Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Στο 33% ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές – Νέο πρόγραμμα «Στέγη μου», παρεμβάσεις σε Airbnb

TechTeam από TechTeam
31/05/2024 10:13
Ενημερώθηκε: 31/05/2024 10:40:10
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών «γιατί θα καθορίσουν πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας τα επόμενα 5 χρόνια», στο νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για το οποίο αναζητούνται χρηματοδοτικοί πόροι αλλά στα μέτρα που λαμβάνονται για το δημογραφικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Παράλληλα άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας «αν υλοποιούσαμε έστω και ένα μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίναμε αυτομάτως σε επιτήρηση» ενώ ειδικά για τον κ. Κασσελάκη υπενθύμισε ότι «δεν έχει κριθεί πουθενά, εγώ εκλέγομαι 20 χρόνια βουλευτής και το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

«Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να προσέλθει στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν πιο ισχυρή», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν από τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

«Είναι μια εθνική κάλπη. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο εύκολα θα περάσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στο εσωτερικό», πρόσθεσε. «Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να κριθούμε για αυτά που έχουμε κάνει», συμπλήρωσε.

Για το δίλημμα Μητσοτάκης ή σταθερότητα

«Είναι μια εθνική κάλπη επειδή η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να κάνει μεταρρυθμίσεις, καθώς δεν θα αμφισβητήσει κανείς την πολιτική της νομιμοποίηση. Οι ευρωεκλογές είναι και μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με όσα έχουμε κάνει, να ακούσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μας λένε για την ακρίβεια για παράδειγμα», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε αρκετά προϊόντα κάποιες μειώσεις στις τιμές, έχουμε επιβάλει σημαντικούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο. Θα χρησιμοποιήσουμε όσα εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή τώρα έχουμε ευρωεκλογές. Μου κάνει εντύπωση μια τέτοια πρωτοβουλία που έχει εθνικό χαρακτήρα, γιατί δεν βρίσκει ενιαία εθνική γραμμή. Τα βάζουμε με πολύ μεγάλες πολυεθνικές. Το έδαφος είναι πρόσφορο. Διερωτώμαι: Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για να μπορούμε να πετύχουμε τέτοιες παρεμβάσεις;».
Για μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ

«Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία. Όποιος την εισηγείται να μας υποδείξει ποιους φόρους πρέπει να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα πρέπει να κόψουμε. Δείτε τι κάναμε με μείωση ΦΠΑ στον καφέ, μειώθηκαν οι τιμές στον καφέ; Όχι. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μείωση δεν περνάει. Θα μου πείτε, θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στον καφέ, μα έχουν αυξηθεί και οι πρώτες ύλες.

Αν υλοποιούσαμε ένα τμήμα του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα έμπαινε σε επιτήρηση αμέσως. Είμαστε σε μια εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας, με συγκεκριμένη οροφή δαπανών έως 3%, όποιος ξεφύγει από αυτούς τους κανόνες μπαίνει αυτόματα σε επιτήρηση».

Για στεγαστικό πρόβλημα

«Οι συμπολίτες μας που ζουν στο ενοίκιο είναι σε δύσκολη θέση γιατί το αποτέλεσμα της βελτίωσης της οικονομίας είναι η αύξηση ενοικίων. Το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ μου έχει θετικά αποτελέσματα. Εμείς διερευνούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ μου μεγαλύτερης περιμέτρου από το σημερινό. Όποιες χώρες δοκίμασαν να επιβάλλουν ελέγχους στα ενοίκια απέτυχαν. Το ζήτημα της κοινωνικής αντιπαροχής είναι σημαντικό. Μελετάμε και το AIRBNB προκειμένου να βάλουμε κάποιους λελογισμένους περιορισμούς για να προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση περισσότερα σπίτια και όχι για βραχυχρόνια».
Για εκλογικό πήχη

«Δεν βάζουμε ένα πήχη για να περάσουμε από κάτω. Εμείς τον έχουμε βάλει στο 33%, τα άλλα κόμματα δεν ξέρω που τον βάζουν. Αυτή η εθνική κάλπη θα στείλει μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδος. Θέλω να διατηρήσω την πρωτιά, δίνω ευρωπαϊκή διάσταση στο ποσοστό των ευρωεκλογών στόχος είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές. Έχει ενδιαφέρον να κάνετε αυτό το ερώτημα και σε άλλα κόμματα να θέσουν πήχη για να ξέρουμε πώς θα αναμετρηθούμε. Ήδη έχουν φτάσει 120.000 φάκελοι από όσους έχουν ψηφίσει επιστολικά. Δεν θέλουμε αναποφάσιστους, ψηφίστε εντός της προθεσμίας».

Ελληνοτουρκικά – προκλήσεις

«Είναι δύσκολο αλλά θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να συζητήσουμε το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. τα υπόλοιπα ζητήματα δεν θα τα συζητήσει καμία ελληνική κυβέρνηση, έχουν λυθεί από την ιστορία και τις διεθνείς συνθήκες. Και δεν τους το κρύβουμε, το λέμε ξεκάθαρα. περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθεί αυτό το απαράδεκτο δόγμα της γαλάζιας πατρίδας στα βιβλία τους. Είναι προκλητικό να δηλητηριάζουμε τα νέα παιδιά με αναθεωρητικές βλέψεις».

Για τα θαλάσσια πάρκα: «Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να καθορίσουμε τι θα κάνουμε εντός ζώνης εθνικής κυριαρχίας».

Για την τραγωδία στα Τέμπη

«Είναι βάρος για την κυβέρνηση, αλλά μεγαλύτερο βάρος για τη Δικαιοσύνη που καλείται να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Όταν μια δική μου συζήτηση στα πλαίσια ομιλίας στην Κέρκυρα, με ένα νέο κορίτσι που δεν γνώριζα ότι είναι αδελφή θύματος, αυτό εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση για κομματικούς λόγους είναι απαράδεκτο.

Επικοινώνησα με την οικογένεια Πλακιά και μετά το περιστατικό, και δεν είναι η πρώτη φορά. Όποιος συγγενής έχει ζητήσει να μου μιλήσει έχω εξηγήσει τη δική μου εκδοχή της αλήθειας».

Για ανασχηματισμό

«Προσπαθώ να βάλω στους υπουργούς μου τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και φυσικά κρίνονται και οι συμπεριφορές. Έχουμε 3 χρόνια κυβερνητικής θητείας, όταν κρίνω ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία δεν διστάζω να κάνω αλλαγές. ο κανόνας ισχύει και δεν είμαι εξαρτημένος από το υψηλό ποσοστό. Για εμάς εποχές δεν υπάρχουν, η δουλειά συνεχίζεται, τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές, τα κεφάλια κάτω και επιστροφή στο 100% στο κυβερνητικό έργο. Ο κος Κασσελάκης, δεν έχει εκλεγεί πουθενά, δεν είναι ούτε διαχειριστής σε πολυκατοικία, εγώ 20 χρόνια εκλέγομαι βουλευτής και καταθέτω συνέχεια πόθεν έσχες.

Μακάρι να συμπέσουν οι προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής των εκλογών 34-35 βαθμοί Κελσίου, με τα ποσοστά μας!».

«Πήρα τηλέφωνο τον προπονητή Αταμάν να τον συγχαρώ για την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Αναζητώ τον προπονητή του Ολυμπιακού για να τον συγχαρώ, δεν τον έχω βρει ακόμα», τόνισε ακόμη στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος ως Έλληνας για τις επιτυχίες και των δύο ομάδων αλλά και ως έλληνας πρωθυπουργός για την άρτια οργάνωση, με απόλυτη ασφάλεια»

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 09:13
Featured

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέτρο για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη

27/06/2025 | 01:31
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
Featured

Μητσοτάκης για Λιβύη: Θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή των διακινητών – Η ΕΕ να στείλει ισχυρό μήνυμα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

26/06/2025 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τράπεζα Πειραιώς: Παρουσίασε τη νέα της εταιρική ταυτότητα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1062 shares
    Share 425 Tweet 266
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    359 shares
    Share 144 Tweet 90
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    311 shares
    Share 124 Tweet 78
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    341 shares
    Share 136 Tweet 85
  • Φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: Καίγονται σπίτια, απεγκλωβίζονται κάτοικοι – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    227 shares
    Share 91 Tweet 57
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch