Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Αυστρία Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, να επιμερίζεται δίκαια το βάρος των μεταναστευτικών ροών

TechTeam από TechTeam
11/09/2024 18:29
Ενημερώθηκε: 11/09/2024 18:35:37
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αυστριακού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, στη Βιέννη, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη διμερή επίσκεψη

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης της Γερμανίας να κλείσει ουσιαστικά τα σύνορα σε μετανάστες, κόβοντας τα επιδόματα όσων έρχονται από άλλες χώρες της ΕΕ και έχουν καταγραφεί εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Η Ελλάδα δεν θα επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ελλάδα δαπανά σημαντικούς πόρους για τη φύλαξη των συνόρων και υποστηρίζεται από ΕΕ για όσους φτάνουν στην Ελλάδα. Το να έχει κανείς κέντρα υποδοχής στα νησιά είναι μια βαριά και ακριβή διαδικασία και είναι λογικό η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί αυτή τη διαδικασία».

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελάριου της Αυστρίας Karl Nehammer
«Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε στην ΕΕ ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην ΕΕ. Αυτή την απόφαση πρέπει να τη λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης», τόνισε ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ευγνώμων για τη βοήθεια της Αυστρίας το Μάρτιο του 2020 «όταν αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, την οποία ευτυχώς, για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης, την αποκρούσαμε αποτελεσματικά». «Ήταν, ανέφερε, ένα πρώτο μήνυμα και προάγγελος της αλλαγής της ευρωπαϊκής στάσης η οποία έθεσε σε προτεραιότητα την εξωτερική φύλαξη των συνόρων, κάτι που συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ενσωματώνεται στο Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει πολλά και αρκεί να δει κανείς την εικόνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οργανωμένες δομές υποδοχής, ενώ είναι λιγότερες οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας, είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων και το λιμενικό μας σώζει κατατρεγμένους ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Αυστρία για τη στήριξή της στο χρόνιο αίτημα για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων, ενώ για το φράκτη στον Έβρο τόνισε ότι θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά είναι πιο δίκαιο να βοηθήσει η ΕΕ.

Για το ζήτημα των επιστροφών είπε ότι απαιτείται περισσότερος συντονισμός, ενώ σε ό,τι αφορά τη νόμιμη μετανάστευση αναφέρθηκε σε συμφωνίες που έχει δρομολογήσει η Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με την Αίγυπτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών βαλκανίων. «Δεν νοούνται εκπτώσεις από το κράτος δικαίου και από την τήρηση των δεδομένων συμφωνιών», υπογράμμισε.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση για ολοκλήρωση των συνομιλιών που θα οδηγήσουν, όπως είπε, στην άμεση κατάπαυση του πυρός, να απαλυνθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι.

«Και εμείς εργαζόμαστε, ώστε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από την περιφερειακή έκρηξη η οποία θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι συζήτησαν και για τις προτεραιότητες του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου και για την πρόσφατη έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. «Πίστη μου είναι ότι υπάρχουν ορισμένα κοινά αγαθά όπως η ασφάλεια και η άμυνα της Ευρώπης ή η διασυνδεσιμότητα των ενεργειακών δικτύων, που θα πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί και να δούμε πως θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους με θετικό αποτύπωμα για όλη την Ευρώπη», ανέφερε.

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα πληρώνουμε πιο ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ και σημείωσε πως η Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες τους τελευταίους μήνες έπεσαν θύματα στρέβλωσης στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. «Η ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο σε ευρωπαϊκά δίκτυα καθίσταται αυτονόητη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Για το μεταναστευτικό, μετά από σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επιπλέον ότι η εφαρμογή του συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και δεν θα δεχθεί η Ελλάδα να επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο βάρος γιατί βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Είπε ότι η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα για τη διαχείριση των ανθρώπων που τελικά φτάνουν στη χώρα μας , θα πρέπει να συνεχιστεί και πως οι σχετικοί πόροι αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο ότι επαρκούν ή αν θα επαρκούν στο μέλλον.

Δήλωσε, επιπρόσθετα, πως δεν είναι δική μας δουλειά να υποδείξουμε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος την επιδοματική κοινωνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ ανέφερε πως θα ήταν λάθος να κινηθούμε σε λογική ad hoc εξαιρέσεων από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση από την Ελλάδα που βγήκε από πρωτοφανή οικονομική κρίση, να έχει πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

 

Ετικέτες: ΑυστρίαΒΙΕΝΝΗΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Με ποια «όπλα» ξεκινάει ο Μητσοτάκης την πορεία από τη ΔΕΘ έως τις εκλογές

23/08/2025 | 22:13
Featured

ΔΕΘ 2025: Τι θα ανακοινωθεί για συντάξεις και μισθούς

23/08/2025 | 20:31
Featured

Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

23/08/2025 | 16:23
Featured

Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος – Υπηρέτησε άξια τη χώρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του και την παράταξη

21/08/2025 | 16:46
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεωργιάδης: Προϊόν προπαγάνδας ότι το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του – Κανείς δεν μένει αβοήθητος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    309 shares
    Share 124 Tweet 77
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • «Βλέπω φως στο τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» λέει ο Πούτιν και αποθεώνει τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ

    190 shares
    Share 76 Tweet 48
  • «Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

    310 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ 2025: Πληρωμές έως 8.200€ για στρατιωτικούς – Πίνακες με ποσά για αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

    910 shares
    Share 364 Tweet 228
  • Κηρύχθηκε επίσημα λιμός στη Γάζα – ΟΗΕ: Οι θάνατοι από πείνα ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στον Νότιο Ατλαντικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ανταρκτική: Τι σημαίνει για τον κόσμο και την Ελλάδα

    470 shares
    Share 188 Tweet 118
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch