Αλλαγή δεδομένων φαίνεται ότι θα προκύψει ως προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών, με τον εκπρόσωπο του μπλόκου των Μαλγάρων, Κώστα Ανεστίδη, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάθε απόφαση θα ληφθεί συλλογικά και σύμφωνα με τις αποφάσεις των αγροτών. Είναι προφανές ότι οι αγρότες σκέφτονται πολύ σοβαρά ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική.
Την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών στα Μάλγαρα για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, αναμένεται να ανοίξει συζήτηση με την κυβέρνηση, όπως δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Κώστας Ανεστίδης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι αγρότες θα ρίξουμε άγκυρα για να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση».
Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει ήδη υπάρξει επαφή με την κυβερνητική πλευρά και πως τα αιτήματα που θα τεθούν θα είναι συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, οι αγρότες θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μέχρι να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη, δεν αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, το μπλόκο των Μαλγάρων θα παραμείνει ανοιχτό έως την προγραμματισμένη πανελλαδική σύσκεψη





