Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάξτε τροπάρι, διευρύνετε τη γκάμα σας

TechTeam από TechTeam
01/11/2023 14:16
Ενημερώθηκε: 01/11/2023 14:27:56
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
63
SHARES
134
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με απαντήσεις σε όσα είπαν ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις νέα διαδικασία επιλογής διοικητών στο δημόσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τον κανονισμό της Βουλής. Μιλήσατε 30 λεπτά και για το νομοσχέδιο 3 λεπτά. Εδώ δεν είναι αίθουσα ανάπτυξης έκθεσης ιδεών. Μιας και αναφέρεστε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την παρουσία μου στην Βουλή, την προηγούμενη τετραετία η παρουσία μου στην Βουλή και αντιπαραθέσεις μου με άλλους πολιτικούς αρχηγούς ήταν οι πιο συχνές σε βάθος 20ετίας. Δόξα τω Θεώ δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ότι δεν είχαμε ζωντανό κοινοβουλευτικό διάλογο. Να δούμε τι έχει γίνει τις 120 ημέρες της νέας περιόδου; Πότες ερωτήσεις μου έχετε καταθέσει κ. Φάμελλε; Μηδέν. Εσείς κ Ανδρουλάκη; Μια. Το ποιος κρύβεται από την Βουλή και ποιος έρχεται με γραμμένες ομιλίες θα το κρίνουν οι πολίτες» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης, ότι «στο ευρωκοινοβούλιο κ. Ανδρουλάκη δεν τα κάνατε αυτά. Σας έκλειναν το μικρόφωνο γιατί αυτό προέβλεπε ο Κανονισμός . Και έρχεστε εδώ και λέτε άλλα».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική που διατυπώθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη στάση της Ελλάδας στην κρίση στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε απολύτως σαφείς εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το δικαίωμα άμυνας στο Ισραήλ μετά από την φρικιαστική επίθεση που δέχθηκε στο έδαφός του. Όμως είπαμε ότι η αντίδραση του Ισραήλ θα πρέπει να λάβει υπόψη το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Διαχωρίσαμε την Παλαιστίνη από την Χαμάς. Είπαμε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που ζημιώνει τον παλαιστινιακό λαό και η δράση της πρέπει να ηττηθεί. Δώσαμε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ανθρωπιστικών οδών και ανθρωπιστικής παύσης. Είναι ανατριχιαστικές οι εικόνες που εκπέμπονται από την Γάζα. Χιλιάδες άνθρωποι και παιδιά χάνουν την ζωή τους από μια επίθεση που έχει ξεπεράσει τα όρια εντός των οποίων θα χαρακτηρίζονταν λελογισμένη με βάση την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ».

«Συνομίλησα στο Κάιρο με τον Αμπάς όπως συνομίλησα και τηλεφωνικά. Αυτά τα έχουμε πει με απόλυτη σαφήνεια και συνεργαζόμαστε με ΟΗΕ για να αποστείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα. Και ναι δεν υπερψηφίσαμε ένα ψήφισμα που κατά την άποψή μας δεν ήταν ισορροπημένο. Και δεν ήμασταν μόνοι μας. Η πλειοψηφία των κρατών ΕΕ θεώρησε ότι δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα που σέβονται στην σχέση που έχουμε με το Ισραήλ και παράλληλα σέβεται το αίτημα Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος» συμπλήρωσε.

Μιλώντας ξανα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός είπε «μας είπατε για τη μεγάλη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ και αναφερθήκατε στις σχέσεις Παπανδρέου με Αραφάτ για να μας πείτε τι; Ότι τότε ήταν ισορροπημένη η στάση μας με βάση τις διεθνείς σχέσεις; Ή δεν τα ξέρετε και θα πρέπει να διαβάσετε λίγο καλύτερα την ιστορία του χώρου σας ή κάτι άλλο θέλετε να πείτε».

«Ήμασταν η τελευταία χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ το 1990 με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»..

«Ακούω λοιπόν την επιχειρηματολογία των κ.κ. Φάμελλου και Ανδρουλάκη και μου θυμίζει εφήβους που ακούν τον πρώτο τους δίσκο και μην έχοντας άλλο δίσκο ακούν το ίδιο τροπάριο. Ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποκλίνουμε από την Ευρώπη για συμφέροντα και ο κ. Ανδρουλάκης για ανθρώπινα δικαιώματα και υποκλοπές. Όμως η ΝΔ πήρε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάρι. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι αυτά τα θέματα και θα μιλήσουμε ξανά. Αναλογιστείτε όμως ότι μεσολάβησε η κρίση του ελληνικού λαού» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης

«Αυτό ως προς την πολιτική διάσταση του θέματος. Η κάλπη δεν ξεπλένει την ποινική διάσταση μιας υπόθεσης αλλά αυτό θα το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Μας λέτε για δήθεν πρόστιμα από την ανεξάρτητη αρχή. Που τα ξέρετε κ. Ανδρουλάκη. Εμείς δεν τα ξέρουμε. Εσείς που τα ξέρετε. Εκτός αν αυτή η ανεξάρτητη αρχή είναι σουρωτήρι. Πόσους μήνες είχαν λήξει οι θητείες των μελών της ΑΔΑΕ; 18 μήνες. Και επειδή δεν θέλαμε να το κάνουμε προεκλογικά για να μην κατηγορηθούμε το κάναμε μετα τις εκλογές. Και εσείς τι μας προτείνετε; Να διατηρήσουμε μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει. Και κατά τα άλλα μας μιλάτε για κράτος δικαίου κ. Ανδρουλάκη. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή λέει ότι έχει την καλύτερη πορεία στους δείκτες κράτους δικαίου. Αυτό λέει η Ευρώπη. Τώρα τι λέτε εσείς και ο κ. Ράμμος και δεν ξέρω ποιος άλλος είναι άλλο θέμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα και το λέτε σαν να είναι κάτι αυτονόητο. Γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι; Γνωρίζουμε πολύ καλά τον πόνο των νοικοκυριών και την δύσκολη μάχη κατά της ακρίβειας. Δεν αντιμετωπίζεται με μείωση ΦΠΑ αλλά με προσπάθεια. Θα υπάρξουν μάχες που θα κερδίσουμε και άλλες που θα χάσουμε αλλά αυτό δεν μειώνει την συνολική εικόνα της κυβέρνησης» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον κ. Ανδρουλάκη: «αναφερθήκατε στην ανάγκη να υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για στελέχωση διοικήσεων. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας υποδεικνύετε με προϋποθέσεις και όρους. Η συνέντευξη μοριοδοτείται με 800 και τα υπόλοιπα αθροιστικά συγκεντρώνουν 2.200. Αυτό για να έχετε αίσθηση της ισορροπίας».

«Κλείνω με την μνημειώδη φράση του κ. Φάμελλου που μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε διοικητές νοσοκομείων κ.α. Τροπολογία Κουρουμπλή με την οποία έπαυε τις διοικήσεις νοσοκομείων. Πάρτε την για να θυμηθείτε τι κάνατε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ετικέτες: ΒουλήΜητσοτάκης
Προηγούμενο Άρθρο

SPOILERS : ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΟΚ! ΣΑΣΜΟΣ, ΝΑΥΑΓΙΟ !! ΤΟ ΣΠΟΙΛΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ! ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!

Επόμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ…!!! Ποιοι δεν θα δουν κάποια αύξηση – Ποιους αφορά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Βουλή: Δείτε live τη μαραθώνια «μάχη» για τα Τέμπη

18/06/2025 | 19:20
Featured

Μητσοτάκης: Μπορούμε να κερδίσουμε μία τρίτη κυβερνητική θητεία, εφόσον εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας

18/06/2025 | 19:15
HOT NEWS

Μητσοτάκης σε Νίκο Παππά: Σιγά κύριε 13-0, δεν θα μας δείρετε κιόλας

18/06/2025 | 18:50
Featured

Καραμανλής: Θέτω τον εαυτό μου ενώπιον της κρίσης της Δικαιοσύνης «Στηρίζω την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προανακριτικής» – «Η νύχτα των Τεμπών με σημάδεψε»

18/06/2025 | 18:43
HOT NEWS

Φάμελλος για τα Τέμπη: Όλοι φταίνε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

18/06/2025 | 18:37
HOT NEWS

Κουτσούμπας: Η δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών θα έρθει μόνο μέσα από τη δράση του λαϊκού παράγοντα

18/06/2025 | 18:32
HOT NEWS

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα αλλά και οι απαντήσεις αποστομωτικές

18/06/2025 | 18:26
HOT NEWS

Βελόπουλος: «Δεν υπάρχει τρένο στη χώρα»

18/06/2025 | 17:47
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ…!!! Ποιοι δεν θα δουν κάποια αύξηση - Ποιους αφορά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΟΛΕΜΟΣ Ιράν–Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την Iron Dome – «10 ημέρες απομένουν», λένε ΗΠΑ και Βρετανία

    1368 shares
    Share 547 Tweet 342
  • Νέα ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους – Ο Τραμπ έτοιμος να πλήξει το Ιράν

    969 shares
    Share 388 Tweet 242
  • Θρήνος στη Ξάνθη: Νεκρός από κυνηγετικό όπλο πρώην αυτοδιοικητικός – Σενάριο αυτοκτονίας εξετάζουν οι Αρχές

    595 shares
    Share 238 Tweet 149
  • Ερντογάν για σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

    474 shares
    Share 190 Tweet 119
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2025: Πότε μπαίνουν τα χρήματα και τι να προσέχουν 2.476.000 συνταξιούχοι – Ώρες, ημερομηνίες και παγίδες στους λογαριασμούς 

    446 shares
    Share 178 Tweet 112
  • 25.000 λάθος συντάξεις – Κραυγή αγωνίας από συνταξιούχους: Χάθηκαν έως 2.700€ ανά δικαιούχο!

    434 shares
    Share 174 Tweet 109
  • ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: «48 Ώρες–Φωτιά και Καταιγίδα» — 6 περιοχές στο κόκκινο, 38 °C ζέστη, 80 km/h μελτέμι και ψυχρή λίμνη έρχονται μέχρι Κυριακή

    409 shares
    Share 164 Tweet 102
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch