Επιθέσεις κατά στόχων εντός της Βενεζουέλας θα ξεκινήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Θα ξεκινήσουμε να πραγματοποιούμε αυτές τις επιθέσεις και στην ξηρά», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε πού ζουν, ξέρουμε πού ζουν οι κακοί και θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα»
«Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν πέρυσι πάνω από 200.000 ανθρώπους», ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για να προσθέσει ότι «θα τσακίσουμε αυτά τα καθάρματα». Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει με τον τρόπο αυτό τη στάση του εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών για τους οποίους η Ουάσινγκτον λέει ότι ξεκινούν με τα ταχύπλοά τους από τη Βενεζουέλα.
Εξάλλου, ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει εδώ και εβδομάδες το ενδεχόμενο να χτυπήσει στόχους μέσα στη Βενεζουέλα, σημειώνει το CNN.
Τα σημερινά σχόλια, προσθέτει το αμερικανικό δίκτυο, απηχούν αυτά που έκανε την Πέμπτη, όταν είπε σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης για την Ημέρα των Ευχαριστιών ότι οι προσπάθειες για επιθέσεις στην ξηρά «θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα».
Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία: «Δεν είναι εύκολη κατάσταση»
Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την επίλυση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.
Αμερικανοί απεσταλμένοι, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.
Η συνάντηση στη Μόσχα καθυστέρησε περίπου μιάμιση ώρα λόγω της παρουσίας του Πούτιν σε επενδυτικό φόρουμ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η Αμερική δεν παρέχει πλέον χρηματοδότηση στην Ουκρανία, αλλά συνεχίζει να πουλά όπλα στο ΝΑΤΟ.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρουσίασε 20 σημεία συμφωνίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν ακόμη δύσκολα ζητήματα όπως εδαφικά θέματα και εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα -την ώρα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντούσε στη Ρωσία τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ- ότι η Ουάσινγκτον καταβάλλει προσπάθειες για να επιλύσει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.
Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώπιον των καμερών, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε: «Έχουμε ένα πρόβλημα με τον πόλεμο που προσπαθούν να επιλύσουν τώρα οι άνθρωποι μας -με τη Ρωσία και την Ουκρανία». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η Αμερική δεν παρέχει πλέον χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζει να πουλά όπλα στο ΝΑΤΟ και εργάζεται για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Αλλά προσπαθούμε να το τακτοποιήσουμε. Έχω λύσει οκτώ πολέμους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο ένατος. Και οι άνθρωποί μας βρίσκονται τώρα στη Ρωσία, για να δουν αν μπορούμε να το επιλύσουμε. Δεν είναι εύκολη κατάσταση, να σας πω. Τι χάλι! Είναι ένας πόλεμος που δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν ήμουν εγώ πρόεδρος» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας ξανά αιχμές για τον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν.
Την ώρα των δηλώσεων Τραμπ στην Ουάσινγκτον, στη Μόσχα εξελισσόταν ένα διπλωματικό θρίλερ: η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των δύο Αμερικανών απεσταλμένων, του Στιβ Γουίτκοφ και του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και προσωπικού συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να αρχίσει γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), αλλά καθυστέρησε περίπου μιάμιση ώρα, λόγω της παρουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν σε επενδυτικό φόρουμ.
Στη φωτογραφία που δόθηκε από το Κρεμλίνο, στα δεξιά του Πούτιν βρισκόταν ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ, ενώ δύο θέσεις στα αριστερά του ο απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου, Κιρίλ Ντμίτριεφ. Απέναντί τους, ο Στιβ Γουίτκοφ καθόταν στη μέση, με τον Τζάρετ Κούσνερ στα αριστερά του.
Γύρω από το τραπέζι βρίσκονταν και διερμηνείς.
Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσίασε τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τις ΗΠΑ, με τα 20 σημεία που συμφωνήθηκαν.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν ακόμη δύσκολα ζητήματα προς επίλυση, όπως τα εδαφικά θέματα, τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες





