Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Οι αλλαγές σε Market Pass, Youth Pass και Πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Ποια νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

TechTeam από TechTeam
17/08/2023 12:29
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
66
SHARES
140
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντικές παρεμβάσεις σε Market Pass, Youth Pass και στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο των περιορισμό των επιπτώσεων της ακρίβειας για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους και νέα ζευγάρια να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του επταμήνου, τα φορολογικά έσοδα, τα οποία αποτελούν «βαρόμετρο» για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, συνεχίζουν σε τροχιά υπέρβασης έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, καταγράφοντας αύξηση 7,5%.

Οι εισπράξεις από φόρους ανήλθαν σε 33,768 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 2,347 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες συγκρατήθηκαν στα 38,583 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοικονόμηση 1,423 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι αναπτυξιακές επιδόσεις της οικονομίας κινούνται πέραν της πρόβλεψης του προϋπολογισμού (2,3%) και εκτιμάται ότι θα κλείσει πάνω από 2,5% στο σύνολο του έτους, αφήνοντας «περίσσευμα» τουλάχιστον 450 – 500 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, οι υπερεισπράξεις στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων θα οδηγήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 στο 1,3% – 1,4% του ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης για 1,1% του ΑΕΠ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Η θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για νέες παρεμβάσεις ενίσχυσης των εισοδημάτων οι οποίες όμως θα είναι στοχευμένες και μετρημένες καθώς έχουν ήδη ξοδευτεί 600 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση προηγούμενων μέτρων.

Πέραν από την υποχρέωση για δημοσιονομική σύσφιξη ένας πρόσθετος σημαντικός λόγος που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μπαράζ παροχών είναι η εκπλήρωση του εθνικού στόχου για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες τρεις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας οπότε απαιτείται προσοχή ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία που θα βάλει την χώρα στη λίστα με τους προτιμητέους επενδυτικούς προορισμούς και τα ελληνικά ομόλογα σε ασφαλή θέση για ευνοϊκότερο δανεισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα τα μέτρα που κοστολογούνται και εξετάζονται είναι τα εξής:

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης με αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με στόχο να προστατευθούν οι ευάλωτοι και αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη στην περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου. Πέρυσι το επίδομα χορηγήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το 2021.
Ένα νέο πλαίσιο ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών. Τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Οικονομικών και Ενέργειας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και ανταλλάσσουν στοιχεία ενώ η παράταση του μηχανισμού μέχρι το τέλος του χρόνου προσφέρει κάποια σταθερότητα σε ενδεχόμενη αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής.
Νέα επιταγή ακρίβειας 200- 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους, η οποία θα δοθεί τα Χριστούγεννα.
Επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αυξήσεις την 1η Ιανουαρίου του 2024.
Επέκταση του Market Pass έως το τέλος του χρόνου καθώς συνεχίζεται το ράλι των ανατιμήσεων στα τρόφιμα.
Ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος που θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας αλλά θα περάσουν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή το φθινόπωρο. Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2024 και θα δηλωθούν το 2025 στην Εφορία.
Νέα παράταση έως τον Ιούνιο του 2024 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό.
ΤΟ MARKET PASS 2

Στην παρούσα φάση το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο επικεντρώνεται στο Market Pass 2, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δεν θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους νέους δικαιούχους και επανεξέτασης των παλιών.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μόλις «κλείσει» το Taxis για τις φετινές δηλώσεις, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα «τρέξει» η ΑΑΔΕ την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το Market Pass. Από το πόσο γρήγορα θα «τρέξει» αυτή η διπλή διαδικασία θα εξαρτηθεί και το πότε θα καταβληθεί το επίδομα, δηλαδή αν θα δοθεί σε δύο δόσεις (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) ή εφάπαξ (Οκτώβριος). Το μόνο που δεν αλλάζει είναι ότι το επίδομα κυμαίνεται από 66 ως 300 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Μοιραία, οι επίμονες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές αγροτικών προϊόντων και η πίεση στο μεταφορικό κόστος λόγω πετρελαίου, κρατούν στην επικαιρότητα τα σενάρια περί νέων έκτακτων μέτρων στήριξης ως το τέλος του έτους. Ένα από αυτά τα σενάρια, αφορούν στο Market Pass 3, δηλαδή την επέκταση αυτού του ειδικού επιδόματος και στο τελευταίο δίμηνο, με κόστος που υπολογίζεται στα 170 εκ ευρώ.

 

 

Ετικέτες: κυβέρνησηΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: 200.000 αιτήσεις, αυξήσεις 2,35% και έως 1.000€ μπόνους – Αναδρομικά έως τέλος 2025

05/10/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΑΓΡΟΤΕΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Στον αέρα 1,4 δισ. ευρώ για 580.000 αγρότες – Ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταγράφει οφειλές για πληρωμές έως 31 Δεκεμβρίου 2025 

26/09/2025 | 11:02
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Πληρωμές 245 εκατ. € σε 15 ημέρες – Σε αναμονή οι προσωρινοί πίνακες για το Μέτρο 23

04/09/2025 | 11:02
Featured

Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Αντί για συγγνώμη για τα Τέμπη, επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα

29/08/2025 | 18:08
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΑΓΙΕ ΦΑΝΟΥΡΙΕ, φανέρωσε με …..!! ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ 2023! Εξαίσια ΣΥΝΤΑΓΗ !!!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριμ 13€/στρέμμα για ετεροεπαγγελματίες, έως 40€ για νέους αγρότες – Απειλή χρεοκοπίας χιλιάδων αγροτών 

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

    184 shares
    Share 74 Tweet 46
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Καλώδια, φήμες και σπριντ σε «ταραγμένο» Οκτώβρη

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Περίπου 900.000 κάτοικοι έχουν φύγει από την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας

    156 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναδρομικά 2025 – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟ: Ποσά έως 5.200€ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου – Πληρωμές, προθεσμίες και

    153 shares
    Share 61 Tweet 38
  • ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ 1.212 προσλήψεις σε Πυροσβεστική – Λιμενικό και 500 θέσεις ανέργων από τη ΔΥΠΑ – Προθεσμία έως 6 Οκτωβρίου

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΑΓΡΟΤΕΣ μπροστά σε καταιγίδα αλλαγών: 720 εκατ. ευρώ πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ – «Τσεκούρι» στα βιολογικά και επιστροφές έως το 2026

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch