Στη Στοά Μπολάνη, στο κέντρο της Αθήνας, η μυρωδιά από καλοψημένο ζυμάρι σε οδηγεί κατευθείαν στον… καθηγητή που ξέρει από πίτσα.
Ο chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκος Δημητροκάλης είναι ο άνθρωπος πίσω από το Pizza Dal Professore, το οποίο αποτελεί έρωτα από την πρώτη μπουκιά. Η πίτσα του το κάτι άλλο, χωρίς καμία υπερβολή.
Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι, φυσικά, το ζυμάρι, καθώς περνά από διπλή ζύμωση. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να παραμένει τραγανό και ελαφρύ, χαρίζοντας στην πίτσα αυτό το κριτσανιστό που πολλοί αναζητούν. Το ξεχωριστό με το Pizza Dal Professore είναι ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κανονικό ζυμάρι και σε αυτό που παρασκευάζεται από άλευρα μαύρου ρυζιού.
Η τέλεια πίτσα, εκτός από σωστό ζυμάρι, έχει και ποιοτικά υλικά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απίθανα λαχταριστό. Τα φρέσκα αυθεντικά υλικά έχουν επιλεχθεί ώστε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς συνδυασμούς και να κάνουν όσους περνούν την πόρτα του Pizza Dal Professore πιστούς λάτρεις του.
https://www.instagram.com/p/CAxD_0EpuBf/?utm_source=ig_embed
Μόλις διαβάσεις τον κατάλογο δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, ωστόσο, εάν αγαπάς το κρέας η πρώτη επιλογή είναι μονόδρομος. Norcina: λαχταριστή μοτσαρέλα, σπανάκι, salsiccia (λουκάνικο από αγριογούρουνο) και λάδι τρούφας. Το λάδι τρούφας ως υλικό μπορεί να είναι έντονο, ωστόσο, ταιριάζει άψογα με το λουκάνικο από αγριογούρουνο, το οποίο λιώνει στο στόμα.
https://www.instagram.com/p/CCI3YYwJ8Q0/?utm_source=ig_embed
Μια άλλη θεϊκή πίτσα είναι η Strana με μοτσαρέλα, chili, κρέμα ντούγια, αντζούγια και βασιλικό… πολύ ιδιαίτερη.
https://www.instagram.com/p/B_e4NYPFMX6/?utm_source=ig_embed