Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Η Κεραμέως απαντά σε 11 βουλευτές της ΝΔ: «Έχουν ήδη δοθεί 33.500 θέσεις εργασίας για ανέργους 55 ετών και άνω»

TechTeam από TechTeam
05/04/2025 15:21
Ενημερώθηκε: 05/04/2025 15:25:00
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
66
SHARES
141
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ, απάντησε στο ερώτημα των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το πρόγραμμα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

«Πρώτα από όλα έχουμε μία πολύ δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία αφουγκράζεται την κοινωνία. Θέτει σημαντικά πολιτικά ζητήματα και είναι πολύ σημαντικός αυτός ο ρόλος που επιτελεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Εν προκειμένω, έπιασε ένα ζήτημα, το οποίο πράγματι είναι σοβαρό. Έχει να κάνει με ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» δήλωσε η υπουργός Εργασίας

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους συμπολίτες μας, ηλικίας 55 ετών και άνω, για επιδοτούμενη απασχόληση σε Δήμους, Περιφέρειες και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται σε μία ευαίσθητη ηλικία, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση αναδεικνύει τη σημασία αυτού του προγράμματος, ζητώντας την επέκτασή του και τόνισε ότι, ακριβώς λόγω αυτής της σημασίας, έχουν ήδη δοθεί 32.500 θέσεις, ενώ λίγες ημέρες πριν δόθηκαν 1.000 πρόσθετες θέσεις, φτάνοντας συνολικά τις 33.500.

Ωστόσο, σημείωσε ότι το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος απαιτεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους, καθώς έχει υπερβεί ήδη τα 800 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό το πρόγραμμα δεν αποτελεί την κανονική οδό στελέχωσης των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά έρχεται να τους στηρίξει με μία εμβαλωματική λύση με απασχόληση έως δύο ετών και μία συγκεκριμένη στόχευση.

«Ο κανονικός δρόμος στελέχωσης είναι μέσα από αιτήματα που πηγαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, εμπεριστατωμένα αιτήματα» αποσαφήνισε η υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πάντα προσπαθεί να διαθέτει ολοένα και περισσότερους πόρους σε επιτυχημένα προγράμματα απασχόλησης.

Αναφερόμενη στον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε ότι αποτελεί «ασπίδα προστασίας» για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι από εκεί και πάνω οι κοινωνικοί εταίροι είναι ελεύθεροι να συμφωνήσουν σε καλύτερες αποδοχές.

«Υπεγράφη πολύ πρόσφατα μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο του τουρισμού. Αφορά πάρα πολύ κόσμο. Πόσο κατώτατο μισθό προβλέπει στη χαμηλότερη κατηγορία; 950 ευρώ. Άρα, λοιπόν, 70 ευρώ πάνω από αυτό που προβλέπει ο νομοθετικά κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός. Είναι έμπρακτο παράδειγμα αυτό» σχολίασε η κ. Κεραμέως.

Επιπλέον, είπε ότι, αυτή την εβδομάδα, υπεγράφη επίσης η Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για τον τραπεζικό κλάδο, η οποία προβλέπει αυξήσεις στον κατώτατο μισθό της τάξης έως 25%.

«Αυτό που ακριβώς λέγαμε είναι ότι υπάρχει ένας κατώτατος μισθός. Πάνω από αυτόν οι κοινωνικοί εταίροι έχουν κάθε δυνατότητα να συνάψουν πιο ευνοϊκές συμβάσεις και εγώ σας το λέω με το χέρι στην καρδιά ότι θέλουμε περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Στο σημείο αυτό, δήλωσε ότι το ποσοστό κάλυψης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι χαμηλό, λέγοντας ότι, για να βελτιωθεί, χρειάζονται δύο πράγματα.

«Χρειάζεται ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο να ευνοεί τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων και εκεί είμαστε σε μία διαδικασία, που το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους τρόπους, για να θεσπίσουμε και νέα κίνητρα για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο: Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών».

Σε ό,τι αφορά τον μέσο μισθό, η κ. Κεραμέως παρατήρησε ότι έχει μία ανοδική πορεία παράλληλη με τον κατώτατο.

«Μέχρι προχθές, πριν από τη νέα αύξηση, ο κατώτατος μισθός είχε αυξηθεί κατά 27,8%. Ο μέσος μισθός είχε αυξηθεί κατά 28,3%, δηλαδή λίγο πολύ παράλληλες διαδρομές. Αυξάνει ο κατώτατος και συμπαρασύρει και τον μέσο μισθό. Σήμερα, ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης στη χώρα μας είναι κοντά στα 1.500 ευρώ, είναι 1.478 ευρώ.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν έρχεται να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά έρχεται να μειώσει κάποιες δυσκολίες.

Είναι καλύτερα να έχεις περισσότερα 600 ευρώ καθαρά τον χρόνο; Νομίζω είναι καλύτερο το να έχεις περισσότερα 600 ευρώ καθαρά τον χρόνο. Είναι πανάκεια; Όχι είναι η απάντηση. Είναι μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με εκεί που παραλάβαμε τη χώρα το 2019» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας για την εκδήλωση εξωστρέφειας του υπουργείου Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το προηγούμενο Σάββατο, με τη συμμετοχή 26 επιχειρήσεων της χώρας, που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό, προσφέροντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας με υψηλές απολαβές, η κ. Κεραμέως ανέφερε τα εξής: «Θεωρούμε χρέος μας να αποτελέσουμε τη “γέφυρα” μεταξύ εκείνων που έχουν τη σκέψη μήπως επιστρέψουν και επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό».

Επικαλούμενη μάλιστα τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για την τελευταία δεκαετία, σημείωσε ότι 420.000 από τους 660.000 Έλληνες, που έφυγαν για το εξωτερικό, έχουν επιστρέψει στη χώρα μας.

Επίσης, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι ανάλογες δράσεις έχουν γίνει στην Ολλανδία και τη Γερμανία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, σήμερα, πραγματοποιείται «Ημέρα Καριέρας» στη Χαλκίδα. «Αυτή η σύζευξη γίνεται και εντός της χώρας και εκτός. Πάνω από 9.000 συμπολίτες μας έχουν βρει δουλειά μέσα από τις “Ημέρες Καριέρας”» προσέθεσε η κ. Κεραμέως

 

 

Ετικέτες: κεραμέως

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Κεραμέως: Ρεκόρ όλων των εποχών στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο του 2025

04/06/2025 | 06:00
Featured

Στον «αέρα» το stegasi.gov.gr με τις 43 πολιτικές για τη στέγαση – Τα προγράμματα για αγορά και ενοικίαση

03/06/2025 | 15:41
Featured

Στην 44η «Ημέρα Καριέρας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης – “Ενθαρρυντικό να βλέπουμε πως επιχειρήσεις και υποψήφιοι εργαζόμενοι, έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό”

23/05/2025 | 16:30
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιστρέφει μέρισμα στην κοινωνία

23/04/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Παπασταύρου: «Πατριωτισμός είναι ό,τι κάνει στην πράξη την Ελλάδα πιο δυνατή»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    434 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Τέλος στον πόλεμο των 12 ημερών από Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

    704 shares
    Share 282 Tweet 176
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    361 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

    325 shares
    Share 130 Tweet 81
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch