Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θωρηκτό- Μήνυμα του κυβερνήτη του: Η Ελλάδα είναι εδώ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Newsroom από Newsroom
08/10/2017 12:33
Ενημερώθηκε: 08/10/2017 20:21:48
σε ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ: Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι εδώ, αναγεννιέται, και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για όλα» θέλησε να στείλει το Θ/ Κ “Γ. Αβέρωφ” με το ταξίδι του από τη μαρίνα του Φλοίσβου ως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος κυβερνήτης του θρυλικού θωρηκτού – ή ακριβέστερα θωρακισμένου καταδρομικού, όπως εξήγησαν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Περιγράφοντας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε λίγο μετά τον κατάπλου του “Αβέρωφ” στη Θεσσαλονίκη, τα «πρωτόγνωρα, έντονα συναισθήματα» και τη «μεγάλη συγκίνηση» που ένιωσε στο ταξίδι -το πρώτο του πλοίου μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του μετά το 1945- ο αρχιπλοίαρχος Χαραλαμπόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «νιώσαμε ότι το “Αβέρωφ” ξύπνησε και ξαναέζησε στιγμές από τότε που ήταν εν ενεργεία».

«Το λειτουργήσαμε ως πλοίο εν ενεργεία […] Ταξιδέψαμε μαζί του στην ιστορία και διασχίσαμε το Αιγαίο για να έρθουμε στη Βόρεια Ελλάδα, στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα και για τον ελληνισμό αλλά και για πέρα από την Ελλάδα, πως η Ελλάδα είναι εδώ, αναγεννάται, και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για όλα» τόνισε ο κυβερνήτης, που νωρίτερα εξηγούσε πως χρειάστηκαν 48 ώρες για να “δέσει” το θωρηκτό στη Θεσσαλονίκη, κινούμενο με μέση ταχύτητα 7,5 κόμβων/ώρα (η μέγιστη είναι 10 κόμβοι). Και, μάλιστα, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ή δυσκολία.

Όπως, άλλωστε, εξηγούσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ Σπυρίδων Πολλάτος, τίποτα «δεν έγινε τυχαία ή επιπόλαια» σε ό,τι αφορά στο «σύνθετο αυτό εγχείρημα». Εξετάστηκαν σε βάθος όλοι οι παράγοντες, το πλοίο είχε περάσει μια μεγάλη περίοδο συντήρησης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χάρη σε κάποιους χορηγούς και διασφαλίστηκε το αξιόπλοό του, ενώ ένας από τους παράγοντες που μελετήθηκε «εκτενέστατα και επιμελώς» και ήταν αυτός που ουσιαστικά καθόρισε τη χρονική στιγμή του απόπλου ήταν ο καιρός.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΕΝ, στο πλοίο υπήρχε ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ασφαλείας, έτοιμη να απομειώσει κάθε παράγοντα που μπορεί να το έθετε σε κίνδυνο, ενώ εκτός από τα ιδιωτικά ρυμουλκά της εταιρίας Ζούρος, «υπήρχε συνοδεία από το Πολεμικό Ναυτικό, η φρεγάτα Κανάρης, και ένα ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού», αλλά κι ένα “plan B” για λιμένες και καταφύγια «ώστε αν γινόταν κάτι να μπορούσαμε να διασφαλίσουμε το πλοίο».

[irp posts=”152979″ name=”Θεσσαλονίκη: 22χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του στον Θερμαϊκό- Βγήκε από το πορτ μπαγκάζ”]

Το “Αβέρωφ”, που θα παραμείνει στην πόλη έως περίπου τον ερχόμενο μήνα (η ακριβής χρονική στιγμή για τον απόπλου της επιστροφής θα καθοριστεί εν πολλοίς από τον καιρό), βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις “ΒΟΤΣΕΙΑ 2017”, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και για να «γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έναν ζωντανό θρύλο που διδάσκει ιστορία», όπως σημείωναν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό σε μερικές ημέρες – η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από το ΓΕΝ – προκειμένου οι πολίτες και κυρίως οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής ιστορίας. «Καλούμε όλα τα σχολεία να προγραμματίσουν να επισκεφθούν το πλοίο και να διδαχθούν ιστορία από αυτό το κειμήλιο του ελληνισμού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ.

Κατά την παραμονή του “Αβέρωφ” στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί πληθώρα εκδηλώσεων, όπως συναυλίες με τη συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα συμμετάσχει επίσης στις “μουσικές διαδρομές” στην πόλη, ημερίδα με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος”, επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση με ορισμένα κειμήλια που, όπως εξήγησε ο πλοίαρχος Αναστάσιος Μιχέλης διευθυντής δημοσίων σχέσεων ΓΕΝ, θα έρθουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έργα φοιτητών της Σχολής, εμπνευσμένα από το “Αβέρωφ”, θα εκτεθούν εντός του πλοίου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Ετικέτες: Ελλάδαένοπλες δυνάμειςΘΩΡΗΚΤΟΘΩΡΙΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Οι 5 τομείς που επηρεάζονται στην Ελλάδα από τη σύρραξης Ισραήλ – Ιράν – Πού επικεντρώνεται η ανησυχία

16/06/2025 | 17:55
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Θα τιμωρηθούν όσοι επιδιώκουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα. Από τη δοκιμασία της Ορθοδοξίας θα προέλθει μεγάλο καλό

07/06/2025 | 08:00 - Ενημέρωση 17/06/2025 | 22:05
Featured

Προειδοποιήσεις για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Ξένοι και Έλληνες σεισμολόγοι κρούουν καμπανάκι: «Το ελληνικό τόξο βράζει»

01/06/2025 | 15:00
Featured

Νέοι σεισμοί απειλούν την Ελλάδα – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο χτύπημα στην Κρήτη και τα επικίνδυνα ρήγματα

29/05/2025 | 13:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

FIFA: Σαρώνει η νέα έκδοση του παιχνιδιού


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    802 shares
    Share 321 Tweet 201
  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    476 shares
    Share 190 Tweet 119
  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πιθανή εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας

    439 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με ανέμους 7 μποφόρ – Πτώση της θερμοκρασίας

    415 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    383 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    369 shares
    Share 148 Tweet 92
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    351 shares
    Share 140 Tweet 88
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch