Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Attica Bank: Τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα

TechTeam από TechTeam
25/07/2024 11:13
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
56
SHARES
119
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θα
Στα μέσα Σεπτεμβρίου τοποθετεί η Attica Bank την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, θέτοντας τις βάσεις για την δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 2,3 δισ. ευρώ και η υπαγωγή στον Ηρακλή ΙΙΙ.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Αttica Bank για το ζήτημα της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα αναφέρεται πως σε συνέχεια της από 18 Ιουλίου 2024 Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Thrivest Holding Ltd, η Τράπεζα εκκίνησε τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση των ειδικότερων προβλέψεων της Συμφωνίας και των δεσμεύσεων των Μετόχων για την κεφαλαιακή ενίσχυση του πιστωτικού ιδρύματος που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση μεταξύ Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας προς το σκοπό υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της Νέας Τράπεζας και κάλυψης των πρόσθετων κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από την υπαγωγή χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των δύο τραπεζών στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙΙ».

Στο πλαίσιο αυτό:

(α) Η Τράπεζα έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικής λογιστικής αξίας 2,3 δισ. ευρώ, και την υπαγωγή των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης στο Πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων “Ηρακλής III”, συνολικής αξίας € 750εκ., και

(β) το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας, με απορρόφηση της Παγκρήτιας Τράπεζας από την Αttica Bank, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του εταιρικού δικαίου, του Ν. 2515/1997 και του Ν. 4601/2019 όπως εφαρμόζονται και ισχύουν (η «Συγχώνευση»). Αντίστοιχη απόφαση για την έναρξη των διαδικασιών της Συγχώνευσης ελήφθη και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Α. Βασικοί όροι της Συγχώνευσης
Η ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023 και η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής (η «Σχέση Ανταλλαγής») θα υπολογιστεί με σχετική αξία των συγχωνευόμενων εταιριών που επιμερίζεται σε αναλογία 90% για την Αttica Bank και 10% για την Παγκρήτια Τράπεζα, κατόπιν σχετικής ανάλυσης και εισήγησης από το διεθνή ανεξάρτητο χρηματοπιστωτικό οργανισμό UBS, η οποία ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τους σκοπούς της Συγχώνευσης.

Η Σχέση Ανταλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης από τα Διοικητικά Συμβούλια των Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας γνωμοδοτήσεων ως προς το δίκαιο και εύλογο αυτής (fairness opinion) από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές όπως ορίστηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2515/1997 και του Ν. 4601/2019.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Συγχώνευσης από κάθε μία από τις Γενικές Συνελεύσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών και τη λήψη των απαιτούμενων σύμφωνα με το νόμο αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Β. Κύρια σημεία της συναλλαγής
Η Συγχώνευση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Αttica Bank και τους μετόχους της:

Αποτελεί αναγκαία ενέργεια για την, εν συνεχεία, κεφαλαιακή ενίσχυση του πιστωτικού ιδρύματος που θα προκύψει από τη Συγχώνευση, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και κατά τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία Μετόχων.
Θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου χρηματοπιστωτικού φορέα ο οποίος προβλέπεται να έχει δείκτη ΜΕΑ κάτω του 3%, δυνάμει της υπαγωγής χαρτοφυλακίων ΜΕΑ των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων στο Πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ.
Με την σκοπούμενη συγχώνευση και την ενσωμάτωση των περιουσιακών στοιχείων, της πελατείας, των υποκαταστημάτων και του προσωπικού της Παγκρήτιας Τράπεζας, η Τράπεζα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητά της έναντι των υπολοίπων τραπεζών, θα επεκτείνει σημαντικά το δίκτυό της και τις εργασίες της ανά τη χώρα και θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών της και ακολούθως την κερδοφορία της.
Θα οδηγήσει στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας στις περιπτώσεις εξόδων διοικήσεως και γενικά την μείωση του λειτουργικού κόστους και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της διοικητικής οργάνωσης των συγχωνευόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Γ. Δικαιώματα ΤΧΣ
Τα ειδικά δικαιώματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), όπως προβλέπονται στο Ν. 3864/2010 και στη Σύμβαση Πλαισίου μεταξύ της Αttica Bank και του ΤΧΣ (RFA) δεν μεταβάλλονται.

Δ. Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα της Συγχώνευσης
Η Συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2024, εφόσον ληφθούν όλες οι αναγκαίες εταιρικές αποφάσεις των συγχωνευόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων και οι απαιτούμενες, σύμφωνα με το Νόμο, άδειες και εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών. Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα της Συγχώνευσης εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και υπόκειται σε αλλαγές. Η Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ως προς την υλοποίηση όλων των βημάτων της Συμφωνίας Μετόχων.

 

 

Ετικέτες: ΠαγκρήτιαΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη 43,9 εκατ. ευρώ με αύξηση αύξηση 100%

10/03/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 11/03/2025 | 06:53
HOT NEWS

Βρεττού (Αttica Bank): Τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια

26/02/2025 | 17:43
HOT NEWS

Σημαντικό ορόσημο για την Attica Bank η ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων “Domus” και “Rhodium”

05/02/2025 | 12:04
HOT NEWS

Attica Bank: Στο Υπερταμείο πέρασε το 36,16% των μετοχών που κατείχε το ΤΧΣ

25/01/2025 | 16:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κομισιόν: Ξεκίνησε το «παζάρι» για τους νέους Επιτρόπους - Οι όροι της Φον ντερ Λάιεν


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμοί στην Ελλάδα: Τι προειδοποιούν τα διεθνή κέντρα – 4,8 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος και φόβοι για επόμενα χτυπήματα

    1587 shares
    Share 635 Tweet 397
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Έκτακτη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την ευλογιά αιγοπροβάτων – Συναγερμός στον Πηνειό και debate για το εμβόλιο

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Αυστηρό μήνυμα Θεοδωρικάκου στην αγορά: «Εντατικοί έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ – Μειώστε τις τιμές σε 1.000 κωδικούς»

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: 600 εκατ. ευρώ σε εκκρεμότητες – Πληρωμές ΕΛΓΑ σε αγρότες και κτηνοτρόφους μέσα στις επόμενες 40 μέρες

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ – ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: 47.055 δικαιούχοι με ποσά έως 11.820€ – Πληρωμές έως Δεκέμβριο 2025 και σενάρια για Μάρτιο 2026

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • «60.000 φωνές, 1 μήνυμα»: Το συγκλονιστικό αντίο στον Τσάρλι Κερκ, ο λόγος Τραμπ, το πολιτικό ρήγμα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • Γιορτή σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

    157 shares
    Share 63 Tweet 39
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch