Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε στις δεύτερες εκλογές να πιάσουμε το 37%-38% και να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση

TechTeam από TechTeam
28/11/2022 22:00 - Ενημέρωση 29/11/2022 00:20
Ενημερώθηκε: 29/11/2022 00:20:15
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Kevin Featherstone.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Στην έναρξη της συζήτησης και ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Γουίνδσορ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά «μπορεί να βρεθεί μια win-win λύση, που θα οδηγήσει στην επανένωση των Γλυπτών και παράλληλα θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες που έχει το Βρετανικό Μουσείο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις επικείμενες κάλπες στη χώρα μας, εκτίμησε ότι ο στόχος του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι εφικτός στις δεύτερες εκλογές, με ένα ποσοστό της τάξης του 37%-38%.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Kevin Featherstone

Απαντώντας σε ερώτηση «αν οι Βρετανοί έδιναν τα Γλυπτά, θα γινόσασταν πρωθυπουργός της Βρετανίας;», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επανένωση των Γλυπτών είναι στην καρδιά του και όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να το πετύχει η κυβέρνηση. Είπε ωστόσο ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αλλά «υπάρχει μομέντουμ, η βρετανική κοινή γνώμη υποστηρίζει την επανένωση».

«Δεν θα δεχτούμε κανενός είδους τετελεσμένο από την Άγκυρα»

Στη συνέχεια, και σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία, έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, που δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Εμείς, από τη μία πλευρά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οδό του διαλόγου με την Τουρκία και ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή μας».

«Είναι απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο» συμπλήρωσε. «Δεν θα δεχτούμε κανενός είδους τετελεσμένο από την Άγκυρα» επισήμανε.

«Προχωράει γρήγορα η έρευνα» για την Κιβωτό

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την «Κιβωτό του Κόσμου», για ν’ απαντήσει: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, προχωράει γρήγορα η έρευνα». Προσέθεσε, δε, ότι το νέο ΔΣ αποτελείται από ανθρώπους κύρους, που μπορούν να βοηθήσουν.

«Το Spiegel κατέβασε το άρθρο για τους μετανάστες στον Έβρο, αλλά δεν είχε τα κότσια ν’ απολογηθεί»

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πολιτική ανοιχτών θυρών. Για εμάς δεν είναι αποδεκτό, έχουμε σύνορα και πρέπει να προστατευτούν. Στη θάλασσα, αν έρχεται ένα σκάφος είμαστε σε θέση να το σταματήσομε και να καλέσουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους μαζέψει».

«Η Μόρια, όμως, δεν υπάρχει, αντικαταστάθηκε από μια σύγχρονη δομή που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ. Το ίδιο έγινε και στη Σάμο. Και, βεβαίως, είναι κλειδί να επεξεργαστούμε γρήγορα τα αιτήματα ασύλου» σημείωσε, για να σχολιάσει πως «τα διεθνή ΜΜΕ όμως δεν είναι πάντα αντικειμενικά με την Ελλάδα» (σ.σ. αναφερόμενος στην υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και το πώς την παρουσίασε ο ξένος Τύπος).

«Το Spiegel, όταν τους δώσαμε τα στοιχεία, κατέβασαν το άρθρο, αλλά δεν είχαν τα κότσια να απολογηθούν. Επιτρέψτε μου συνεπώς να είμαι σκεπτικός με τα διεθνή ΜΜΕ και επίσης είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος σε επίπεδο πληροφοριών από μεριάς Τουρκίας. Συνεπώς, θέλω να πω στα διεθνή ΜΜΕ ότι πρέπει να τσεκάρουν τα γεγονότα» σχολίασε επίσης.

«Κακόβουλα λογισμικά ενεργά στην Ελλάδα και πριν αναλάβουμε»

Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε, αρχικά για την επισύνδεση Ανδρουλάκη, ότι «δεν έπρεπε να έχει γίνει και γι’ αυτό άνθρωποι αποχώρησαν από τη δουλειά τους». Και συνέχισε: «Τώρα εισάγουμε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ότι για πολιτικά πρόσωπα πρέπει να υπάρξει και η έγκριση από τον Πρόεδρο της Βουλής. Υπάρχει η αίσθηση ότι ένας Πρόεδρος είναι πιο αντικειμενικός από έναν υπουργό, για ν’ αποκαταστήσουμε ένα θεσμικό σφάλμα».

«Είμαστε βέβαιοι ότι κακόβουλα λογισμικά ήταν ενεργά στην Ελλάδα και πριν αναλάβουμε» προσέθεσε επίσης.

«Εφικτή η αυτοδύναμη κυβέρνηση με 37%-38% στις δεύτερες εκλογές»

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι, με την απλή αναλογική, με την οποία θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, απατείται ένα ποσοστό 45%-46% για την αυτοδυναμία -κάτι το οποίο, όπως τόνισε, είναι «πρακτικά αδύνατο». Την ίδια στιγμή, εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές, που θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική και το μπόνους στο πρώτο κόμμα, ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ είναι εφικτός με ένα ποσοστό 37%-38%.

«Οι συνασπισμοί στην Ελλάδα είναι ένα περίπλοκο σενάριο. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πρέπει να πάρει αποφάσεις. Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να διοικείται από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιστρατεύουμε ταλέντο από άλλους πολιτικούς χώρους» σημείωσε ακόμη.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ακροδεξιά αποκλείεται από κάθε συζήτηση (σ.σ. για συνεργασίες) και κατέληξε: «Στοχεύουμε στην αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές και είναι στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν αν θα μας επιτρέψουν να κυβερνήσουμε αυτόνομα σε περίπτωση που κερδίσουμε -και νομίζω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες- ή θα μας πουν να αναζητήσουμε κυβερνητικό εταίρο».

Για την ελευθερία του Τύπου

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα στην Ελλάδα. Έχουμε ελεύθερο Τύπο, μπορείς να γράψεις ό,τι θες. Πάντα υπάρχουν δύο οπτικές. Υπήρχε μια αναφορά που κατάτασσε την Ελλάδα στην 108η θέση. Το Τσαντ ήταν 105. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι σκουπίδια (crap)» ανέφερε χαρακτηριστικά, έπειτα από σχετική ερώτηση.

Και προσέθεσε: «Οι περισσότερες εφημερίδες είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Εγώ ποτέ δεν έχω πάει δημοσιογράφο σε δικαστήριο, αλλά με ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί για μένα και την οικογένειά μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχες σοβαρό πρόβλημα».

 

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

28/08/2025 | 23:16
Featured

Μητσοτάκης: Σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο και 17 νέα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, ανάπλαση της ΔΕΘ με 120 εκατ. ευρώ

28/08/2025 | 16:32
Featured

Ομιλία στο πλαίσιο παρουσίασης των έργων που δρομολογούνται και ολοκληρώνονται στην Θεσσαλονίκη έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός

28/08/2025 | 15:00
Featured

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

28/08/2025 | 11:20
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Κλειδιά» αέριο και πετρέλαιο, τα όρια της ανόδου στα χρηματιστήρια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρή 9χρονη σε τροχαίο – Μάχη για τη ζωή δίνει η 11χρονη αδελφή της

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
  • ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αναδρομικά έως 3.751€, τέλος στην προσωπική διαφορά – Τι κερδίζουν και πότε συμφέρει η έξοδος

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Έκκληση Δαμιανού στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου: «Κινδυνεύει η ζωή μου»

    449 shares
    Share 180 Tweet 112
  • Ραγδαίες εξελίξεις στο Ουκρανικό: Έτοιμο την επόμενη εβδομάδα το πλαίσιο εγγυήσεων ασφαλείας, λέει ο Ζελένσκι

    181 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός: «Ενημέρωσα την κυβέρνηση για την κατάσταση – Ευχαριστώ για το συγκινητικό ενδιαφέρον της»

    176 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΟΣΔΕ 2025 με εκκρεμότητα ΑΤΑΚ και «μπαράζ» πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι έρχεται έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

    169 shares
    Share 68 Tweet 42
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch