Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Hχηρό μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στο Άγιο Όρος

TechTeam από TechTeam
02/06/2023 06:30
Ενημερώθηκε: 02/06/2023 07:06:26
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
95
SHARES
202
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1, μίλησε για μία ιδιωτική επίσκεψη, με τον γιο του Κωνσταντίνο, σημειώνοντας ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Αθωνική πολιτεία και ότι του το είχε υποσχεθεί να το κάνουν μαζί.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η επίσκεψη ενός πρώην Πρωθυπουργού, που διεκδικεί με υψηλές αξιώσεις ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει και πολιτικό χαρακτήρα – με φόντο τις εκλογές.

Συνάντηση με την Ιερή Επιστασία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει νωρίς την Κυριακή στις Καρυές και θα έχει συνάντηση με την Ιερή Επιστασία, η οποία, υπενθυμίζεται ότι είναι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Κοινότητας, ενώ ασκεί τα λεγόμενα δημαρχιακά καθήκοντα.

Το παρών θα δώσουν όλες οι Μονές και μεταξύ αυτών και η Μονή Φιλοθέου, η οποία έχει «φωτογραφηθεί» ως το μοναστήρι που στήριξε οργανωμένα το κόμμα «Νίκη» του Θεολόγου Δημήτρη Νατσιού, στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Κάτι που η ίδια, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της αρνήθηκε, σημειώνοντας ότι «το γεγονός ότι ο αδελφός του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου κ.κ. Νικόδημου τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής με το εν λόγω κόμμα δεν σημαίνει ότι η Μονή ασχολείται με τις εκλογές».

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του, κράτησε μεν χαμηλούς τόνους αλλά έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα στην Ιερή Κοινότητα., όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν «υπόγειες διαδρομές» του κόμματος «Νίκη» με το Άγιο Όρος.

«Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αποδώσουμε πολύ μεγάλη σημασία και νομίζω ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Και αυτοί είναι ο Αρχιεπίσκοπος, θεωρώ όμως ότι αυτή είναι και η άποψη του Πατριάρχη, ο οποίος είναι και ο πνευματικός επιστάτης και, θα έλεγα, ο πνευματικός ηγέτης του Αγίου Όρους» δήλωσε με νόημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός με τον γιο του θα διανυκτερεύσουν ένα βράδυ στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα θα φιλοξενηθούν στο στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, αφού πρώτα παρακολουθήσει τη λειτουργία, θα επισκεφτεί και τις Μονές Παντοκράτορος και Ιβήρων.

Τεράστια ποσά από κοινοτικά κονδύλια προσδοκά να λάβει το Άγιο Όρος
Υπενθυμίζεται ότι το Άγιο Όρος προσδοκά να λάβει τεράστια ποσά, περί τα 53 εκατ. ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για παράδειγμα, για την ενεργειακή αυτονομία του με φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ, αναμένει να λάβει περίπου 18 εκατ. ευρώ. Πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ είναιτο ποσό για αποκατάσταση ναών, αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ενώ πάνω από 21 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Ι.Μ. Ιβήρων το ποσό ανέρχεται στα 6,15 εκατ. ευρώ και για τον σχεδιασμός των μονοπατιών στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Η πορεία των μεγάλων επενδύσεων και της συμβολής της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην προώθηση αυτού του γιγαντιαίου πρότζεκτ, αναμένεται να τεθεί στις συζητήσεις που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Το αυστηρό μήνυμα «ως εδώ» του Αρχιεπισκόπου
Οι φήμες για «υπόγειες διαδρομές» του κόμματος «Νίκη» με το Άγιο Όρος, προκάλεσαν, προ ημερών, την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί «την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών», ενώ τόνισε σε αυστηρό τόνο ότι «η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε κομματίζεται».

«Συναγερμός» για το κόμμα «Νίκη»
Η δυναμική του κόμματος «Νίκη», ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ανησυχεί την Πειραιώς, η οποία διεκδικεί ισχυρή αυτοδυναμία στις εκλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, στην πρόθεση ψήφου, αποτυπώνεται να λαμβάνει το εισιτήριο για την είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 3,3%.

Οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι το κόμμα του θεολόγου Δ. Νάτσιου -το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως χριστιανικό- διατηρεί σχέσεις με εκκλησιαστικούς κύκλου και κυρίως τα μοναστήρια, έχουν σημάνει συναγερμό στη ΝΔ.

Παράλληλα με την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, κινητοποιούνται και πρωτοκλασάτα στελέχη τα οποία θα βρεθούν στις περιοχές όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις και θα έχουν συναντήσεις με κληρικούς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Το μήνυμα ξεκάθαρο: «να μην εργαλειοποιείται το θρησκευτικό συναίσθημα

 

Ετικέτες: άγιο οροςΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας – Τι συζητήθηκε

03/11/2025 | 19:46
Featured

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας

03/11/2025 | 19:33
Featured

Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

03/11/2025 | 12:13
Featured

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – «Υποκλίνομαι στην πολιτική του παρακαταθήκη»

03/11/2025 | 09:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πέθανε ο 43χρονος αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

    257 shares
    Share 103 Tweet 64
  • Εισηγήσεις στην Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • Επιστρέφει το φθινοπωρινό σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: Πληρωμές ΕΛΓΑ Νοεμβρίου: 180 εκατ. ευρώ για παγετόπληκτους – Νέο Ταμείο Μικροδανείων για Θεσσαλία έως 25.000 ευρώ

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Συντάξεις και μισθοί ενστόλων: +60€ έως +276€/μήνα, αναδρομικά 3 μηνών και φοροελαφρύνσεις — Ποιοι κερδίζουν πόσα

    110 shares
    Share 44 Tweet 28
  • ΑΣΕΠ 2025: 1.500 θέσεις ΥΕ, 1.200 μόνιμες «Κ» και 137 συμβάσεις σε Δήμους – Μητρώο τώρα και πέναλτι 3ετούς αποκλεισμού (8Κ/2024)

    98 shares
    Share 39 Tweet 25
  • «Δεν παίζεις μαζί τους»: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξυμνεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ – Τι γράφουν τα διεθνή πρακτορεία

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch