Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία

TechTeam από TechTeam
11/12/2019 19:00
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνολική ευθύνη που έχει όλη η κοινωνία για την ανατροφή των παιδιών επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ζάππειο, στην εκδήλωση με θέμα: «Μία οικογένεια για κάθε παιδί: Η νέα πολιτική για την αναδοχή και την υιοθεσία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα παιδιά που ζουν μακριά από οικογένειες, δίνοντας, μάλιστα, έμφαση και στα ασυνόδευτα παιδιά που καταλήγουν στη χώρα μας. «Έχουμε μια ευθύνη να τα προστατεύσουμε, μια κοινωνία όχι μόνο κανόνων αλλά και αξιών» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα σύγχρονα κοινωνικά κράτη, ακόμα και τα πιο ισχυρά, έχουν καταλήξει ότι τα ιδρύματα δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να μεγαλώνεις ένα παιδί. «Τα ανεπτυγμένα κοινωνικά κράτη έχουν κάνει τη στροφή προς την κοινωνία των πολιτών. Και αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, κάθε παιδί να μπορεί να απολαύσει τη σταθερότητα και τη θαλπωρή και την αγάπη μιας οικογένειας. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να διευκολυνθούν οι οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των παιδιών» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλους του 2020 θα υπάρχει συνολικός έλεγχος της πληροφορίας με την αναγραφή όλων των παιδιών που εμπίπτουν στο ηλεκτρονικό μητρώο αναδοχής και υιοθεσίας και βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους. Μάλιστα, είπε πως όποιος φορέας δεν συμμορφώνεται με τη στοιχειώδη αυτή υποχρέωση, θα του αφαιρείται το δικαίωμα να φροντίζει παιδιά.


«Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα είναι απαραίτητο εργαλείο. Να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα κάθε παιδιού που βρίσκεται υπό την ευθύνη του κράτους» τόνισε, επισημαίνοντας πως σε αυτά περιλαμβάνονται και τα ασυνόδευτα παιδιά. Για όσα παιδιά ζουν σε ιδρύματα και έχουν πλαίσιο εγγυήσεων, ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θεσπίζει ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας των δομών παιδικής προστασίας, ιδιωτικής και δημόσιας. Κάνοντας λόγο για ειδική μέριμνα για τα παιδιά που δεν προτιμούνται από θετούς γονείς, ο πρωθυπουργός τόνισε πως εξετάζεται και η δυνατότητα, έφηβοι να μένουν σε στέγες ημιαυτόνομης διαβίωσης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα παιδιά με αναπηρία, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η αναπηρία ισοδυναμεί με αυτόματη ιδρυματοποίηση.

«Σε σχέση με το ποσό ενίσχυσης και την αναδοχή τους φροντίζουμε να μπορούν να υιοθετηθούν και από το εξωτερικό, αλλά βοηθάμε και γονείς από την Ελλάδα να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά από το εξωτερικό» είπε, προσθέτοντας πως πολλές φορές οι γονείς χρειάζεται να κάνουν πολλές φορές υπομονή. «Να τους παροτρύνω να δουν θετικά και παιδιά που μπορούν να είναι λίγο διαφορετικά, κάθε παιδί, ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας, θρησκείας, δίνει την ίδια χαρά σε μια οικογένεια χωρίς παιδιά» είπε, εκφράζοντας την απεριόριστη εκτίμησή του, ειδικά στους ανάδοχους γονείς, τονίζοντας πως θα είναι πάντα δίπλα τους.

Μιλώντας για το πλαίσιο διαχείρισης των ασυνόδευτων ανηλίκων, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως δημιούργησε τη θέση της ειδικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα παιδιά. Όπως είπε, θα συσταθούν οργανικές θέσεις εισαγγελέων ανηλίκων, για να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, ενώ πρόσθεσε πως η στελέχωση και η ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών είναι απολύτως απαραίτητη, τόσο για τη πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τα ανήλικα ασυνόδευτα. «Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία. Δεν χωρά κανένας οίκτος της πολιτείας για αυτές τις περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η εκδήλωση αποδεικνύει «τη δέσμευση της κυβέρνησης να οργανώσει ένα λειτουργικό και ασφαλές σύστημα, ώστε κάθε παιδί να μπορεί να αποκτήσει μια οικογένεια. Με ενεργοποίηση των νόμων, με θέσπιση προδιαγραφών και με νέες πολιτικές που θα δημιουργήσουν ένα σύστημα σύγχρονο και στιβαρό. Κυρίως όμως, ενημερώνοντας και βοηθώντας τους πολίτες να γίνουν ανάδοχοι, χωρίς να νοιώθουν ανασφάλεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να τελειώσουν οι μέρες αναμονής και αβεβαιότητας των υποψηφίων χωρίς παιδιά και των παιδιών χωρίς οικογένεια. «Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν, από τη μία πλευρά παιδιά σε ιδρύματα που αναζητούν μια οικογένεια, να υπάρχουν από την άλλη πλευρά οικογένειες που είναι διατεθειμένες να υιοθετήσουν, και για κάποιο γραφειοκρατικό λόγο να μην μπορούν. Στόχος μας είναι να θέσουμε σε εφαρμογή ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικών για την παιδική μέριμνα. Σε αυτή τη νέα εποχή που ανοίγει για την παιδική προστασία, ζητώ από όλες και όλους να πορευτούμε μαζί» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Ετικέτες: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΜητσοτάκηςυιοθεσία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία ειρήνης στη Γάζα

13/10/2025 | 10:13
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τασούλα τη Δευτέρα πριν από τη Σύνοδο για τη Γάζα

12/10/2025 | 20:13
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η προστασία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη»

12/10/2025 | 17:23
Featured

Ελλάδα και Κύπρος προσκεκλημένες του Τραμπ στη διάσκεψη για τη Γάζα

11/10/2025 | 22:11 - Ενημέρωση 12/10/2025 | 04:57
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ράπισμα της Ε.Ε. στην Τουρκία: "Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η Άννα Κυριακού – Η “θεία Μπεμπέκα” των «Τριών Χαρίτων» που έγραψε ιστορία στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο

    380 shares
    Share 152 Tweet 95
  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    660 shares
    Share 264 Tweet 165
  • «Αυτή είναι η πιο καταπληκτική έκτακτη είδηση που έχω μεταδώσει ποτέ»: Συγκλονίζει η δημοσιογράφος του Sky News 

    177 shares
    Share 71 Tweet 44
  • Γιορτή σήμερα 13 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΣΥΝΤΑΞΗ 7 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη – Ποιοι του Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κερδίζουν έως 250€ το μήνα και τα αναδρομικά στις συντάξεις 

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ – Έκτακτη στήριξη 50 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και πληρωμές 25 ημερών: Τι αλλάζει για αγρότες και κτηνοτρόφους

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: 3.811 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Θέσεις για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ και νέο κύμα προκηρύξεων έως Δεκέμβριο

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch