Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Ο Ζελένσκι έφυγε με χαμόγελα, θερμές χειραψίες και μικρές νίκες από τον Λευκό Οίκο

TechTeam από TechTeam
29/12/2025 16:21
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
60
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται να απέδωσε ελάχιστα περισσότερα από μια υπόσχεση για νέα συνάντηση τον επόμενο μήνα και μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο μακριά παραμένει μια συμφωνία ειρήνης

Κι όμως, για τον Ζελένσκι, ακόμη και η απουσία ρήξης ισοδυναμεί με πρόοδο.

Ύστερα από τις αναταράξεις στη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μέσα στη χρονιά, μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ζελένσκι στη συνάντηση με τον Τραμπ ήταν να αποτρέψει τον εκτροχιασμό των συνομιλιών.

Μετά τη συνάντηση της Κυριακής, ο Τραμπ έστειλε σήμα ότι θα παραμείνει ενεργά εμπλεκόμενος στις διαπραγματεύσεις – εξέλιξη που θεωρείται νίκη για το Κίεβο, δεδομένων των επανειλημμένων απειλών του Αμερικανού Προέδρου να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο Τραμπ υποχώρησε από την ιδέα νέας προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας, αφού στο παρελθόν είχε αναφέρει την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα ως πιθανούς στόχους.

«Δεν έχω προθεσμίες», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. «Ξέρετε ποια είναι η προθεσμία μου; Να τελειώσει ο πόλεμος».

Δεν υιοθετήθηκαν οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις του Κρεμλίνου
Το σημαντικότερο για την Ουκρανία ήταν ότι ο Τραμπ δεν επανέλαβε τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ρωσίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών- μια σαφής απόκλιση από προηγούμενες φάσεις της θητείας του- όταν συχνά έμοιαζε να υιοθετεί θέσεις του Κρεμλίνου.

Η αλλαγή στάσης ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτη, καθώς ο Τραμπ είχε μιλήσει με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – μια μορφή ρωσικής παρέμβασης της τελευταίας στιγμής που στο παρελθόν είχε εκτροχιάσει ουκρανικές προσδοκίες.

Μία τέτοια τηλεφωνική επικοινωνία, άλλωστε είναι αυτή που τον περασμένο Οκτώβριο έβαλε στον «πάγο» την διάθεση στο Κίεβο των αμερικανικών οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς.

Αυτό ενδέχεται να ενισχύει την πεποίθηση του Ζελένσκι ότι Κίεβο και Ουάσινγκτον βρίσκονται πλέον πιο κοντά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Στις συνομιλίες της Κυριακής συμμετείχαν τηλεφωνικά και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φιλοξενήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων τον επόμενο μήνα, με την συμμετοχή και της «Συμμαχίας των Προθύμων».

«Είχαμε μια πραγματικά πολύ καλή συζήτηση για όλα τα θέματα και εκτιμούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τις αμερικανικές και ουκρανικές ομάδες», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι παραμένουν αρκετά αγκάθια στο προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας, μεταξύ αυτών το καθεστώς ουκρανικών εδαφών στα ανατολικά και ένα πυρηνικό εργοστάσιο που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.

Οι ανησυχίες πριν τη συνάντηση
Καθώς ο Ζελένσκι έφθανε στη Φλόριντα, μερίδα Ουκρανών ανησυχούσε ότι θα βρεθεί ξανά σε μια συνάντηση όπου ο Τραμπ θα τον πίεζε για μια ταχεία συμφωνία με όρους της Μόσχας. Η ανησυχία εντάθηκε όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι ο Τραμπ είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την τηλεφωνική συνομιλία της Κυριακής με τον Πούτιν «καλή και πολύ παραγωγική». Ο Γιούρι Ουσάκοφ, κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου Προέδρου, δήλωσε σε ενημέρωση ότι η συζήτηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι το Κίεβο θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στην περιοχή του Ντονέτσκ για να επιτευχθεί ειρήνη.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι θα τηλεφωνούσε ξανά στον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν αυτό συνέβη ή εάν θα συμβεί εντός της ημέρας.

Σε αντίθεση με τον Οκτώβριο, ο Τραμπ απέφυγε την Κυριακή να υιοθετήσει τις απαιτήσεις του Κρεμλίνου και δεν πίεσε την Ουκρανία για άμεση συμφωνία. «Αυτό δεν είναι μια συμφωνία της μίας ημέρας», είπε στους δημοσιογράφους. «Πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο είναι «κατά 90%» έτοιμο – το ίδιο ποσοστό προόδου που είχε αναφέρει πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι βρίσκονται κοντά σε κοινή γραμμή ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που θα προσφέρουν στην Ουκρανία για να αποτραπεί νέα ρωσική επιθετικότητα.

Τόνισε επίσης την ουκρανική πρόταση συμβιβασμού στο εδαφικό – μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, από την οποία θα αποσυρθούν τόσο τα ουκρανικά όσο και τα ρωσικά στρατεύματα.

«Πλησιάζουμε…»
Ο Τραμπ κράτησε πιο επιφυλακτικό τόνο όταν ρωτήθηκε για την πρόοδο. «Η λέξη “συμφωνία” είναι πολύ ισχυρή», είπε. Για το εδαφικό ζήτημα πρόσθεσε: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει συμφωνία, αλλά πλησιάζουμε σε κάτι τέτοιο».

Ίσως η πιο ελπιδοφόρα εξέλιξη για την Ουκρανία ήταν η φαινομενική διάθεση του Τραμπ να φιλοξενήσει έναν νέο γύρο συνομιλιών τον επόμενο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πιθανή συμμετοχή και Ευρωπαίων ηγετών.

Σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις, οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνταν για να διασώσουν τις συνομιλίες μετά από διαφωνίες ανάμεσα στον Ζελένσκι και τον Τραμπ.

Η παρουσία τους ως ισότιμων συμμετεχόντων, και όχι ως εκ των υστέρων διαμεσολαβητών, θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΖΕΛΕΝΣΚΙΤΡΑΜΠΦΛΟΡΙΝΤΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τραμπ: «Το Ιράν διαπραγματεύεται γιατί δεν θέλει να το χτυπήσουμε»

06/02/2026 | 11:00
Featured

Ζελένσκι: «Μέσω της Ελλάδας και της Ε.Ε. η πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG»

05/02/2026 | 08:00
Featured

Ο Τραμπ καλεί πάλι τον Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

04/02/2026 | 09:00
Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ -Τραμπ για Ουκρανία και ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές

04/02/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κρεμλίνο: Σύντομα νέα επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν - Η «σύγκρουση» τελειώνει και με επίτευξη των στόχων μας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Έφυγε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος – Η πορεία του ομοσπονδιακού που οδήγησε την Εθνική στο Μουντομπάσκετ

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Νόμος Κατσέλη: Τι σημαίνει στην πράξη η απόφαση του Αρείου Πάγου – Πώς ρίχνει τις δόσεις για 350.000 δανειολήπτες

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Γιορτή σήμερα 6 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Πρώτη δήλωση Παναγόπουλου μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Δύσκολη κατάσταση, θα τη διαχειριστώ με καθαρότητα»

    93 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Μητσοτάκης – Ερντογάν στην Άγκυρα: Διπλωματικός μαραθώνιος για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 2026 – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, τι αλλάζει άμεσα για παραγωγούς

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Πολιτικός «σεισμός» στη ΝΔ: Σαμαράς κατά Μητσοτάκη, σενάρια νέου κόμματος και ο Καραμανλής

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch