Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΙΠΑΝ

Υπουργικό συμβούλιο… έτοιμο για εκλογές!…………………

TechTeam από TechTeam
04/01/2021 21:28
σε ΕΙΠΑΝ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ενίσχυση του κεντροδεξιού αφηγήματος και στο βάθος… εκλογές είναι το αποτύπωμα που αφήνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει σαφή μηνύματα τόσο στο εσωκομματικό μέτωπο όσο και προς τον… ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους σχεδιασμούς των επόμενων μηνών.

του Λουκά Γεωργιάδη

Η νέα χρονιά μπορεί να αποτελεί και νέα αρχή, όπως είχε δηλώσει προ 3 ημερών, ο άρτι υπουργοποιηθείς Στέλιος Πέτσας, ωστόσο, αυτή η νέα αρχή συνδέεται και με προφανείς σχεδιασμούς, οι οποίοι καταλήγουν στις… κάλπες! Οι δυσκολίες της κυβέρνησης κατά την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα θα είναι πολλές και… αναβαθμισμένες. Το 2021 θα είναι ένα ακόμη… χαλαρό έτος, αλλά από το 2022, θα ξαναμπούμε στη… γνωστή μεταμνημονιακή τροχιά. Η υποχρέωση επιστροφής σε πρωτογενές πλεόνασμα, θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ατζέντα όλων των “καυτών” θεμάτων που έχουν πάρει… παράταση λόγω της πανδημίας.

Οι νέες προσαρμογές στο ασφαλιστικό και κυρίως η λειτουργία του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ο επαναπροσδιορισμός των εργασιακών σχέσεων και η… κανονικότητα στην πληρωμή των οφειλών από τους πολίτες, αποτελούν τα “κλειδιά” για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών ισορροπιών. Τα ζητήματα αυτά είναι από μόνα τους αρκετά για να δημιουργήσουν ένα… τεταμένο κλίμα στην κοινωνία, η οποία εμφανίζεται ιδιαιτέρως κουρασμένη λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως η επόμενη μέρα της επιστροφής στην κανονικότητα, θα απαιτήσει ρηξικέλευθες παρεμβάσεις, καθώς ο λογαριασμός με κάποιον τρόπο πρέπει να… πληρωθεί. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πάρει σκληρά διορθωτικά μέτρα, μετά από μια παρατεταμένη δοκιμασία τουλάχιστον ενός έτους και παρά το γεγονός της θετικής προοπτικής λόγω του εμβολίου. Γνωρίζει επίσης ότι το 2021 και με βάση το πολιτικό κεφάλαιο του ιδίου αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, δίνεται μια “χρυσή ευκαιρία” για διπλές εκλογές, ώστε να “καεί” η απλή αναλογική και να υπάρξει ανανέωση της λαϊκής εντολής με μια νέα πιο άνετη αυτοδυναμία για το κυβερνών κόμμα. Έτσι, ο πολιτικός χρόνος θα μηδενιστεί και το κυβερνών κόμμα μετά από μια νέα (μάλλον) άνετη επικράτηση, θα μπορεί να ξετυλίξει το αφήγημα στην εποχή μετά κορωνοϊού.

Αν οι εκλογές γίνουν το προσεχές φθινόπωρο, τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να ασκήσει άνετα την πολιτική της έως τα τέλη του 2025. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να περάσει όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ενέχουν υψηλό πολιτικό κόστος, έχοντας ταυτόχρονα την προσδοκία για αντιστάθμιση από την προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Και δεν σταματά εδώ το σενάριο. Μια διπλή εκλογική αναμέτρηση θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα έχει υποστεί την πέμπτη ήττα σε διάστημα περίπου 2 ετών! Θυμίζουμε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Ένας ακόμη παράγοντας που συντείνει προς την κατεύθυνση του εκλογικού αιφνιδιασμού είναι το “λίφτινγνκ” με βάση την ανθρωπογεωγραφία. Στο κυβερνητικό σχήμα εισήλθαν νέα πρόσωπα που προέρχονται από νομούς της περιφέρειας και μάλιστα από αυτούς που είτε η Νέα Δημοκρατία έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε είχε νικήσει με σχετικά βραχεία κεφαλή. Για παράδειγμα, η υφυπουργοποίηση του Γιώργου Κώτσηρα (στο υπουργείο Δικαιοσύνης) από την περιφέρεια Δυτικής Αττικής έχει ως στόχο να δυναμώσει η Νέα Δημοκρατία στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει πρώτος. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Άρτας με την υφυπουργοποίηση του κ. Γιώργου Στύλιου (υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), όπου επίσης επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.

Από κει και πέρα, υπάρχουν νομοί όπου κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι με μια μεγάλη διαφορά ασφαλείας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου, στο ενδεχόμενο εκλογών, στόχος είναι να καταγραφεί και πάλι ως νικήτρια. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας (απ’ όπου προέρχεται ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός), Μαγνησίας (τοποθετήθηκε ως υφυπουργός Παιδείας η Ζέττα Μακρή), Α’ Πειραιώς (υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο Κώστας Κατσαφάδος), Νοτίου Τομέα Αττικής (Σοφία Βούλτεψη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου). Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση ενίσχυσης του προφίλ της κυβέρνησης σε νομούς, όπως αυτός των Ιωαννίνων, από όπου προέρχεται ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς. Στον συγκεκριμένο νομό η ΝΔ κέρδισε την πρωτιά κυριολεκτικά στο νήμα, με διαφορά μίας εκατοστιαίας μονάδας.

Η συνέχεια τους επόμενους μήνες…

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΛουκά Γεωργιάδη

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

10/12/2025 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/12/2025 | 23:55
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίαρχος, αλλά με τρωτά σημεία – Ο Σαμαράς «παίζει» με 9–10% και οι αριστερές δυνάμεις αναζητούν κατεύθυνση

18/09/2025 | 13:27 - Ενημέρωση 19/09/2025 | 12:25
Featured

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο 59χρονος γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απόστολος Βεσυρόπουλος

21/08/2025 | 15:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σε τρεις παρτίδες τα αναδρομικά για τις συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Δημοσίου - 534 ευρώ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2026 έως 31/12 – Οι τελευταίες πληροφορίες για πιθανή παράταση

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • Φαράγγι-παγίδα στην Κρήτη: «Δεν είναι για απλούς περιπατητές» – Τι προειδοποιούν οι αρχές μετά τον θάνατο του Στέλιου

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Έτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Ζελένσκι: Ζητάει τη βοήθεια των ΗΠΑ, παραδέχεται ότι δεν έχει την υποστήριξη των συμμάχων για ανακατάληψη της Κριμαίας και άλλων εδαφών

    122 shares
    Share 49 Tweet 31
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! 1 δισ. ευρώ μέχρι τέλος έτους – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ Μ23, Βιολογικά, monitoring και νέα σενάρια για πετρέλαιο 

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΡΑ: Αποκλεισμένος ο Βόλος από στεριά και θάλασσα – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε οι αγρότες, στο τραπέζι νέα μέτρα

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Πληρωμές από 19/12 – Αυξήσεις 2,4%, ποιοι κερδίζουν πραγματικά

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • Ελλάδα – Τουρκία: Ξανανοίγει το ρήγμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειo

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch