Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πόσο έτοιμη είναι η Αθήνα να αντιμετωπισει “ασύμμετρες επιθέσεις” όπως αυτή στο Παρίσι

Newsroom από Newsroom
15/11/2015 21:28
σε ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γιατί κάποιοι λαοί επιβιώνουν και εξελίσσονται, ενώ άλλοι αγκομαχούν και συρρικνώνονται; Η επιστήμη της Ανθρωπολογίας προσφέρει την πιο επίκαιρη απάντηση, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Χαρακτηριστικό των δομών που αντέχουν σε βάθος χρόνου είναι η δυνατότητα τους να εξάγουν συμπεράσματα μετά από την αντιμετώπιση απειλών και στη συνέχεια να τα υιοθετούν. Στον τομέα της Ασφάλειας η υιοθέτηση συμπερασμάτων πραγματοποιείται από τα τέσσερα στάδια διοίκησης· το τακτικό, το επιχειρησιακό, το στρατηγικό και το πολιτικό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιστατικά πολλαπλών και ταυτόχρονων, ένοπλων και βομβιστικών επιθέσεων – η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί πολλές φορές ούτε σε μεμονωμένα. Η πηγή του προβλήματος είναι διττή. Αφενός, ενώ υπήρχαν οι ευκαιρίες για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αυτά δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από τα εμπλεκόμενα Σώματα. Αφετέρου, στις περιπτώσεις επιτυχών αποτελεσμάτων, εξήχθησαν λανθασμένα συμπεράσματα. Στον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων οι επιχειρήσεις δεν κρίνονται από το αποτέλεσμα, αλλά από τον τρόπο σχεδίασης, λήψης αποφάσεων και εκτέλεσης.

Τακτικό Επίπεδο

Διακλαδική άσκηση στην οποία συμμετείχαν η ΕΚΑΜ και η ΜΥΑ, οι δυο Μονάδες επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελληνική Επικράτεια, αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ήταν εμφανής η ανάγκη για συνεχείς συνεκπαιδεύσεις, ομογενοποίηση του εξοπλισμού, συνεργασία με πτητικά μέσα και υπαγωγή σε κοινό επιχειρησιακό κέντρο κατά την διάρκεια επιχειρήσεων. Καμία πρόταση δεν υλοποιήθηκε και συνεπώς η χώρα διαθέτει δύο μονάδες με ίδιο αντικείμενο, ξεχωριστό προϋπολογισμό και ασύμβατο εξοπλισμό, που δεν μπορούν να συνεργαστούν σε περίοδο επιχειρήσεων. Είναι εμφανές από την επιχείρηση Eagle Claw, 1981, ότι ομάδες που δεν συνεργάζονται καθημερινά σε καιρό ειρήνης, δεν δύνανται να επιχειρήσουν από κοινού.

Πέραν των προαναφερόμενων, περαιτέρω προβλήματα υποσκάπτουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών. Η ΕΚΑΜ δεν διαθέτει χρόνο να εκπαιδευτεί για την αποστολή της καθώς αναλώνεται καθημερινά σε μεταγωγές κρατουμένων, για τις οποίες μάλιστα έχει συσταθεί ειδικό τμήμα. Από την άλλη μεριά, η ΜΥΑ αναγκάζεται να εκτελεί διοικητικά καθήκοντα με αποτέλεσμα να πέφτει το ηθικό και να χάνονται πολύτιμες ώρες εκπαίδευσης. Ζητείται η δυνατότητα να τιμηθεί η αποστολή που έχει ανατεθεί στις εν λόγω Μονάδες.

Επιχειρησιακό Επίπεδο

Η επιχείρηση εναντίον των δραπετών των φυλακών Τρικάλων ανέδειξε την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να διαχειριστεί περίπλοκα περιστατικά μακριά από την πρωτεύουσα. Χρειάστηκαν τρεις μήνες, δύο νεκροί πολίτες και η κινητοποίηση του συνόλου σχεδόν των ειδικών μονάδων της χώρας για να αντιμετωπιστούν 8 άνθρωποι που θέλαν να σωθούν. Ίδιος αριθμός με τις επιθέσεις στο Παρίσι, με μία διαφορά: οι χθεσινοί δράστες θέλαν να πολεμήσουν. Τα συμπεράσματα είναι αμέτρητα και η προσαρμογή όφειλε να είναι ριζική. Δεν επήλθε, όμως, καμία αλλαγή. Με βάση τα παραπάνω η λύση θα ήταν η ενοποίηση της ΕΚΑΜ και της ΜΥΑ, η κοινή διαδικασία επιλογής αντρών και η υπαγωγή τους σε μόνιμο επιχειρησιακό στρατηγείο το οποίο θα αναλαμβάνει τον συντονισμό ειδικών επιχειρήσεων σε όλη την Χώρα. Η Πατρίδα δεν διαθέτει τον προϋπολογισμό για να συντηρεί η ΕΛΑΣ και το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αριθμό αντρών ειδικών δυνάμεων, με τομέα αρμοδιότητας την Ελληνική Επικράτεια, μεγαλύτερο από αυτόν της αγγλικής SAS και SBS, που καλύπτουν 5 ηπείρους.

Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την εποχή που ο Στρατηγός Meyer πολέμησε και νίκησε την γραφειοκρατία του Πενταγώνου συμβάλλοντας πρώτα στην ίδρυση της JSOC και στην συνέχεια την SOCOM. Όσοι Έλληνες Αξιωματικοί νοιάζονται ακόμα, οφείλουν να προσπαθήσουν.

Στρατηγικό Επίπεδο

Η κατεύθυνση της χώρας στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας καθορίζεται από το Πολιτικό επίπεδο. Εν συνεχεία, στο Στρατηγικό επίπεδο, οι Αρχηγοί οφείλουν να μελετήσουν τις οδηγίες της ηγεσίας και να συγγράψουν ένα κείμενο – δόγμα βάσει του οποίου θα κατευθύνουν τα Σώματα αναλόγως. Τα επιτελεία μεταφράζουν το δόγμα σε επιχειρησιακά σχέδια και οι Διοικητές των μονάδων προσαρμόζουν την τακτική εκπαίδευση των Ομάδων.

Στην περίπτωση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν τηρείται η εν λόγω αλληλουχία. Οι Διοικητές των Μονάδων δεν λαμβάνουν καμία οδηγία σχετικά με το τι θεωρείται πιθανή απειλή και συνεπώς η εκπαίδευση δεν έχει κατεύθυνση. Ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελεί η ανάθεση από την Πολιτική ηγεσία στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της φύλαξης της Α.Ο.Ζ., εάν και εφόσον ανακηρυχθεί. Είναι άξιο απορίας πως θα φυλαχθεί τέτοιου μεγέθους υδάτινη έκταση όταν δεν έχει γίνει σχετική προσαρμογή ούτε στο επιχειρησιακό ούτε στο τακτικό επίπεδο, καθώς πέραν των άλλων δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Πολιτικό Επίπεδο

Η Κρίση των Ιμίων μας δίδαξε πως στο Πολιτικό Επίπεδο οι ηγέτες πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στις δομές, στα σχέδια και στις συνθήκες μέσα στις οποίες θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Η προσαρμογή μας σχεδόν 20 χρόνια μετά είναι ανεπαρκής.

Δεν έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές στους χώρους στους οποίους βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, στερώντας του έτσι την δυνατότητα να έχει πλήρη εικόνα του περιστατικού. Η Χώρα δεν διαθέτει Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων και δεν εκτελούνται ρεαλιστικές ασκήσεις με την συμμετοχή όσων θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Οι ασκήσεις που προγραμματίζονται έτσι ώστε να μην πάει τίποτα λάθος, δεν έχουν επιπρόσθετη αξία.

Με την παρουσία του συνόλου των Υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Η.Π.Α., και συνδέσμους από την GIGN, GSG-9 και SAS ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ενεργοποίησης της Delta Force. Ο Λοχαγός της SAS, όμως, δεν είχε πειστεί. Όπως ενημέρωσε τον Αμερικανό Συντ/ρχη Beckwith, η άσκηση δεν είχε κανένα νόημα χωρίς την παρουσία αυτών που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις σε πραγματικές συνθήκες. Ήταν 1979.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός και οι επιλογές όσων γνωρίζουν, δύο. Είτε να πλανευτούν ότι ίσως μπορέσουν κάποτε να τον ντύσουν σιωπηλά, είτε να εκμεταλλευθούν την ισχυρότερη των συνισταμένων της τριλογίας του Κλαούζεβιτς – τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Αν ωστόσο ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός, το κείμενο αυτό είναι μια άστοχη κριτική. Στην αντίθετη περίπτωση η κατάδειξη της γύμνιας του αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κινητοποίησης όσων δεν νοιάζονται, αλλά μπορούν να τον ντύσουν.

Η απειλή μπορεί να μην έρθει ποτέ. Μακάρι. Μπορεί, όμως, να έρθει σύντομα. Οφείλουμε στην Ιστορία του τόπου να είμαστε έτοιμοι, και δεν είμαστε.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΔΕΘ: Μέτρα για μόνιμες φορολογικές ελαφρύνσεις και στήριξη της οικογένειας ανακοινώνει σε λίγες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

06/09/2025 | 08:00
Στιγμιότυπο από την παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 18 Μαΐου 2025. Ο ανοιξιάτικος καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής οδήγησαν πολύ κόσμο στις παραλίες της Αττικής. 
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Featured

Καλοκαιρινό θα είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου

06/09/2025 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς)

06/09/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

05/09/2025 | 23:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με δεκάδες σορούς θυμάτων του ΙΚ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία: 24χρονος νεκρός, ένας τραυματίας στο Δερβένι – Αγροτικό τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

    418 shares
    Share 167 Tweet 105
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ-Προσωπική διαφορά: τι αλλάζει από ΔΕΘ έως 2026 — Νέος “δείκτης μισθών”, αυξημένες εισφορές και ποιοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις

    229 shares
    Share 92 Tweet 57
  • Κρητική μαφία: Αρχιμανδρίτης, Καμμένος και «Αμερικανοί» – Η δικογραφία-φωτιά, τα νέα ηχητικά και το παρασκήνιο για τον θρόνο των Χανίων

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-Αναδρομικά αποστράτων: Πληρωμές έως 5.500 ευρώ, αλλαγές στην προσωπική διαφορά και νέα επιδόματα

    136 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: 30.000€ = μόλις 20 στρέμματα: Γιατί το πριμ Νέων Αγροτών δεν αρκεί — Σήματα για 5€/κιλό στο ελαιόλαδο

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΝΕΑ ΔΥΠΑ-Επίδομα 250€: Ποιοι θα το πάρουν τον Νοέμβριο — Όλα τα άλλα επιδόματα για ανέργους, οικογένειες και μητέρες

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Χειμώνας – εφιάλτης για το Κίεβο: Το σχέδιο Πούτιν και οι φόβοι Δύσης για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο 

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch