Να κλείσει την «εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση» που άνοιξε από βουλευτές αλλά και υπουργούς για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχείρησε ο Παύλος Μαρινάκης.
Η σχετική φιλολογία έχει προκαλέσει ενόχληση στο μέγαρο Μαξίμου, μετά τις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και μελών της κυβέρνησης όπως ο Κ. Κυρανάκης, καθώς θεωρείται ότι αποπροσανατολίζει από το κυβερνητικό έργο ενώ είναι και ευτελιστικό για τον ίδιο τον θεσμό. Έτσι, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σημείωσε με έμφαση: «Δεν είναι ωφέλιμο, έξι μήνες, ίσως και περισσότερο, να συζητάμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, τουλάχιστον έξι μήνες μετά, προφανώς θα γίνει αυτή η συζήτηση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πέραν του πρόωρου, θεωρώ ότι είναι και εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει όλο αυτό τόσο νωρίς, όταν αφορά έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας, τον θεσμό του Προέδρου, εν προκειμένω, της Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, θεωρώ ότι πρέπει να κλείσει, τώρα που είμαστε πολύ νωρίς, αυτή η συζήτηση. Προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, να εκφράζει την άποψή του. Αλλά είναι μια συζήτηση, η οποία δεν οδηγεί κάπου, δεν είναι η ώρα της».
ADVERTISEMENT
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε σε αυστηρούς τόνους ότι «δεν είναι δυνατόν, ενώ προσπαθούμε να αυξήσουμε το εισόδημα, να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, να βελτιώσουμε τα νοσοκομεία και να κριθούμε αυστηρά για όλα αυτά από τους πολίτες, επί έξι μήνες να μας ακούν να μιλάμε για το τι θα συμβεί μετά από έξι, επτά, οχτώ μήνες, που είναι η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Καταλήγοντας επί του θέματος είπε πως όταν έρθει εκείνη η ώρα, την απόφαση θα λάβει, «αφού προφανώς μετρήσει όλα τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός».
Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε και τα «επινίκια» στο ζήτημα της ισότητας στον γάμο, που έθιξαν αρκετοί βουλευτές, λέγοντας πως «ένα από τα λάθη που έγιναν -και δεν θέλω να πω ότι δεν φταίμε εμείς σε αυτό, όλοι πρέπει να κοιτάξουμε ο καθένας την ευθύνη που έχει- για ένα ζήτημα, το οποίο είχε πολύ λιγότερη σημασία σε σχέση με άλλα πολύ σημαντικά νομοθετήματα ή προσπάθειες της Κυβέρνησης τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας, καθίσαμε και συζητήσαμε πάρα πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα» για να συμπληρώσει πως «δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος, να κάνουμε μονοθεματικές συζητήσεις που είτε δεν είναι η ώρα τους, είτε δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε τόσο μεγάλο χρόνο σε σχέση με άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών». Ως προς το αν ενόχλησαν ή όχι τα επινίκια, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Έχουμε νομίζω απαντήσει στο θέμα αυτό. Γενικά δεν χρειάζεται να μιλάμε για το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο με όρους πανηγυρισμών ή να υπάρχουν, ας πούμε, λογικές του να κάνουμε ένα επινίκιο γλέντι. Το έχουμε πει αυτό πάρα πολλές φορές. Καταλάβαμε τη δυσαρέσκεια μιας μερίδας των ψηφοφόρων μας και του κόσμου. Μιλήσαμε, απαντήσαμε, εξηγήσαμε. Έχουν καταγραφεί όλα αυτά. Έχουν ληφθεί τα μηνύματα. Και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω για τα πάρα πολλά σημαντικά, τα οποία έχουμε να κάνουμε».