ψυχοπαθολογία και παράγει κωμικές αντιδράσεις.

Η κυρία Μποφίλιου και οι αγαπησιάρικες αναρτήσεις της «για την ειρήνη και τον άνθρωπο» την επαύριο μιας κινηματικής γραφικότητας στην οποία ξεφτιλίστηκε κάθε έννοια κινητοποίησης είναι το ακραίο έως κωμικό δείγμα αυτής της κατάρρευσης.

Πριν από αυτή και παράλληλα με αυτή εξελίσσεται κανονικά μια πολιτική ψύχωση, που οδηγεί την επιστημονική, υποτίθεται, αριστερά, σε πρωτοχριστιανικές προσεγγίσεις της σκληρής πραγματικότητας, ένας αρχαϊκός κομμουνισμός έρχεται στην επιφάνεια και μια παπαδίστικη αντιμετώπιση των βομβαρδισμών επικοινωνείται.

Ένα παρανοϊκό πολιτικά «όλοι δικοί μας είμαστε», ένα κλεψιμέϊκο «αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» διακρίνει την επικοινωνία και τις πολιτικές αναλύσεις, που καταλήγουν να υποστηρίζουν «άλλα αντ΄ άλλα της Παρασκευής το γάλα» αρκεί να μην καταγγείλουν τον Πούτιν και την εισβολή του, η ανακάλυψη των «δύο ιμπεριαλισμών που μάχονται και την πληρώνουν οι λαοί» είναι η μεγάλη δικαίωση του ΕΚΚΕ της δεκαετίας του εβδομήντα, τα μέλη και τα στελέχη του οποίου έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας από τα τότε ΚΝΑΤ επειδή κακολογούσαν τη «μεγάλη ΕΣΣΔ».

Έκανε μεγάλο κακό στην αριστερή μυθολογία ο πόλεμος στην Ευρώπη, μπροστά στα μάτια μας στην κυριολεξία. Μια εισβολή σε ένα χριστιανικό κράτος από έναν παρανοϊκό δικτατορίσκο που δεν διστάζει να πληρώνει μουσουλμάνους μισθοφόρους για να σκοτώνουν χριστιανούς. Στον πόλεμο αυτό, που ξεκίνησε η ρώσικη ολιγαρχία και κανένας άλλος, χάθηκαν και τα τάγματα του Αζόφ και όλες οι υπόλοιπες ενστάσεις που μπορεί ο καθένας να είχε για περιοχές της Ουκρανίας με ειδικό καθεστώς.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν όλες οι παθογένειες των ολιγαρχικών καθεστώτων, τα οποία σε στιγμές κρίσης (την οποία τα ίδια προκαλούν) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταργήσουν και τα ψήγματα δημοκρατίας που επιτρέπονται στη χώρα τους, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνουν αδιακρίτως πολίτες που διαμαρτύρονται και την ίδια ώρα να βομβαρδίζουν μαιευτήρια και νοσοκομεία στη Μαριούπολη σκοτώνοντας βρέφη με τις μανάδες τους.

Ο αριστερός μανιχαϊσμός (η καλή Ρωσία του Πούτιν απέναντι στην ναζιστική Ουκρανία του Ζελένσκι) κατέρρευσε στα χαλάσματα του Χάρκοβο και της Οδησσού και τίποτε πλέον δεν τον σώζει.

Όσες συναυλίες και αν κάνει η Μποφίλιου και όσες πορείες οι παλουκοφόροι της ΚΝΕ το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

 

Ετικέτες: ΑΡΙΣΤΕΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟυκρανίαΠούτινρωσία
Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πούτιν εξολοθρεύει κόσμο, αλλά στην Ελλάδα κάποιοι είναι με τον… άνθρωπο και την… Κορινθιακή Σταφίδα!

Επόμενο Άρθρο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Βελιγράδι

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΛΩΝΙΑ 2025:  Σκληρό σιτάρι ΤΙΜΕΣ : Ρεκόρ αποδόσεων, κατάρρευση τιμών – Τι πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30 Ιουλίου 2025

19/06/2025 | 09:02
Featured

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο κλείσιμο ενός κύκλου για τα Τέμπη – «Σφυροκόπημα» στην Κωνσταντοπούλου

19/06/2025 | 08:00
Featured

Το Ιράν σφυροκοπά το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο – Αναφορές για τραυματίες και σοβαρά πλήγματα

19/06/2025 | 07:31
Featured

Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: «Στόχος της Πολιτείας είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας»

19/06/2025 | 07:07
Featured

Προβληματισμένος ο Τραμπ για εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράν τις επόμενες μέρες

19/06/2025 | 06:50
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Καιρός σήμερα: Υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι 6 μποφόρ στο Αιγαίο

19/06/2025 | 06:00
Featured

Βουλή: Με 154 «ναι» έγινε δεκτή η πρόταση της ΝΔ για παραπομπή Καραμανλή σε προανακριτική

19/06/2025 | 03:31
Featured

Axios: Ο Τραμπ ρώτησε αν οι αμερικανικές βόμβες MOP μπορούν να καταστρέψουν το υπόγειο πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν

19/06/2025 | 02:29
Load More
Επόμενο Άρθρο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Βελιγράδι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΟΛΕΜΟΣ Ιράν–Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την Iron Dome – «10 ημέρες απομένουν», λένε ΗΠΑ και Βρετανία

    1380 shares
    Share 552 Tweet 345
  • Θρήνος στη Ξάνθη: Νεκρός από κυνηγετικό όπλο πρώην αυτοδιοικητικός – Σενάριο αυτοκτονίας εξετάζουν οι Αρχές

    614 shares
    Share 246 Tweet 154
  • Νέα ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους – Ο Τραμπ έτοιμος να πλήξει το Ιράν

    978 shares
    Share 391 Tweet 245
  • Ερντογάν για σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

    537 shares
    Share 215 Tweet 134
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
  • 25.000 λάθος συντάξεις – Κραυγή αγωνίας από συνταξιούχους: Χάθηκαν έως 2.700€ ανά δικαιούχο!

    444 shares
    Share 178 Tweet 111
  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: «48 Ώρες–Φωτιά και Καταιγίδα» — 6 περιοχές στο κόκκινο, 38 °C ζέστη, 80 km/h μελτέμι και ψυχρή λίμνη έρχονται μέχρι Κυριακή

    419 shares
    Share 168 Tweet 105
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch