Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

ΝΕΑ Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Σταθερά μπροστά η ΝΔ 17,5 μονάδες – Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει το 52%

TechTeam από TechTeam
05/03/2024 06:17
Ενημερώθηκε: 05/03/2024 06:21:48
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
96
SHARES
204
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση ψήφου που συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό,12% – Πώς αξιολογούν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα – Υψηλό το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές

Στο 17,5% δίνει τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του δεύτερου κόμματος σε περίπτωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2024 σε δείγμα 1.106 ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση, την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, αναλύει το πώς αξιολογούν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα μετά το συνέδριο που διεξήχθη, τι γνώμη έχει το εκλογικό σώμα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις φοιτητικές καταλήψεις εναντίον του νομοσχεδίου αλλά και τη στάση των ψηφοφόρων ενόψει Ευρωεκλογών όπως επίσης και σε περίπτωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση τι τελικά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική άποψη επί του συνόλου του δείγματος το 56% απαντά ότι το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, το 25% τα ίδια και μόλις το 8% δυναμωμένο.

Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 45% πιστεύει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο μετά το συνέδριο, το 38% το ίδιο και το 10% αποδυναμωμένο.

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη επί του συνόλου του δείγματος το 37% πιστεύει ότι μετά το συνέδριο βγαίνει αποδυναμωμένος, 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος. Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 58% πιστεύει ότι ο πρόεδρος του κόμματος βγαίνει ενισχυμένος μετά το συνέδριο.

Όσον αφορά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και πώς βγαίνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μετά το συνέδριο, επί του συνόλου του δείγματος το 48% λέει αποδυναμωμένος, 31% τα ίδια και το 7% ενισχυμένος. Από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 41% πιστεύει ότι δεν άλλαξε τίποτα.

Γενικότερα, μετά το συνεδρίο συγκριτικά και επί του συνόλου του δείγματος το 56% πιστεύει πως γενικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει αποδυναμωμένο, το 48% ο Αλέξης Τσίπρας και το 37% ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από τους προτιθέμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συγκριτικά το 58% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος που βγαίνει ενισχυμένος, το 45% ο ΣΥΡΙΖΑ και το 30% πως ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει αποδυναμωμένος.

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση ήταν αυτό των μη κρατικών πανεπιστημίων και το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην ερώτηση κατά την άποψή σας, τι είναι το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη λειτουργία στη χώρα μας, μη κρατικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 52% πιστεύει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση με κάποιες βελτιώσεις ωστόσο.

Ανά πρόθεση ψήφου, το 91% από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ πιστεύει πως το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι στην σωστή κατεύθυνση εκ των οποίων το 39% να υποστηρίζει πως θέλει κάποιες βελτιώσεις.

Όσον αφορά τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, κι αν είναι ο σωστός ή όχι τρόπος αντίδρασης κατά του νομοσχεδίου, το 34% σίγουρα διαφωνεί με αυτές και το 21% σίγουρα συμφωνεί.

Ανά πρόθεση ψήφου, το 60% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ, σίγουρα διαφωνεί με τις καταλήψεις ως τρόπο αντίδρασης κατά του νομοσχεδίου.

Για τις ευρωεκλογές
Όσον αφορά τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές, στην ερώτηση αν θα πάτε να ψηφίσετε το 86% δήλωσε ότι θα πάει να ψηφίσει.

Ανά πρόθεση ψήφου, το 95% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 91% και από όσους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 76% των ψηφοφόρων.

Πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, και στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 12%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Όσον αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση, στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ να μάχονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει συνεχώς έδαφος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κερδίζει ελαφρώς.

Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνουν και πάλι μάχη συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 14%.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το κόμμα της Νίκης με 4%, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά 3%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά 34% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος ισοψηφούν με 6% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.

 

Ετικέτες: Δημοσκόπηση PulseΚΚΕΠΑΣΟΚΣΚΑΪΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 16,5% η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ

11/09/2025 | 20:17
Featured

Συνελήφθησαν στα Εξάρχεια οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

09/09/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΠαΣοΚ: «Τυχοδιώκτες» και «κακώς κείμενα» στη μάχη για την επόμενη μέρα

08/09/2025 | 18:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

07/09/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τράπεζα Πειραιώς: Συνωστισμός επενδυτών την πρώτη ημέρα του placement με προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: 1 χλμ. ανάποδη πορεία, 2 νεκροί — τι είπαν  το tilegrafimanews.gr αυτόπτες μάρτυρες 

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές 450 εκατ. € σε 600.000 αγρότες: Νωρίτερα τα βιολογικά, έως Οκτώβριο ενιαία – συνδεδεμένες – σπάνιες φυλές

    152 shares
    Share 61 Tweet 38
  • «Όποιος είναι κατά της Ουκρανίας πυροβολείται»: Το σοκ από τις δηλώσεις Μεντβέντεφ και το διεθνές αποτύπωμα μετά τη δολοφονία Κερκ

    124 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    117 shares
    Share 47 Tweet 29
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch