Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Economist: Τι συμβαίνει τελικά με τις τράπεζες;

TechTeam από TechTeam
17/03/2023 11:34
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
69
SHARES
147
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πριν από 10 ημέρες οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι τράπεζες είχαν ανακάμψει μετά τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης το 2007-09. Τώρα είναι σαφές ότι εξακολουθούν να έχουν τη δύναμη να δημιουργούν πανικό που προκαλεί εγκεφαλικά.

Η «τρελή πορεία» της Silicon Valley Bank στις 9 Μαρτίου οδήγησε σε φυγή καταθέσεων ύψους 42 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα. Η SVB ήταν μόνο μία από τις τρεις αμερικανικές τράπεζες που κατέρρευσαν σε διάστημα μιας εβδομάδας. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εργάστηκαν μανιωδώς το Σαββατοκύριακο για να επινοήσουν ένα σχέδιο διάσωσης. Ακόμα κι έτσι, όμως, οι πελάτες αναγκάζονται για ακόμα μία φορά να ανησυχήσουν εάν τα χρήματά τους είναι ασφαλή.

ADVERTISING

Όπως εξηγεί σε λεπτομερή ανάλυσή του ο Economist, οι επενδυτές έχουν τρομάξει. Σχεδόν 229 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαλειφθεί από την αξία των τραπεζών της Αμερικής μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, πτώση που φτάνει σε ποσοστό το 17%. Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πέσει και οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το καλοκαίρι. Οι τιμές των μετοχών των τραπεζών στην Ευρώπη και την Ιαπωνία έχουν επίσης βυθιστεί. Η Credit Suisse, η οποία αντιμετωπίζει άλλα δεινά, είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 24% στις 15 Μαρτίου και την επομένη αναζήτησε υποστήριξη της ρευστότητάς της από την ελβετική κεντρική τράπεζα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την οικονομική κρίση, τα ερωτήματα στροβιλίζονται για άλλη μία φορά σχετικά με το πόσο εύθραυστες είναι οι τράπεζες και εάν οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αιφνιδιαστεί και πάλι.

Η κατάρρευση της SVB ανέδειξε έναν υποτιμημένο αλλά προϋπάρχοντα κίνδυνο
Η ταχύτατη κατάρρευση της SVB έχει αναδείξει έναν υποτιμημένο κίνδυνο εντός του συστήματος. Όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων υψηλές, η τράπεζα της Καλιφόρνια συγκέντρωσε πολλά μακροπρόθεσμα ομόλογα. Στη συνέχεια, η Fed αύξησε τα επιτόκια με τον πιο απότομο ρυθμό εδώ και τέσσερις δεκαετίες, οι τιμές των ομολόγων έπεσαν και η τράπεζα υπέστη τεράστιες απώλειες.

Οι κανόνες κεφαλαίου της Αμερικής δεν απαιτούν από τις περισσότερες τράπεζες να λογοδοτούν για την πτώση της τιμής των ομολόγων που σκοπεύουν να κρατήσουν μέχρι τη λήξη τους. Μόνο οι πολύ μεγάλες τράπεζες πρέπει να γνωστοποιούν στην αγορά όλα τα ομόλογά τους που είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση. Όμως, όπως ανακάλυψε η SVB, εάν μια τράπεζα πλήττεται και πρέπει να πουλήσει ομόλογα, οι μη αναγνωρισμένες ζημίες γίνονται πραγματικές.

Σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Αμερικής, αυτές οι μη αναγνωρισμένες απώλειες είναι τεράστιες: 620 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022, που ισοδυναμούν με περίπου το ένα τρίτο των συνδυασμένων κεφαλαίων των τραπεζών της Αμερικής. Ευτυχώς, άλλες τράπεζες είναι πολύ πιο μακριά από το χείλος του γκρεμού από ό,τι η SVB. Όμως η αύξηση των επιτοκίων έχει καταστήσει το σύστημα ευάλωτο.

Η οικονομική κρίση του 2007-09 ήταν αποτέλεσμα αλόγιστων δανειοδοτήσεων και κατάρρευσης της αγοράς κατοικιών. Ως εκ τούτου, οι κανονισμοί μετά την κρίση προσπάθησαν να περιορίσουν τον πιστωτικό κίνδυνο και να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες κατέχουν περιουσιακά στοιχεία που θα έχουν σίγουρα αγοραστές. Ενθάρρυναν τις τράπεζες να αγοράσουν κρατικά ομόλογα, αλλά τελικά τίποτα δεν είναι πιο εύκολο να πουληθεί σε μια κρίση από τα ομόλογα.

Τα πολλά χρόνια χαμηλού πληθωρισμού και επιτοκίων σημαίνουν ότι λίγοι σκέφτηκαν πώς θα υπέφεραν οι τράπεζες εάν ο κόσμος άλλαζε και τα μακροπρόθεσμα ομόλογα έπεφταν σε αξία. Αυτή η ευπάθεια επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταθέσεις πλημμύρισαν στις τράπεζες και η Fed διοχέτευσε μετρητά στο σύστημα. Πολλές τράπεζες χρησιμοποίησαν τις καταθέσεις για να αγοράσουν μακροπρόθεσμα ομόλογα και τίτλους με κρατική εγγύηση ενυπόθηκων δανείων.

Τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες
Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι οι μη πραγματοποιηθείσες απώλειες δεν έχουν σημασία. Ένα πρόβλημα είναι ότι η τράπεζα έχει αγοράσει το ομόλογο με χρήματα κάποιου άλλου, συνήθως με κατάθεση. Η διατήρηση ενός ομολόγου μέχρι τη λήξη του απαιτεί την αντιστοίχιση του με τις καταθέσεις και καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, ο ανταγωνισμός για τις καταθέσεις εντείνεται.

Στις μεγαλύτερες τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase ή η Bank of America, οι πελάτες είναι σταθεροί, επομένως τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν τα κέρδη τους, χάρη στα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου. Αντίθετα, οι περίπου 4.700 μικρές και μεσαίες τράπεζες με συνολικό ενεργητικό 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια πρέπει να πληρώσουν περισσότερο τους καταθέτες για να τους εμποδίσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους. Αυτό συμπιέζει τα περιθώρια κέρδους τους, κάτι που εξηγεί γιατί οι τιμές των μετοχών ορισμένων τραπεζών έχουν πέσει.

Το άλλο πρόβλημα επηρεάζει τράπεζες όλων των μεγεθών. Σε μια κρίση, οι κάποτε πιστοί καταθέτες θα μπορούσαν να φύγουν, αναγκάζοντας την τράπεζα να καλύψει τις εκροές καταθέσεων πουλώντας περιουσιακά στοιχεία. Αν συμβεί αυτό, οι απώλειες της τράπεζας θα κρυσταλλωθούν. Το «μαξιλαράκι» του κεφαλαίου μπορεί να φαίνεται παρήγορο σήμερα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας του θα γινόταν ξαφνικά μια λογιστική ουτοπία.

«Δίκοπο μαχαίρι» η αντίδραση της Fed στην κατάρρευση της SVB
Αυτή η ανησυχητική προοπτική εξηγεί γιατί η Fed ενήργησε τόσο δραματικά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τις 12 Μαρτίου είναι έτοιμη να εξασφαλίσει τα δάνεια έναντι των τραπεζικών ομολόγων. Ενώ παλαιότερα επέβαλε κούρεμα στην αξία των εξασφαλίσεων, τώρα θα προσφέρει δάνεια μέχρι την ονομαστική αξία των ομολόγων. Με ορισμένα μακροπρόθεσμα ομόλογα, αυτό μπορεί να είναι περισσότερο από 50% πάνω από την αγοραία αξία. Δεδομένου αυτού του «μεγάλου δώρου», είναι σχεδόν αδύνατο οι μη πραγματοποιηθείσες απώλειες στα ομόλογα μιας τράπεζας να προκαλέσουν κατάρρευση. Και αυτό σημαίνει ότι οι καταθέτες της τράπεζας δεν έχουν λόγο να σπεύσουν σε φυγή.

Η Fed δικαίως θέλει να δανείζει έναντι καλών εξασφαλίσεων για να σταματήσει τη φυγή. Αλλά τόσο «εύκολοι» όροι έχουν κόστος. Δημιουργώντας την προσδοκία ότι η Fed θα αναλάβει τους κινδύνους των επιτοκίων σε μια κρίση, ενθαρρύνει τις τράπεζες να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα. Το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης υποτίθεται ότι θα διαρκέσει μόνο για ένα χρόνο, αλλά, ακόμη και μετά τη λήξη του, οι τράπεζες που ανταγωνίζονται για καταθέσεις θα αναζητήσουν υψηλές αποδόσεις αναλαμβάνοντας υπερβολικούς κινδύνους. Ορισμένοι καταθέτες, γνωρίζοντας ότι η Fed έχει παρέμβει μια φορά, δεν θα έχουν πολλούς λόγους να κάνουν διάκριση μεταξύ καλών και κακών κινδύνων.

Ως εκ τούτου, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ερχόμενο διάστημα για να κάνουν το σύστημα ασφαλέστερο. Ένα βήμα είναι να αφαιρεθούν πολλές από τις περίεργες εξαιρέσεις που ισχύουν για τις μεσαίου μεγέθους τράπεζες, ορισμένες από τις οποίες ήταν αποτέλεσμα των κανόνων μετά την κρίση που ανατράπηκαν εν μέσω πολλών λόμπι το 2018 και το 2019. Η διάσωση των καταθετών της SVB καταδεικνύει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν ότι τέτοιες τράπεζες εγκυμονούν συστημικούς κινδύνους. Αν ναι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους ίδιους λογιστικούς κανόνες και κανόνες ρευστότητας με τις μεγάλες τράπεζες -όπως γίνεται στην Ευρώπη- και θα πρέπει να υποβάλουν στη Fed τα σχέδιά τους για την ομαλή επίλυση των προβλημάτων, εάν αποτύχουν. Στην πραγματικότητα, αυτό θα τις ανάγκαζε να αυξήσουν τα αποθέματα ασφαλείας τους.

Εν αναμονή για τα μέτρα που θα «σώσουν» τράπεζες και καταθέτες
Οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο πρέπει επίσης να οικοδομήσουν ένα καθεστώς που θα αναγνωρίζει τους κινδύνους από την αύξηση των επιτοκίων. Μια τράπεζα με μη πραγματοποιηθείσες ζημίες θα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αποτυχίας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης από μια τράπεζα χωρίς τέτοιες ζημίες. Ωστόσο, αυτή η διαφορά δεν αντανακλάται στις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Μια ιδέα είναι να πραγματοποιηθούν στρες τεστ για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο «μαξιλάρι ασφαλείας» μιας τράπεζας εάν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων της σημστοδοτούνταν στην αγορά και εάν τα επιτόκια αυξάνονταν περαιτέρω. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν στη συνέχεια να εξετάσουν εάν με αυτό το μέτρο το σύστημα έχει αρκετό κεφάλαιο.

Οι τραπεζίτες θα μισήσουν την ιδέα των ακόμη περισσότερων κεφαλαιακών αποθεμάτων και τη θέσπιση κανόνων. Αλλά τα κέρδη από την ασφάλεια είναι τεράστια. Οι καταθέτες και οι φορολογούμενοι από τη Silicon Valley μέχρι την Ελβετία έχουν έρθει αντιμέτωποι με έναν τεράστιο τρόμο. Δεν θα έπρεπε να ζουν με τον φόβο και την ευθραυστότητα που πίστευαν ότι έχει περάσει στην ιστορία εδώ και χρόνια.

Ετικέτες: τράπεζες

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Wood & Company: Ανεβάζει τον πήχη για τις τράπεζες – Nέες τιμές-στόχοι και συστάσεις – Οι ευκαιρίες και οι επιφυλάξεις

13/06/2025 | 16:48
Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. στιγμιότυπα από την οδό Ερμού, Τετάρτη 4 Μαϊου 2022  (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει με τράπεζες, καταστήματα και σούπερ μάρκετ

06/06/2025 | 20:31
Featured

ΕΚΤ: Μείωσε τα επιτόκια για όγδοη φορά, στο 2% – Αναμένεται καλοκαιρινή παύση στη νομισματική χαλάρωση

05/06/2025 | 15:31
Featured

Χρηματιστήριο: Επτάμηνο ράλι με κέρδη 34%, υπεραπόδοση των τραπεζών με 64%

01/06/2025 | 18:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ! Τα 200 και 300 ευρώ αφορολόγητα, ανεκχώρητα, και ακατάσχετα! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΦΚΑ- ΝΕΑ ευκαιρία από ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ!!!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    972 shares
    Share 389 Tweet 243
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    712 shares
    Share 285 Tweet 178
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    563 shares
    Share 225 Tweet 141
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1018 shares
    Share 407 Tweet 255
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    421 shares
    Share 168 Tweet 105
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    381 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    340 shares
    Share 136 Tweet 85
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch