Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Κυρ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

TechTeam από TechTeam
26/09/2023 21:31
Ενημερώθηκε: 26/09/2023 21:41:53
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
77
SHARES
164
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε ότι η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε σημαντικά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και διατηρεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ενώ προχωρά ο σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού υποδείγματος.

Εξετάστηκαν παράλληλα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, οι προοπτικές της αγοράς εργασίας, η δημιουργία και κάλυψη καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, ώστε να διαθέτει υψηλού επιπέδου δεξιότητες, οι δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων, στρατηγικοί στόχοι όπως η πράσινη μετάβαση, αλλά και οι προκλήσεις οι οποίες απορρέουν από τις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται πανευρωπαϊκά.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβαλλοντος και της διεθνους ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης, τους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εισοδημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του ΣΕΒ συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μέλη του Συνδέσμου μπορούν αφενός να αναλάβουν την επισκευή, ανακατασκευή αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές, και αφετέρου να συμβάλλουν στο ταμείο της κρατικής αρωγής μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κατεστραμμένων σπιτιών.

Ο ΣΕΒ, τόνισε ότι η κυβερνητική περίοδος ξεκίνησε με θετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και ανέδειξε την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Ο ΣΕΒ σημείωσε πώς για να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη καλείται να ολοκληρώσει μικρές επαναστάσεις που θωρακίζουν την κοινωνική ευημερία, βελτιώνουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δημιουργούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα.

Ειδικότερα ο ΣΕΒ ανάδειξε τις τομές που απαιτούνται για την επιχειρηματική μεγέθυνση, τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, τις επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση, το άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου, τη ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη, την καλύτερη λειτουργία του κράτους με δομική πάταξη της γραφειοκρατίας.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τόνισε: «Η Ελλάδα, έχει μπει σε ένα νέο κύκλο, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η σταθερότητα και η συνεχής διάθεση για μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη χώρα. Στη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε 7+1 τομές που εκτιμούμε ότι ανεβάζουν την Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και θωρακίζουν περαιτέρω την κοινωνική ευημερία σε ένα περιβάλλον συνεχών ανατροπών».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από πλευράς κυβέρνησης, o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ‘Ακης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά του ΣΕΒ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Βιδάλης, οι Αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Γιώτης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Ταμίας του ΔΣ Μάρκος Βερέμης, τα μέλη του ΔΣ Ευτύχιος Βασιλάκης και Βασίλης Ψάλτης και ο Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ, Γιώργος Ξηρογιάννης.

 

 

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΣΕΒ
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΥΣΕΑ: Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση

Επόμενο Άρθρο

Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ – Σφοδρές βροχοπτώσεις και στην Αττική

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

23/06/2025 | 22:13
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της UniCredit και της Alpha Bank

23/06/2025 | 22:00 - Ενημέρωση 24/06/2025 | 04:18
Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι, με φόντο την ανάγκη συμφωνίας για τη Μονή του Σινά

23/06/2025 | 20:13
Featured

Μητσοτάκης: Πλοία του ΠN έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης – «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές»

23/06/2025 | 19:36
Featured

Σε επαγρύπνηση η Αθήνα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

23/06/2025 | 08:03
Featured

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 20:26
Featured

Σε εξέλιξη το έκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 19:10
Featured

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων

22/06/2025 | 10:38
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κακοκαιρία Elias: Ενισχύονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ - Σφοδρές βροχοπτώσεις και στην Αττική


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έκτακτη Εξέλιξη – Το Ιράν ανακοίνωσε χτύπημα στο Ισραήλ: Πυραυλικές επιθέσεις και νέοι βομβαρδισμοί στο Φορντό

    955 shares
    Share 382 Tweet 239
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ διερωτήθηκε «γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν»

    725 shares
    Share 290 Tweet 181
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.524 ευρώ αναδρομικά για 4 κατηγορίες συνταξιούχων – Πίνακας πληρωμών και οι παγίδες που φέρνει ο Αύγουστος

    474 shares
    Share 190 Tweet 119
  • Άγριο έγκλημα στη Λαμία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη καφετέριας – Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

    452 shares
    Share 181 Tweet 113
  • Αγωνία για την απάντηση του Ιράν – Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης

    439 shares
    Share 176 Tweet 110
  • Συρία: Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Τουλάχιστον 20 νεκροί και 52 τραυματίες

    427 shares
    Share 171 Tweet 107
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – «Μόλις περάσουν 12 ώρες ο πόλεμος θα τελειώσει»

    379 shares
    Share 152 Tweet 95
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch