Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ εκλογών τόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις

TechTeam από TechTeam
05/06/2024 19:33
Ενημερώθηκε: 05/06/2024 19:46:28
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
60
SHARES
127
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 παραχώρησε συνέντευξη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, 4 ημέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

«Το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη και έχω πρόταξει στον πολιτικό μου λόγο τη μεγάλη σημασία να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, εκεί οπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Αλλά μην έχουμε και καμιά αμφιβολία ότι το βράδυ εκλογών θα βγουν και συμπεράσματα ως προς την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων εντός της χώρας. Έχετε δίκιο να λέτε ότι ίδια θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη μέρα, όμως το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ως προς την εθνική διάσταση των ευρωεκλογών, ότι «πρέπει να αποκρούσουμε την νέα έκφανση του λαϊκισμού που φαίνεται ότι σηκώνει κεφάλι, δηλαδή κάποιοι να τάζουν λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά και μα επαναφέρουν την τοξικότητα που κλίσανε ότι είχαμε αφήσει στο παρελθόν. Όσο πιο ισχυρή είναι Νέα Δημοκρατία το βράδυ εκλογών τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει. Διευκρινίζω ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το βράδυ των εκλογών του περασμένου έτους είχε χαρακτηρίσει το 41% που απέσπασε η Νέα Δημοκρατία μεγάλη τιμή και όχι λευκή επιταγή και είπε χαρακτηριστικά: «Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας, τα έχω ήδη λάβει. Δεν περιμένω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τα εμπεδώσω καλύτερα. Το λέω για όλους όσοι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, τους καλώ να δούμε την μεγάλη εικόνα και να αφήσουν καταμέρος τα παράπονα».

ADVERTISEMENT

Ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός είπε ότι: « τΤους τελευταίους 11 μήνες υλοποιήσαμε με ταχύτητα πολλές μεταρρυθμίσεις, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα και αυξήσαμε τους μισθούς. Ή πρώτη μας κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση διαχείρισης κρισεων. Τώρα θα μπούμε στα βαθιά για να αντιμετωπίσουμε χρονιές παθογένειες του κράτους και να κάνουμε άλματα εκσυγχρονισμού. Η κυβέρνηση μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια όμως έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να κάνουμε παρεμβάσεις εν κινησει όταν αυτές απαιτούνται».

«Το πολιτικό μήνυμα θα πρέπει να είναι εντολή επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Οι μόνιμες αυξήσεις μισθών αποτελούν τη συνταγή -Δεν έκρυψα ποτέ ότι είναι πρόβλημα
Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και μειώσεις τους φόρους αποτελούν την συνταγή για την διαχρονική στήριξη του εισοδήματος και σημείωσε χαρακτηριστικά: « Δεν έκρυψα ποτέ ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί σχεδόν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Εξού και κάναμε παρεμβάσεις στην ίδια την λειτουργία της αγοράς».

Σε ερώτηση, μάλιστα, γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει η δεν καταργεί το ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η μείωση του ΦΠΑ, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και όποιος την εισηγείται οφείλει να μας υποδείξει ποιους φόρους θα αύξησει και ποια επιδόματα θα περικόψει. Συμπλήρωσε δε, ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στο τελικό προϊόν επικαλούμενος, όπως είπε, την μείωση του ΦΠΑ στον καφέ που δεν αποτυπώθηκε και στην τελική τιμή του προϊόντος.

« Είναι πολύ πιθανό αυτή τη μείωση του ΦΠΑ να την καρπωθούν οι μεσάζοντες», είπα χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιτύχει πολύ συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους και ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που τα βάζαμε λεφτά που δεν υπάρχουν επικαλούμενος τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ που κατά την κυβέρνηση κοστίζει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του φορολόγησε τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας, γι’ αυτό και όπως είπε συγκρατήθηκαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για τις τράπεζες σημείωσε ότι καμιά χώρα στην ευρωπαΐκή ένωση δεν τις έχει φορολόγησει και ότι η Ιταλία που προσπάθησε να το κάνει το πήρε πίσω άρον άρον. « Όμως οι τράπεζες θα πρέπει να αναλογιστούν ότι οι προμήθειες τους είναι πολύ υψηλές και θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Οι τράπεζες θα πρέπει να δανείσουν περισσότερο την πραγματική οικονομία. Η κυβέρνηση θα είναι πολύ αυστηρή.

 

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Με ποια «όπλα» ξεκινάει ο Μητσοτάκης την πορεία από τη ΔΕΘ έως τις εκλογές

13/08/2025 | 22:13
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών

13/08/2025 | 12:44
Featured

Στην πρώτη γραμμή στεγαστική κρίση και κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία

10/08/2025 | 20:13
Featured

Κρίσιμο 20ημερο αποφάσεων για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ

10/08/2025 | 13:23
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Alco: Στο 33,9% το «ταβάνι» της ΝΔ λίγο πριν τις Ευρωεκλογές


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται μοναστήρι -Εκκενώνονται το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και το Κωνσταντοπούλειο γηροκομείο στην Πάτρα – Μάχη με τις φλόγες σε Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Χίο

    1324 shares
    Share 530 Tweet 331
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    355 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

    339 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    992 shares
    Share 397 Tweet 248
  • Πύρινο μέτωπο στη Χίο: Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία από τους εξαντλημένους πυροσβέστες

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    185 shares
    Share 74 Tweet 46
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch