Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Φόβοι για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

TechTeam από TechTeam
22/09/2024 12:57
Ενημερώθηκε: 22/09/2024 13:02:22
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
66
SHARES
140
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περού 100 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο στην περιοχή της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ το πρωί της Κυριακής, μετά το ολονύχτιο μπαράζ επιθέσεων στην κοιλάδα Ιεζρέλ, την πιο βαθιά βολή πυραύλων της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ένας έφηβος σκοτώθηκε όταν συγκρούστηκε με το όχημά του καθώς ηχούσαν οι σειρήνες τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των λιβανέζικων πυρών.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ορισμένες από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλες έπεσαν στο Κιριάτ Μπιαλίκ, προάστιο της βόρειας παραλιακής πόλης, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Μια ρουκέτα έπληξε ένα σπίτι στο Moreshet στην Κάτω Γαλιλαία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Οι σειρήνες ηχούσαν επίσης γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς εκεί.

Χεζμπολάχ: Στοχεύσαμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι τα πυρά των πυραύλων είχαν στόχο εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας Rafael στην περιοχή της Χάιφα.

Η τρομοκρατική οργάνωσηδήλωσε ότι οι πύραυλοι ήταν απάντηση στις εκρήξεις βομβητών και ασύρματων συσκευών στο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες σκότωσαν περισσότερα από 30 μέλη της τρομοκρατικής ομάδας και τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 24 ρουκέτες στην κοιλάδα Τζεζρέλ – η βαθύτερη βολή ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, όλες οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ, ισχυριζόμενη ότι στόχευσε με δεκάδες ρουκέτες την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με το δίκτυο al-Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μια υπόγεια βάση πυραύλων «Imad».

«Τα πλήγματα στη Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν»
Στον απόηχο των πυραυλικών πυρών, οι IDF ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν νέο κύμα επιδρομών κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ η αεράμυνα παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

«Τα πλήγματα των IDF θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ», δήλωσε ο στρατός.

Το Σάββατο, οι IDF πραγματοποίησαν ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών πυραύλων, με το στρατό να δηλώνει ότι είχε εντοπίσει προετοιμασίες της τρομοκρατικής οργάνωσης για την πραγματοποίηση μεγάλων επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις IDF, οι αεροπορικές επιδρομές πιθανόν ματαίωσαν την πλειονότητα των προγραμματισμένων εκτοξεύσεων πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Συνολικά, χιλιάδες βαρέλια εκτοξευτών πυραύλων επλήγησαν από τις επιδρομές, ανέφερε ο IDF, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ για να «διαλύσει και να υποβαθμίσει» τις δυνατότητές της.

Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ
Παράλληλα, οι αρχές εξέδωσαν νέους περιορισμούς για τους κατοίκους της περιοχής της Χάιφα και προς τα βόρεια, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας επικείμενης επίθεσης μεγάλης κλίμακας από τη λιβανέζικη τρομοκρατική ομάδα, αφού υπέστη βαριά πλήγματα σε πολλαπλές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Εν μέσω των μαχών, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις ασφαλείας με υπουργούς και κορυφαίους αξιωματούχους της άμυνας το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ο αρχηγός της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας υποστράτηγος Τόμερ Μπαρ δήλωσε ότι η IAF βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Ο Νετανιάχου ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη αναχώρησή του την επομένη και, λίγο αργότερα, για την Παρασκευή, «τουλάχιστον προς το παρόν», σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Με το Ισραήλ να ξεκαθαρίζει ότι θα «συνεχίσει και εντείνει» τις επιθέσεις του στο έδαφος του Λιβάνου εναντίον της Χεζμπολάχ, το ερώτημα είναι γιατί ο Νετανιάχου καθυστερεί την αναχώρησή του. Σημαίνει, άραγε, ότι ο ισραηλινός σχεδιασμός προβλέπει «κάτι σημαντικό» για την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι παρών; Προς το παρόν, δεν έχει γίνει νύξη για χερσαία εισβολή στο Λίβανο, όμως οι ισραηλινές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα σύνορα των δύο χωρών…

Η αναζωπύρωση των μαχών ήρθε μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ την Παρασκευή των κορυφαίων διοικητών της Χεζμπολάχ Ιμπραχίμ Ακίλ και Αχμέντ Ουάμπι, μαζί με άλλα κορυφαία μέλη της οργάνωσης, σε αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό, όπου οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν συγκεντρωθεί για συνάντηση σε υπόγειο δωμάτιο.

Ο Aκίλ ήταν επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, εκτελών χρέη διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan και επικεφαλής ενός μακροχρόνιου σχεδίου εισβολής στη Γαλιλαία, ενώ ο Wahbi, πρώην διοικητής της δύναμης Radwan, ήταν επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της τρομοκρατικής ομάδας.

Το καταστροφικό χτύπημα αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα στους τρομοκράτες και έφερε τις πλευρές πιο κοντά σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας, μετά από 11 μήνες σχεδόν καθημερινών επιθέσεων της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ.

Από τις 8 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Χεζμπολάχ έχουν επιτεθεί σε ισραηλινές κοινότητες και στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων.

Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει σε 26 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και στο θάνατο 22 στρατιωτών και εφέδρων των IDF. Έχουν σημειωθεί επίσης αρκετές επιθέσεις από τη Συρία, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η Χεζμπολάχ έχει κατονομάσει 502 μέλη που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων αψιμαχιών, κυρίως στο Λίβανο, αλλά κάποια και στη Συρία. Άλλοι 79 πράκτορες άλλων τρομοκρατικών ομάδων, ένας Λιβανέζος στρατιώτης και δεκάδες πολίτες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Dashcam footage shows the moment of the Hezbollah rocket impact in the Haifa suburb of Kiryat Bialik this morning. Three civilians were injured. pic.twitter.com/RFw0mJQwk0

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) September 22, 2024

After this morning's Hezbollah rocket attacks on northern Israel, the IDF says it has completed a new wave of strikes against the terror group.

The dozens of strikes carried out by fighter jets hit Hezbollah rocket launchers and buildings used by the terror group in several… pic.twitter.com/YO9flJBF8E

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) September 22, 2024

Ετικέτες: επίθεσηΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ υπουργού Άμυνας και αρχηγού γενικού επιτελείου στις IDF, αλλά όχι για Γάζα

13/08/2025 | 17:00
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίβανος καταδικάζει ως «απαράδεκτη» την παρέμβαση του Ιράν, μετά την αντίθεσή του στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

10/08/2025 | 17:00
Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογ

07/08/2025 | 21:30
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα αφοπλισμού όσο διαρκούν οι ισραηλινές επιθέσεις

06/08/2025 | 12:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: Επιμένουμε στον «πολιτισμό της καθημερινότητας» – Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    964 shares
    Share 386 Tweet 241
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι – «Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση κορυφής» ανακοίνωσε η Άγκυρα

    242 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ ΝΕΑ: 65.000€ τον μήνα – Οι διάλογοι, τα ακίνητα και η έρευνα που «έκαψαν» τον πρώην αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή

    217 shares
    Share 87 Tweet 54
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • Πρόβλημα στο πλοίο «Ιονίς» μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό και σκάφη του Λιμενικού

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch