Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: «Το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται με την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση»

TechTeam από TechTeam
27/03/2023 16:01
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
81
SHARES
172
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την αυτοδυναμία ενόψει των εκλογών αλλά και το πόσο «ευρύχωρο» είναι το μπλε χρώμα απάντησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε ότι είναι αποφασισμένος αν συγκρουστεί με το βαθύ κράτος. «Αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες αυτό θα αποτελέσει κεντρική αποστολή μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση και αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα πιο τολμηρά και αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Και πρόσθεσε: «Σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες που έχουν το ίδιο εκλογικό σύστημα. Να αναφέρω ενδεικτικά δυο ή μια είναι ο βόρειος γείτονάς μας η Βουλγαρία η οποία σε λίγο θα έχει τις πέμπτες εκλογές σε 2 χρόνια γιατί είναι παντελώς αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μια άλλη χώρα η οποία ταράζεται και από μεγάλες διαδηλώσεις είναι το Ισραήλ. Και εκεί υπάρχει η απλή αναλογική και υπάρχει ζήτημα κυβερνησιμότητας. Και τολμώ να πω ότι και σε άλλες χώρες που υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Η Γερμανία που έχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά υπάρχει πρόβλημα οι κυβερνητικοί εταίροι να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

«Πολύ απλά στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα, το τονίζω αυτό, είναι οι πιο κατάλληλες οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στον δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς με ποιο χρώμα ταιριάζει το μπλε ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το μπλε ταιριάζει με το μπλε. Και εξάλλου το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα της σημαίας μας του ουρανού της θάλασσας αλλά είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα. Η ΝΔ είναι μια ανοικτή παράταξη που έχει μπορέσει και ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους και ιδέες από άλλους χώρους είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη. Και παρά τις αντιξοότητς και τα λάθη που έχουν γίνει έχει το σχέδιο και την βούληση να πάει την χώρα μπροστά. Θα έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την Ελλάδα του μέλλοντος και να κάνουμε τον απολογισμό μας και να θυμίσουμε τι πετύχαμε την 4ετια. Με θάρρος θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και πεδία που υπάρχουν καθυστερήσεις και υπήρξαν υστερήσεις και ελλείψεις. Η υγεία είναι ένα πεδίο που θα στρέψουμε την προσοχή μας και θα μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού. Μακριά από πόλωση και τοξικότητα γιατί δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Σήμερα να επικαλεστούμε και την λογική αλλά και το συναίσθημα των πολιτών. Για μια Ελλάδα που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη και μπορεί να μην ταιριάζει με το κλίμα των ημερών αλλά θέλω να θυμίσω τους πολίτες ότι παρά τα λάθη μας έχουμε πετύχει πολλά».

Ερωτηθείς για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Όλοι πονέσαμε και όλοι κλάψαμε και κυρίως οι συγγενείς των θυμάτων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους και θα επαναλάβω την προσωπική δέσμευση στην μητέρα του Σπύρου Βούλγαρη ένα νέο παιδί που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου όχι για να μην ξανασυμβεί αλλά για να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα που μα πληγώνουν. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της αναξιοκρατίας της μετριότητας των έργων που δεν τελειώνουν ποτέ της διάχυσης των ευθυνών. Εγώ από την πρώτη στιγμή ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογεί και είπα ξεκάθαρα ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ούτε εμείς το ολοκληρώσαμε. Θέλω να μετατρέψω την οργή και τον θυμό σε δημιουργικά αισθήματα. Να συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος και το πως λειτουργούν νησίδες του κρατικού μηχανισμού. Μπορούμε να το υλοποιήσουμε έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Εμείς υλοποιήσαμε το gov.gr και απλοποιήθηκαν στην δημόσια διοίκηση οι επαφές του πολίτη με το κράτος. Αναμορφώσαμε τον ΕΦΚΑ και αποδίδονται συντάξεις σε 2 μήνες. Παραλάβαμε μια ΔΕΗ στα όρια χρεοκοπίας και την κάναμε ανταγωνιστική και στηρίζει τους πολίτες και προσφέρει ασπίδα προστασίας στις τιμές του ρεύματος Η δική μας παράταξη τα έβαλε με το βαθύ κράτος και τις συντεχνίες της Ολυμπιακής και του ΟΛΠ όταν κάποιοι κρέμονταν από τα κάγκελα. Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι μπορούμε Αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες αυτό θα αποτελέσει κεντρική αποστολή μου».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού λέγοντας ότι «Προσβλέπω ως ο επόμενος πρωθυπουργός εφόσον μας εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός να συνεργάζομαι με τον Φάνη ως ο επόμενος περιφερειάρχης Στερεάς».

 

Ετικέτες: εκλογέςΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: «Θα έχουμε Εκλογές σε δύο χρόνια, να δώσουμε προσοχή στο deepfake»

12/09/2025 | 21:21
Featured

Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μετρό στο Σύνταγμα

12/09/2025 | 21:11
Featured

Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης

12/09/2025 | 14:00
Featured

Χαρακόπουλος: Η πρόταση του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά και πρόκληση

12/09/2025 | 12:29
Load More
Επόμενο Άρθρο

Alpha Bank: Συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Πώς συνδέεται η εκπαίδευση με μισθούς 1.500€ στις νέες ειδικότητες

    188 shares
    Share 75 Tweet 47
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευλογιά προβάτων σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσσαλία: 3.000 ζώα θανατώθηκαν – 20 εκατ. € ζημιές!

    237 shares
    Share 95 Tweet 59
  • Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συζήτησαν για κυρώσεις κατά κρατών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • Ελλάδα – Τουρκία στο Eurobasket 2025: Ελληνική απόβαση στη Ρίγα και τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον ημιτελικό

    123 shares
    Share 49 Tweet 31
  • Τσάρλι Κερκ: Ο διάλογος του πατέρα με τον δολοφόνο γιο του

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΕΚΤΑΚΤΗ εξέλιξη -Τραμπ – Λουκασένκο: Η άρση κυρώσεων προς τη Λευκορωσία, η επιστροφή της Belavia και η «ψυχρολουσία» της Πολωνίας

    195 shares
    Share 78 Tweet 49
  • Μητσοτάκης: «Θα έχουμε Εκλογές σε δύο χρόνια, να δώσουμε προσοχή στο deepfake»

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch