Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, από τη χώρα του οποίου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες λαθρομετανάστες με προορισμό τη Γερμανία, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα για να «υπερασπισθεί» τα σύνορά της Ευρώπης με την Τουρκία.
«Καθώς η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να υπερασπισθεί τα σύνορά της, η Ευρώπη πρέπει να έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει ανθρώπινα μέσα, συνοριοφύλακες για να μεταβούν εκεί ώστε να υπερασπισθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.
Ενώ ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), συντηρητικής πολιτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπε, ενώπιον του οποίου έγιναν οι δηλώσεις .υποστήριξε ότι ότι ο κ. Ορμπάν «έχει δίκιο να υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι αυτή που οφείλει κατά πρώτο λόγο να εξασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.».
Δηλαδή πρώτα κατέστρεψαν την χώρα οι Γερμανοί και αποστέρησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας την δυνατότητα να επεμβαίνουν αποτελεσματικά λόγω τω ελάχιστοων μέσων που διαθέτουν και τώρα “μας την λένε” και από πάνω…
«Αν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να το κάνει, οφείλουμε να το αναλάβουμε εμείς, διαφορετικά το πρόβλημα μετατοπίζεται στην Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γερμανία
«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τις κοινές δεσμεύσεις της ( που αφορούν την προστασία των συνόρων) δεν επιτρέπει στην Ουγγαρία να εγκαταλείψει κι αυτή τους κανόνες του Σένγκεν», υπογράμμισε ο κ. Ορμπάν, ο οποίος υποστηρίζει στο θέμα αυτό μια σκληρή γραμμή (λογικό…).
Εκεί φτάσαμε: Να μας οικτίρουν οι χθεσινοί πεινασμένοι της Ευρώπης. Οσο δίκιο και να έχει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, εν τούτοις “πονάει” αυτή η αλήθεια: Η Ελλάδα είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα σύνορά της από την “ειρηνική” μεν, αλλά από την άλλη εισβολή ξένων στα σύνορά της.
Η Ουγγαρία άρχισε αυτό το καλοκαίρι την κατασκευή ενός φράκτη μήκους 175 χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία. Η Βουδαπέστη θέλει να έχει καταστήσει πλήρως αδιαπέραστα τα σύνορά της στις 15 Σεπτεμβρίου, μια πρωτοβουλία που επικρίνεται από ορισμένους ευρωπαίους εταίρους της.
Ο κ. Βέμπερ παραδέχθηκε ότι η Ουγγαρία καταβάλλει προσπάθειες να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία
«Η Frontex (η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιτήρησης των συνόρων), τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της Ε.Ε., η Επιτροπή και το σύνολο της Ε.Ε. θέλουν να βοηθήσουν την Ουγγαρία», διαβεβαίωσε.