Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα – Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

TechTeam από TechTeam
22/09/2023 19:12
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
63
SHARES
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μίλησε στο Bloomberg ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χαίρομαι που η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική. Θα έχουμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2023, περιμένω ανάπτυξη της τάξης του 2%», τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να υπερβαίνουμε σημαντικά τον μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωζώνης και νομίζω ότι αυτή είναι μια επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά συνέβησαν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η Ελλάδα έχει επανέλθει για τα καλά. Μόλις κερδίσαμε την δεύτερη μας κυβερνητική εντολή με μία μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόλις πήραμε την την επενδυτική βαθμίδα που ήταν σημαντική για τη χώρα μετά από 13 πολύ δύσκολα χρόνια και αν δείτε όλους τους δείκτες. Πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και είμαι προσεκτικά αισιόδοξος ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την πορεία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το γεγονός ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα μας βοηθάει με το κόστος δανεισμού μας το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τα δημόσια οικονομικά. Παράλληλα είμαστε όμως προσηλωμένη στην διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αντιλαμβανόμαστε πως σημαντικό είναι αυτή για τις κεφαλαιακές αγόρια. Θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% αυτό το έτος και υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2024. Κι αισθάνομαι ότι μπορούμε να πιάσουν αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να θυσιάσουμε την ανάπτυξη μας. Αν δείτε τα νούμερα του τουρισμού ήταν αξιοθαύμαστα αυτή τη χρονιά και φαίνεται ότι υπάρχει μία τάση στην Ευρώπη, παρά την ύφεση οι άνθρωποι να συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να προτιμούν την Ελλάδα έναντι άλλων μεσογειακών προορισμών».

Αναφερόμενος στον τουρισμό υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι ακόμα απολαμβάνουν την ζέστη της Μεσογείου και θέλουν να έρθουν στη Μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί θέλω να περάσω χρόνο στην παραλία. Εγώ υποστηρίζω την κλιματική αλλαγή είναι μία ευκαιρία για να παίξεις με την τουριστική μας περίοδο. Ναι, ίσως έχει ζέστη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Ελλάδα, αλλά πάντα θα έχουμε αρκετούς ανθρώπους να έρχονται εκείνη την περίοδο τώρα, αλλά έχουμε περισσότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα το Μάρτιο και τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο περισσότερους ανθρώπους που έρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στις πόλεις μας και να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο.

Σχετικά με την κλιματική κρίση επεσήμανε ότι «είναι εδώ και είναι εδώ για τα καλά. Πάντα είχαμε πυρκαγιές στην Μεσόγειο, αλλά είχαμε ιδιαίτερα έντονες πυρκαγιές αυτή τη χρονιά. Επίσης είχαμε και ιστορικές πλημμύρες. Πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην βραχυπρόθεσμη προσαρμογή και αυτό είναι κάτι που επισημαίνω και στους ευρωπαίους ομολόγους μου.

Ξοδεύουμε τρεις εκατομμύρια ευρώ για την μακροπρόθεσμη μείωση των ρύπων και είναι σωστό αυτό που κάνουμε, αλλά παράλληλα πρέπει να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους όταν χάνω τις περιουσίες ή τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των κλιματικών καταστροφών σήμερα.

Συνεπώς πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματική διαχείριση αυτών των καταστροφών, έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο. Έχουμε το 112, με το οποίο σώζουμε ζωές. Αυτό δεν υπήρχε στη Χαβάη και στο Μάουι και όταν βλέπω την καταστροφή εκεί είναι εξαιρετικά οδυνηρό. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με πιο έξυπνο τρόπο ώστε τουλάχιστον να σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων».

Όσον αφορά τα ενεργειακά είπε ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τον αέρα και τον ήλιο. Φυσικά σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα ανάλυση, θα χρειαστεί να βασιζόμαστε στο φυσικό αέριο κάτσουμε μεταφορές. Η Ελλάδα παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα γιατί είμαστε σημείο εισόδου για το φυσικό αέριο, το οποίο μπορεί να φτάσει όσο και στην Ουκρανία. Η Ελλάδα είναι πυλώνας Γεωπολιτικής και ενέργεια και σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και αυτό έχει ενισχυθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Σχετικά με το μεταναστευτικό δήλωσε ότι «υπάρχουν μακροπρόθεσμες λύσεις που αντιμετωπίζουν την ρίζα του προβλήματος, λάθος από τον χρόνο. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα. Πρέπει να είμαστε ανελέητη διαλύοντας τα δίκτυα των δύο ακινήτων που επωφελούνται από απελπισμένους ανθρώπους και βάζουν σε βάρκες που δεν είναι κατάλληλες για τη θάλασσα, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να τους προσφέρουμε μήνες οδός μετανάστευσης για όσους μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη και μπορούν να μας βοηθήσουν με την οικονομική μας ανάπτυξη.

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ελλείμματα σε εργατικά χέρια σε τομείς όπως η αγροτική ανάπτυξη, οπότε θέλουμε διμερείς συμφωνίες, αλλά θέλουμε κι αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν με τους δικούς μας όρους και να έρθουμε ασφάλεια».

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Γεραπετρίτης: Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν στην Άγκυρα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

24/12/2025 | 19:00
Featured

Tα κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του, στο Μέγαρο Μαξίμου

24/12/2025 | 16:00
Featured

Παραμένει ανοιχτή η πόρτα της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες

24/12/2025 | 07:26
Featured

Μητσοτάκης για τους αγρότες: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς – Έφτασε η ώρα της κοινής ευθύνης

23/12/2025 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ένας σύγχρονος …Σταχτοπούτος!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη περιμένουν να υποδεχθούν  τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan και τη σύζυγό του  Anna Hakobyan, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Τα Χριστούγεννα της Μαρέβα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την καταιγίδα

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Οι προθέσεις της Ρωσίας για το 2026 απέναντι σε ΝΑΤΟ, Ευρώπη, Κίεβο

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Θεσσαλονίκη: Απατεώνες πήραν λίρες και κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ από 70χρονη

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Απίστευτη δήλωση του τουρκικού υπ. Άμυνας: Η προσέγγιση της Ελλάδας ευθυνεται για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Σε νέα φάση οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με το σχέδιο Ζελένσκι

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η Αστυνομία συνέλαβε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της: Την έκαψε για να πουλήσει το διαμέρισμά της

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch