Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Κ. Χατζηδάκης: Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

TechTeam από TechTeam
24/04/2024 15:56
Ενημερώθηκε: 24/04/2024 15:57:14
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
58
SHARES
123
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις το φθινόπωρο, ύστερα από διάλογο με την αγορά ανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο 2ο συνέδριο Real Estate που διοργανώνει ο όμιλος REAL Group.

«Η κυβέρνηση», τόνισε, «έχει ξεκινήσει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Μέσω αυτής μπορούν να γίνουν επενδύσεις που θα ωφελήσουν το Δημόσιο και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η ΕΤΑΔ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε πολύ περισσότερο».

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της αγοράς ακινήτων, που έχουν ήδη υιοθετηθεί και περιλαμβάνουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 35%, την αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές η οποία έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2025, την κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως τις 800 χιλ. ευρώ για συγγενείς 1ου βαθμού, τα προγράμματα Εξοικονομώ, μέσω των οποίων έχουν πέσει στην αγορά πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Επίσης την αύξηση της έκπτωσης φόρου για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων αλλά και την προώθηση μεγάλων real estate επενδύσεων με πιο εμβληματική από αυτές, το Ελληνικό. Ο υπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι η αγορά έχει ωφεληθεί και από τα αποτελέσματα της προσέλκυσης επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς (Amazon, Google, Pfizer, Microsoft, CISCO), καθώς και αυτές έχουν μία διάσταση real estate.

Αναφερόμενος στη στεγαστική πολιτική ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε:

– Στην επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής με προγράμματα συνολικού ύψους 2,25 δισ. ευρώ και με πιο εμβληματικό το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέους που ωφέλησε περισσότερα από 20.000 άτομα.

– Στο πιο σύγχρονο και βιώσιμο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, το οποίο θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο.

– Στην παρέμβαση για την Golden Visa με την αύξηση των ορίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στα τουριστικά νησιά στις 800.000 ευρώ και στις 400.000 στις υπόλοιπες περιοχές, με χαμηλότερο όριο (250.000) στα διατηρητέα, τα οποία έχουν ανάγκη από επενδυτικά κεφάλαια.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τη στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των ακινήτων, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν επενδύσεις δεύτερης κατηγορίας όπως θεωρούν ορισμένοι ότι είναι οι επενδύσεις στα ακίνητα. «Δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε τις επενδύσεις στο real estate. Η οικονομία μας χρειάζεται επενδύσεις σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Αρκεί αυτές να σέβονται τον νόμο και, φυσικά, το περιβάλλον», ανέφερε.

Επεσήμανε εξάλλου μύθους και fake news σε σχέση με την ελληνική αγορά real estate μέσω των οποίων, όπως είπε, ορισμένοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την θετική εικόνα.

Πρώτος μύθος είναι ότι οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις σε ακίνητα οφείλονται στην Golden Visa. Η πραγματικότητα είναι ότι η Golden Visa αντιστοιχεί στο 7% των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων. «Έχουμε πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις που δεν στηρίζονται στην Golden Visa», τόνισε.

Δεύτερος μύθος είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερεπένδυση στα ακίνητα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που υποστηρίζουν εκείνοι που υπονοούν ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα είναι «δεύτερης κατηγορίας». Αυτό είναι λάθος, διότι είμαστε κάτω από τον μέσο όρο. Συγκεκριμένα, ενώ την τετραετία 2015-2018, το 42% των συνολικών επενδύσεων που έγιναν στην χώρα μας ήταν σε ακίνητα, την τετραετία 2019-2023 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 35%. Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό είναι 51%. Άρα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων, ιδιαίτερα μετά την καθίζηση της περασμένης δεκαετίας.

«Καλωσορίζουμε», κατέληξε ο υπουργός, «όλες τις νόμιμες και προωθητικές για την οικονομία επενδύσεις: τις επενδύσεις των εφοπλιστών στη στεριά. Τις επενδύσεις στον βιώσιμο τουρισμό. Τις επενδύσεις στη βιομηχανία και τη μεταποίηση. Τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία. Τις επενδύσεις στο real estate. Είμαστε εδώ για να θέτουμε, φυσικά, τους κανόνες. Για να εφαρμόζουμε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Για να θέτουμε όρια εκεί που απαιτούνται. Όπως κάναμε πρόσφατα με την Golden Visa. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ενδεχομένως κάποιες από αυτές και να προχωρήσουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ετικέτες: ΕΤΑΔχατζηδάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χατζηδάκης για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό: Περιμένουμε να συμφωνήσουν σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο

04/06/2025 | 07:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100.3 για την εκλογή του στο ΕΛΚ: «Η αλλαγή στην εικόνα της χώρας, συνετέλεσε και στην δική μου εκλογή»

01/05/2025 | 18:00
Featured

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ

30/04/2025 | 16:37
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης: Μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη και συνεπείς φορολογούμενους τον Σεπτέμβριο

23/04/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κανόνας προσευχής – Οι Ψαλμοί και το κομποσχοίνι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

    1003 shares
    Share 401 Tweet 251
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    979 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    653 shares
    Share 261 Tweet 163
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    416 shares
    Share 166 Tweet 104
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    372 shares
    Share 149 Tweet 93
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

    1045 shares
    Share 418 Tweet 261
  • ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 300 εκατ. πληρωμές – Κίνδυνος αποκλεισμού από ΟΣΔΕ 2025 για χιλιάδες αγρότες

    199 shares
    Share 80 Tweet 50
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch