Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Στη φαρέτρα μας η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα – Πότε θα γίνουν οι εκλογές

TechTeam από TechTeam
29/03/2022 22:04
Ενημερώθηκε: 29/03/2022 22:07:06
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
57
SHARES
122
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο κύμα ακρίβειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο OT FORUM, τονίζοντας ότι «η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα βρίσκεται πάντα στη φαρέτρα μας».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την απόφαση να μην υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις στα καύσιμα αλλά τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ είναι στην φαρέτρα μας και μπορεί να υπάρχει, έχει κόστος και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση θα την έβλεπαν οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από αυτή την κυβέρνηση».

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις, μία παγκόσμια γεωπολιτική κρίση, αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας. Γεγονός που όπως πρόσθεσε οδηγεί σε απότομη αύξηση τιμών της ενέργειας, προσθέτοντας ότι προκαλεί έντονες πληθωριστικές τάσεις παντού στον κόσμο.

Μάλιστα έκανε λόγο για κρίση πρωτίστως εισαγόμενη αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί και με εθνικούς όρους, όπως με παρεμβάσεις στη χονδρική αγορά και τις τιμές.

Σημείωσε πως «είμαστε χώρα που ακόμα έχει χαμηλούς μισθούς» και «η πίεση είναι πολύ μεγάλη» και επισήμανε πως η χώρα πήρε μέτρα τα οποία ήταν κατά κανόνα στοχευμένα.

Ο πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν είναι εξαρτημένη από την Ουκρανία για σιτάρι και αραβόσιτο, καθώς ο μεγαλύτερος προμηθευτής είναι η Βουλγαρία.

Ανέφερε χαρακτηριστικά την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, το έκτακτο επίδομα βοήθειας στα πιο αδύναμα νοικοκυριά, την επιδότηση 60 λίτρων το μήνα για τα καύσιμα, παρεμβάσεις για επιχειρήσεις και τους αγρότες. «Θέλουμε να στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή. Αυτά είναι τα εθνικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε» τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι για την αισχροκέρδεια. «Όπου εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το μέγιστο των προστίμων που μας επιτρέπει ο νόμος. Έχουμε και εργαλεία πια διαφάνειας και σύγκρισης τιμών» υπογράμμισε.

Σαφής προειδοποίηση στους εμπόρους για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας

Επίσης μήνυμα στους εμπόρους να μην επιχειρήσουν να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων στην αγορά έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο κόσμος που αλλάζει».

«Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και όπου εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το μέγιστο του προστίμου που μας επιτρέπει ο νόμος. Παντού, δυστυχώς, σε όλες τις χώρες όταν έχουμε πληθωριστικές τάσεις, κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πραγματικότητα» δήλωσε.

Να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ενεργειακός κόμβος μέσω τόσο αγωγών όσο και μέσω LNG.

Επίσης, έκανε λόγο και για έλευση φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας. μέσω Αιγύπτου για παράδειγμα. Παράλληλα, είπε πως η χώρα μας μπορεί να γίνει και διαμετακομιστικός κόμβος υδρογόνου, το οποίο είναι το καύσιμο του μέλλοντος.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Παράθυρο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δεύτερη κάλπη της απλής αναλογικής.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε κάθετος λέγοντας πως δεν θα αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι στόχος είναι η σταθερότητα και όχι επί τούτου η αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Έχω μάθει να πορεύομαι με κανόνες, τον αλλάξαμε γιατί πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία και αυτό θα αποδειχτεί» είπε, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολες και βιώσιμες τις συμμαχίες σε αυτό το σχήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά την κάλπη της απλής αναλογικής, θα το διεκδικήσουμε, όπως είπε, κάνοντας λόγο για μικρή αστάθεια 2-2,5 περίπου μηνών και ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση την οποία κατέστησε υπεύθυνη που άλλαξε το νόμο.

«Στόχος είναι η σταθερότητα, όχι επί τούτου η αυτοδυναμία. Στόχος είναι να παίρνουμε αποφάσεις γρήγορα και να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κρίσεις, οι οποίες θα είναι μαζί μας τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο λαός θα μας υποδείξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή περισσότερα. «Όταν ολοκληρωθεί η 4ετία, θα προβάλλουμε το έργο μας το οποίο θα αξιολογηθεί μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώσαμε» είπε, τοποθετώντας τις εκλογές στο τέλος της άνοιξης του ’23.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ακρίβειαΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεκλογέςΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Κηδεία Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ

20/02/2026 | 15:55
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, τι συζήτησαν

20/02/2026 | 14:00
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ: «Οι σχέσεις μας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών»

20/02/2026 | 13:40
Featured

Επαφές με Κογκρέσο και ΝΑΤΟ και παρουσία στην κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ στο πρόγραμμα Μητσοτάκη

20/02/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 8,9% η ΝΔ – Εκτός Βουλής ο Βαρουφάκης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραμπ vs Ευρώπη: Απειλές για «αντίποινα» στα όπλα, ρήγμα στο ΝΑΤΟ και παγκόσμιος συναγερμός

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.926 πληρωμές αναδρομικών – Ποιοι ακολουθούν και τι ισχύει για απόστρατους το 2026

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη με διάφορα η ΝΔ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: 2.628 μόνιμες προσλήψεις σε ΕΛΑΣ και Δημόσιο – Όλες οι ειδικότητες και οι ενστάσεις στη ΡΑΑΕΥ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΔΥΠΑ 2026: 3 Προγράμματα «φωτιά» με 1.475€, 750€ Voucher και Κοινωνικό Τουρισμό – Ποιοι προλαβαίνουν έως 20/2

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Επαφές με Κογκρέσο και ΝΑΤΟ και παρουσία στην κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ στο πρόγραμμα Μητσοτάκη

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μαρινάκης: Νοσηρές μειοψηφίες που δεν εκπροσωπούν τους υγειονομικούς προκάλεσαν τα επεισόδια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch