Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Έφυγαν οι αγρότες, έρχονται οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα

TechTeam από TechTeam
21/02/2024 22:36
σε Featured, HOT NEWS, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
67
SHARES
142
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, οι αγρότες αποχώρησαν προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και επιστρέφουν στα μπλόκα. Την Πέμπτη θα πάρουν τις αποφάσεις τους, ενώ την ίδια ημέρα έρχονται και μελισσοκόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν ένα συλλαλητήριο που κύλησε χωρίς προβλήματα και μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. συνεχάρη τους αγρότες γιατί, παρά τη μαζική κάθοδό τους, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την «κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης», καθώς και για την «άψογη συνεργασία τους».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες θεωρούν πως έστειλαν το μήνυμά τους και, μετά το πολύωρο ταξίδι προς την Αθήνα, έκαναν το δρομολόγιο της επιστροφής, ενώ από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις για τα επόμενα βήματά τους.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι, καθώς θεωρούν πως αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν για να επιβιώσουν.

«Συντονισμένοι, αποφασισμένοι, γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, πολύ σοβαρά, και δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί έχουμε φτάσει στον πάτο και είναι θέμα επιβίωσης πλέον», τόνισε ένας από τους αγρότες που ήταν χθες στο συλλαλητήριο.

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών -Αύριο αρχίζουν συνελεύσεις
Από αύριο ξεκινούν οι γενικές συνελεύσεις προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Μάλιστα, δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν κριθεί αναγκαίο. Την πρόταση έφεραν στο τραπέζι οι αγρότες από την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα.

«Ο αγώνας ούτως ή άλλως συνεχίζεται. Ο αγώνας δεν σταματάει. Είτε με τα μπλόκα είτε με τις κινητοποιήσεις είτε με αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που είχαμε εδώ στην Αθήνα», επισημαίνουν.

Τι ζητούν οι αγρότες
Στα αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν η τιμή κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα να πέσει στα 7 λεπτά, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες ζήτησαν, επίσης, από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του ΕΦΚ που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, καθώς η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Ακόμη, οι αγρότες τονίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Και οι μελισσοκόμοι έρχονται στο Σύνταγμα την Πέμπτη -Πώς θα φτάσουν στην Αθήνα
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν και στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα «τέλος» στα αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες.

Στα μπλόκα οι αγρότες της Φθιώτιδας
Παρά την κούραση και τον προβληματισμό τους, μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι αγρότες της Φθιώτιδας επέστρεψαν αμέσως στα μπλόκα.

Οπως αναφέρει το lamiareport, γύρω στις 17:30 το απόγευμα έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στην Αταλάντη. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, προσέγγισαν τη Λαμία πρώτα οι αγρότες της Καρδίτσας και του Αλμυρού, ενώ στο μπλόκο τους επιστρέφουν και οι αγρότες της Ανθήλης, όπου θα διανυκτερεύσουν και οι αγρότες της Λάρισας.

Μετά το συλλαλητήριο, οι αγρότες δήλωσαν πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα κι αύριο θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις ανά περιοχή, ώστε να αποφασίσουν πως θα πορευτούν στη συνέχεια και αν θα συνεχίσουν τα μπλόκα και γενικότερα τις επόμενες κινήσεις τους.

Κιλκίς: Οι αγρότες έκλεισαν για δύο ώρες τον σταθμό των Ευζώνων
Στο Κιλκίς ο μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων… ανοιγοκλείνει, καθώς τον απέκλεισαν και σήμερα αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά αποκλείστηκε τόσο ή είσοδος όσο και η έξοδος από το τελωνείο σε φορτηγά αλλά και σε επιβατικά ΙΧ. Ακολούθως και έως τις 20.30 το βράδυ επιτράπηκε μόνο η είσοδος στη χώρα από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Αυτήν την ώρα το τελωνείο λειτουργεί κανονικά, αν και οι αγρότες παραμένουν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους.

Σειρά των μελισσοκόμων για συγκέντρωση στην Αθήνα
Μετά τους αγρότες, αύριο είναι η σειρά των μελισσοκόμων να κατέβουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας, αύριο, Πέμπτη, δίνουν ραντεβού με όλους τους συναδέλφους της από την υπόλοιπη χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως έχουν προγραμματίσει, θα συναντηθούν στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν, και στην συνέχεια το κονβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο, όπου θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό. Εκεί θα αναμένουν συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ώστε να σχηματίσουν μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φτάσει στην Αθήνα.

 

 

Ετικέτες: αγρότεςΜελισσοκομοισύνταγμαΤΡΑΚΤΕΡ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ! – ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΑΑΤ βυθίζουν σε χάος την ύπαιθρο, με τον ΕΛΓΑ να «μοιράζει ψίχουλα» αποζημιώσεις 

22/08/2025 | 13:02
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ – Πληρωμές 3 εβδομάδων: Τι θα πάρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι – Οργή για καθυστερήσεις, ανησυχία για το μέλλον

22/08/2025 | 11:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: Οργή αγροτών για ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι ισχύει με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 και ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδοτήσεις

21/08/2025 | 11:02
HOT NEWS

ΟΠΕΚΕΠΕ: 22 Αυγούστου τα παλιά Βιολογικά – Φόβοι για απώλεια 84 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

18/08/2025 | 11:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ινδία συνδέονται από την ταχύτητα στην ανάπτυξη – Κάλεσμα σε επιχειρηματίες για επενδύσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • «Βλέπω φως στο τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ» λέει ο Πούτιν και αποθεώνει τις ηγετικές ικανότητες του Τραμπ

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
  • «Θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης»: Το Ισραήλ απειλεί να καταστρέψει τη Γάζα αν η Χαμάς δεν δεχθεί την ειρήνη με τους όρους του

    312 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Αγία Παρασκευή – Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί στους δρόμους

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Γιορτή σήμερα 24 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch