Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Αυστρία Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, να επιμερίζεται δίκαια το βάρος των μεταναστευτικών ροών

TechTeam από TechTeam
11/09/2024 18:29
Ενημερώθηκε: 11/09/2024 18:35:37
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αυστριακού καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ, στη Βιέννη, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη διμερή επίσκεψη

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης της Γερμανίας να κλείσει ουσιαστικά τα σύνορα σε μετανάστες, κόβοντας τα επιδόματα όσων έρχονται από άλλες χώρες της ΕΕ και έχουν καταγραφεί εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Η Ελλάδα δεν θα επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ελλάδα δαπανά σημαντικούς πόρους για τη φύλαξη των συνόρων και υποστηρίζεται από ΕΕ για όσους φτάνουν στην Ελλάδα. Το να έχει κανείς κέντρα υποδοχής στα νησιά είναι μια βαριά και ακριβή διαδικασία και είναι λογικό η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί αυτή τη διαδικασία».

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελάριου της Αυστρίας Karl Nehammer
«Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε στην ΕΕ ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην ΕΕ. Αυτή την απόφαση πρέπει να τη λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης», τόνισε ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ευγνώμων για τη βοήθεια της Αυστρίας το Μάρτιο του 2020 «όταν αντιμετωπίσαμε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, την οποία ευτυχώς, για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης, την αποκρούσαμε αποτελεσματικά». «Ήταν, ανέφερε, ένα πρώτο μήνυμα και προάγγελος της αλλαγής της ευρωπαϊκής στάσης η οποία έθεσε σε προτεραιότητα την εξωτερική φύλαξη των συνόρων, κάτι που συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ενσωματώνεται στο Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει πολλά και αρκεί να δει κανείς την εικόνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οργανωμένες δομές υποδοχής, ενώ είναι λιγότερες οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας, είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων και το λιμενικό μας σώζει κατατρεγμένους ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Αυστρία για τη στήριξή της στο χρόνιο αίτημα για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων, ενώ για το φράκτη στον Έβρο τόνισε ότι θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά είναι πιο δίκαιο να βοηθήσει η ΕΕ.

Για το ζήτημα των επιστροφών είπε ότι απαιτείται περισσότερος συντονισμός, ενώ σε ό,τι αφορά τη νόμιμη μετανάστευση αναφέρθηκε σε συμφωνίες που έχει δρομολογήσει η Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με την Αίγυπτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών βαλκανίων. «Δεν νοούνται εκπτώσεις από το κράτος δικαίου και από την τήρηση των δεδομένων συμφωνιών», υπογράμμισε.

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση για ολοκλήρωση των συνομιλιών που θα οδηγήσουν, όπως είπε, στην άμεση κατάπαυση του πυρός, να απαλυνθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι.

«Και εμείς εργαζόμαστε, ώστε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από την περιφερειακή έκρηξη η οποία θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι συζήτησαν και για τις προτεραιότητες του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου και για την πρόσφατη έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. «Πίστη μου είναι ότι υπάρχουν ορισμένα κοινά αγαθά όπως η ασφάλεια και η άμυνα της Ευρώπης ή η διασυνδεσιμότητα των ενεργειακών δικτύων, που θα πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί και να δούμε πως θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους με θετικό αποτύπωμα για όλη την Ευρώπη», ανέφερε.

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα πληρώνουμε πιο ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ και σημείωσε πως η Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες τους τελευταίους μήνες έπεσαν θύματα στρέβλωσης στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας. «Η ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο σε ευρωπαϊκά δίκτυα καθίσταται αυτονόητη προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Για το μεταναστευτικό, μετά από σχετική ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επιπλέον ότι η εφαρμογή του συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και δεν θα δεχθεί η Ελλάδα να επωμιστεί δυσανάλογα μεγάλο βάρος γιατί βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Είπε ότι η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα για τη διαχείριση των ανθρώπων που τελικά φτάνουν στη χώρα μας , θα πρέπει να συνεχιστεί και πως οι σχετικοί πόροι αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο ότι επαρκούν ή αν θα επαρκούν στο μέλλον.

Δήλωσε, επιπρόσθετα, πως δεν είναι δική μας δουλειά να υποδείξουμε σε οποιοδήποτε κράτος μέλος την επιδοματική κοινωνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ ανέφερε πως θα ήταν λάθος να κινηθούμε σε λογική ad hoc εξαιρέσεων από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση από την Ελλάδα που βγήκε από πρωτοφανή οικονομική κρίση, να έχει πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε.

 

Ετικέτες: ΑυστρίαΒΙΕΝΝΗΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Έχουμε εθνικό χρέος να μην ζήσουμε ποτέ ξανά περιπέτειες από ψέματα και αυταπάτες

07/10/2025 | 20:40 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 05:17
Featured

Μητσοτάκης για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας

07/10/2025 | 14:34
Featured

Μητσοτάκης: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας

06/10/2025 | 19:40
Featured

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

06/10/2025 | 18:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γεωργιάδης: Προϊόν προπαγάνδας ότι το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του – Κανείς δεν μένει αβοήθητος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    348 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    259 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Από την “κινητικότητα” στις… νέες “Πρέσπες”!

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • AI παραπληροφόρηση στα social media: Deepfake βίντεο «συλλήψεων» ηλικιωμένων σοκάρουν το TikTok – Ώρα να λάβει μέτρα η Ελληνική Αστυνομία

    143 shares
    Share 57 Tweet 36
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2027–2030: Αυξήσεις έως +12 μήνες στα όρια ή πάγωμα έως το 2030   -Ολη η λίστα για τις συντάξεις

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα – «ανάσα» για 5.000 ανέργους άνω των 50 ετών και 850 νέες επιχειρήσεις – Όλα τα ποσά επιχορήγησης

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch