Στις διεθνείς εξελίξεις καθώς και τη συνάντηση που θα έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ravi Agrawal
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στις 11 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι «να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση και μια ειλικρινή σχέση. Προσωπικά θα πάω στην Άγκυρα με ξεκάθαρα σημεία». Επανέλαβε ότι «με την Τουρκία έχουμε μία και μόνο διαφορά, τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».
Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο κλιμάκωσης με την τουρκική πλευρά. «Είμαστε εκλεγμένοι ηγέτες έχουμε να λύσουμε αρκετά προβλήματα στην περιοχή, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε νέα προβλήματα».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σε πολύ πιο ισχυρή θέση απ’ ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια, αφού έχει ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της».
«Το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα και η ατζέντα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εξωτερικών. Η Ελλάδα προσέρχεται με πίστη και αυτοπεποίθηση στον διάλογο, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το Διεθνές Δίκαιο και χωρίς καμία απολύτως διάθεση υποχώρησης» ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Τι είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας
Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας είναι ένας θεσμοθετημένος μηχανισμός διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.
Συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, καθώς και υπουργοί βασικών χαρτοφυλακίων (Εξωτερικών, Άμυνας, Οικονομίας, Μεταφορών κ.ά.), με στόχο:
την πολιτική συνεννόηση,
την οικοδόμηση εμπιστοσύνης,
και την ενίσχυση της συνεργασίας σε επιλεγμένους τομείς






