Σε λεπτομερείς αναφορές στο «ελληνικό #Metoo», στα «στόματα που ανοίγουν» και στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου,προχώρησαν αρκετά διεθμνή μέσα ενημέρωσης.
Η υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό θέατρο, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της χώρας μας, μιας και αποτελεί ένα σύμπλεγμα κακουργηματικών πράξεων, κακοποίησης ανηλίκων και διάσημων πρωταγωνιστών πέρασε τα σύνορα μέσω του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων : «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου της Ελλάδας συνελήφθη το Σάββατο για κατηγορίες βιασμού ανηλίκων, μετά από μία καθυστερημένη αφύπνιση #MeToo», σημειώνει το AFP.
Κάνοντας αναφορά στις κατηγορίες εναντίον του – όπως και την απόρριψή τους από μέρους του Δημήτρη Λιγνάδη, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει: «Η υπόθεση Λιγνάδη έχει προκαλέσει έναν φραστικό πόλεμο μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού για καθυστερημένη ανταπόκριση στην υπόθεση και τον πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης».
Το πρακτορείο καταγράφει όμως και τις άλλες καταγγελίες περί σεξουαλικής, λεκτικής ή ψυχολογικής βίας που έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας και στις οποίες πρωταγωνιστούν δημοφιλείς πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης. «Πάνω από τρία χρόνια αφότου εμφανίστηκε το κίνημα #MeToo στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κώδικας της σιωπής στην Ελλάδα έσπασε από μια Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, τη Σόφια Μπεκατώρου», επισημαίνει.
Μέσω του επίσημου πρακτορείου Xinhua, η υπόθεση Λιγνάδη έφτασε και στην Κίνα – με τον εύγλωττο τίτλο «Διάσημος Έλληνας καλλιτέχνης συνελήφθη με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση». «Η Ένωση Ελληνικών Ηθοποιών δήλωσε ότι είχε λάβει πάνω από 1.000 καταγγελίες γυναικών και ανδρών καλλιτεχνών μέσα σε λίγες εβδομάδες», αναφέρει το άρθρο του πρακτορείου, κάνοντας επίσης αναφορά στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, από την οποία – όπως είναι γνωστό – ξεκίνησε το «ελληνικό #Μetoo».