Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΕΘΝΙΚΑ

Κάντε το όπως ο Τάσσος!

Newsroom από Newsroom
09/01/2016 13:55
σε ΕΘΝΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Του Στέλιου Παπαθεμελή

Οι ξένοι απεργάζονται, φανερά και στα παρασκήνια, μια νεοταξίτικη «λύση» του Κυπριακού. Αυτουργοί του σχεδιαζομένου εγκλήματος Τούρκοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, συνεπικουρούμενοι από Βρυξέλλες-Βερολίνο με μαέστρο τον νεοταξίτη Νορβηγό πρώην Υπ.Εξ. Άιντε που εξ ονόματός τού κατά τα λοιπά αναξιόχρεου Ο.Η.Ε. διαδραματίζει τον πιο ύπουλο και σκοτεινό ρόλο. Τώρα δολοπλοκεί για 5μερή στο Νταβός.

Επειδή «ου γαρ εστί κρυπτόν ο εάν μη φανερωθή, ουδέ εγένετο απόκρυφον αλλ’ ίνα έλθη εις φανερόν» (Μάρκ.4,22) αποκαλύφθηκε η μυστική συνάντηση στο Λονδίνο με βρετανική πρωτοβουλία εκπροσώπων κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών θεσμών που ορέγονται τουρκική λύση στην Κύπρο (Εφ. «Φιλελεύθερος» Λευκωσίας και ιδίως Π. Νεάρχου, «Επίκαιρα» 31/12/15).

Αγωνία της εγκληματικής παρέας η καταστρατήγηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και επειδή η κατασκευή περί «πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου» ενδέχεται να μην αντέξει, μηχανεύονται εναλλακτική δικλείδα ασφαλείας υπέρ του Αττίλα, τις «προσωρινές παρεκκλίσεις».
Το αποφώλιον τέρας που προωθεί ο κοπτόμενος υπέρ της ταχείας «λύσης» ξένος παράγων είναι η δυσώνυμη «διζωνική με πολιτική ισότητα», ψευδώνυμο της διχοτόμησης σίγουρα, αλλά και πέραν αυτής ολοκληρωτικής τουρκοποίησης της Μεγαλονήσου.
Εννοείται ότι όλο αυτό το αλισβερίσι τού Άιντε με την Ε.Ε. στρέφεται κατά 2 χωρών μελών Ε.Ε.-Ευρωζώνης, Ελλάδος, Κύπρου. Και κατευθύνεται από μία χώρα, την Βρετανία, που είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και ετοιμάζεται με προεξαγγελθέν δημοψήφισμα να βγει και με το άλλο. Φυσικά εξυπηρετεί τα επεκτατικά συμφέροντα της Τουρκίας, χώρας που εκβιάζει συστηματικά Ευρωαμερικανούς οι οποίοι, όπως στη περίπτωση του προσφυγικού –λαθρομεταναστευτικού, υποκύπτουν ευκόλως. Νηφάλιες φωνές σαν του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ στην Bild (30-12-15), που ξεκαθάρισε ότι στα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην Ε.Ε., πνίγονται. Ίδωμεν!

Είναι αδιανόητο Ελλάδα-Κύπρος να ανήκουν σε Ε.Ε. –Ευρωζώνη και να έχει το πάνω χέρι σ΄ αυτές η Τουρκία!

Δυστυχώς πρώτοι εμείς ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα Εισβολής, Κατοχής, Εποικισμού. Αφού εμείς δεν επικαλούμεθα τα ψηφίσματα 365/74, 367/75, 541/83, 544/83 και 550/84, που καταδικάζουν την Κατοχή και το Ψευδοκράτος με το οποίο απαγορεύουν οποιαδήποτε σχέση. Γιατί τότε οι ξένοι να είναι «πιο Έλληνες» και να μην συναντούν τον Ακιντζί στο ενδιαίτημά του;
Οι Ανανιστές όπως το έπραξαν και το 2004 κατακλύζουν τα κυπριακά media δημιουργώντας ατμόσφαιρα τεχνητής ευφορίας για τάχα επικείμενη «λύση». Προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν μια «κουλτούρα συμβίωσης» όχι με το σύνοικο στοιχείο, αλλά με τον κατακτητή και τα παρακολουθήματά του.
Το πρόβλημα είναι ο ανίατος ελλαδοκυπριακός ενδοτισμός. Αυτήν την ώρα η επίσημη Ελλάς λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος. Αυτοπεριορίζεται στο ζήτημα εγγυήσεων, που οι ξένοι ετοιμάζονται να τις σερβίρουν ως «προσωρινές λύσεις» για να τις κάνουν εύπεπτες.
Ολόκληρο το υπόλοιπο πακέτο η Ελλάς το εμπιστεύεται στην κυπριακή ηγεσία όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (ΑΚΕΛ) είναι Ανανιστές.
Αυτοί κοντεύουν να… αγιοποιήσουν τον Μουσταφά Ακιντζί. Εκείνος όμως δεν ορρωδεί προ ουδενός. Τους δουλεύει αγρίως. Πρόσφατα στο CNN Turk, παρουσία του Προέδρου Aναστασιάδη, κράδαινε απειλές επιστροφής τού Barbaros αν επιχειρηθεί αξιοποίηση των υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία επικαλούμενος την στάση του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα ως γνωστόν ούτε υπέγραψε ούτε εκύρωσε την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Προ ημερών μάλιστα αρνήθηκε να υπογράψει το Ψήφισμα 70/235 για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας. Άρα εμμένει στο casus belli και τον στρατιωτικό εκβιασμό για να αποκτήσει παράνομα πλεονεκτήματα σε Κύπρο – Αιγαίο.
Οι ξένοι με τους ελληνόφωνους «Νενέκους» και την ανοχή μας, στήνουν χρονοδιαγράμματα για τεχνητές «λύσεις».
 

Για Κυπρίους και Ελλαδίτες πολιτικούς υπάρχει πρότυπο ηγέτη, ο Τάσσος. Κάντε το όπως ο Τάσσος! Ακούμε στο ΡΙΚ διαφόρους ρήτορες να δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Τουρκία (πάλι καλά!), αλλά εμπιστεύονται τον …Ακιντζί (sic!). Παρανοϊκό αφού αυτός είναι η εγκυρότερη φωνή του Ερντογάν.
Το τραγελαφικό κατασκεύασμα των ξένων που ψευδεπιγράφεται λύση είναι για τα σκουπίδια. Λύση δεν υπάρχει αν δεν φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης ή έποικος του Αττίλα, δεν εξαλειφθούν οι τουρκοαγγλικές εγγυήσεις (οι ελληνικές ακυρώθηκαν με το «η Κύπρος είναι μακρυά» και τη ματαίωση των S-300).

Η αγρίως χειμαζομένη σήμερα Ελλάς στα θέματα της οικονομίας πρέπει να αναστείλει κάθε διαδικασία που αφορά τα μείζονα εθνικά θέματα, εξαγοράζοντας χρόνο για ανάκτηση ισχύος.

Επ’ ευκαιρία ο αμερικανός νομπελίστας Stiglitz σε πρωτοχρονιάτικο άρθρο του (Νέα 02-01-16) αποκαθηλώνει την βερολίνεια λιτότητα επισημαίνοντας ότι καμία οικονομική ανάπτυξη δεν θα υπάρξει χωρίς τόνωση της ενεργού ζήτησης που βρίσκεται στον αντίποδα της λιτότητας.
Δεν τον ακούει κανείς. Αλλά «έσεται ήμαρ».
Μη σκύβετε! «Κανείς δε θα μπορέσει ν’ ανεβεί στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις» (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ). 

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 13 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς

13/10/2025 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

12/10/2025 | 23:45
HOT NEWS

Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να προκαλέσει θετικό σοκ στην οικοδομή και την ιδιοκτησία

12/10/2025 | 22:13
HOT NEWS

Τι σηματοδοτεί η έναρξη ερευνών για κοιτάσματα αερίου και η δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί η αντιπολίτευση

12/10/2025 | 21:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το γνώριζες αυτό; Γιατί έχουμε αυλάκι κάτω από τη μύτη μας;


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    497 shares
    Share 199 Tweet 124
  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    331 shares
    Share 132 Tweet 83
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • 81 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας: Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα – Το μήνυμα Δένδια

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    306 shares
    Share 122 Tweet 77
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    245 shares
    Share 98 Tweet 61
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch