Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν κτίρια με πυραύλους στο Κίεβο – Πυρά και εκρήξεις σε όλη τη χώρα

TechTeam από TechTeam
26/02/2022 11:42
Ενημερώθηκε: 26/02/2022 11:52:45
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληρές μάχες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ουκρανία. Τα βασικά μέτωπα των μαχών είναι το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Οδησσός και η Μαριούπολη,

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς συνεχίζεται η επίθεση της Ρωσίας. Ολονύχτιες ήταν οι μάχες στο Κίεβο, ενώ πυρά και εκρήξεις σημειώνονται σε όλη τη χώρα. Από το πρωί οι Ρώσοι χτυπούν ακόμη και κτίρια με πολίτες στο Κίεβο.

Πολυώροφη πολυκατοικία κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου επλήγη από πύραυλο ή ρουκέτα των ρωσικών στρατευμάτων νωρίς το πρωί. Η πολυκατοικία βρίσκεται στον αριθμό 6 της λεωφόρου Λομπανόφσκι στο Κίεβο μεταδίδουν οι ουκρανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Χαλάσματα εκτινάχτηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις και καπνό να γεμίζει το χώρο.

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός πλήττει κτίρια εντός της Μαριούπολης.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται μία ανάσα από την κατάληψη του Κιέβου και ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η νύχτα που πέρασε ήταν δραματική, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Εκτεταμένες είναι οι αναφορές για πυρά και εκρήξεις πυροβολικού που έχουν έρθει από τα ανατολικά, δυτικά και νότια της πόλης.

Υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ουκρανία. Η Μαριούπολη έζησε άλλη μία κρίσιμη νύχτα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχουν αναφορές ότι οβίδες έχουν πλήξει κτίρια εντός της Μαριούπολης.

«Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στη Μελιτούπολη, η οποία ήταν το σημείο ανάσχεσης της επελασης του ρωσικού στρατού, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί εάν θα αποκλειστεί και από θαλάσσης, μέσω ναυτικής απόβασης», τόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαραμίδης που βρίσκεται στη Μαριούπολη στο «MEGA Σαββατοκύριακο»

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και, χωριστά, ότι περιοχές κοντά στο Σούμι, την Πολτάβα και τη Μαριούπολη έχουν χτυπηθεί από αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκίι Νικιφόροφ, δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, πως η ηγεσία του Κιέβου είναι σε επαφή με τη Μόσχα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ουκρανία απέρριψε αρχικά τις συνομιλίες και ανέβαλε τη λήψη απόφασης μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία είχε αποδεχθεί προηγουμένως την πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να τη χαρακτηρίζει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρεί πως η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, θα ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάτρο, πρότεινε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στη χώρα του. Αμφότερες οι πλευρές έλαβαν πρόσκληση και διαμήνυσαν ότι εξετάζουν την πρόταση, δήλωσε εκπρόσωπος στη Βουδαπέστη.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο:

Τα βασικά μέτωπα των μαχών

Τα βασικά μέτωπα των μαχών είναι το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Οδησσός και η Μαριούπολη, με αποτέλεσμα ρωσικά στρατεύματα να επελαύνουν στην ουκρανική επικράτεια σε βορρά, ανατολή και νότο.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν χθες και από τρίτο σημείο στο ουκρανικό έδαφος, με κατεύθυνση προς το Κίεβο. Με αυτόν τον τρόπο έχουν δημιουργήσει ένα τριπλό μονοπάτι προς το Κίεβο, με δυνάμεις που επέλασαν από Λευκορωσία, Ρωσία και Ουκρανία.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση είχε φροντίσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις εισβολής στην Ουκρανία, από διάφορα σημεία και ιδιαίτερα στις περιοχές Novye Yurkovichi και Troebortno. Στα σημεία αυτά, είχαν μεταφερθεί πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν τη δυνατότητα μετακίνησης στο ουκρανικό έδαφος, αλλά και να πλήξουν άμεσα το Κίεβο.

Ένα δεύτερο κύμα ρωσικών μονάδων κατευθύνθηκε μέσω του Τσέρνομπιλ, καταλαμβάνοντας το πυρηνικό εργοστάσιο και βασικές υποδομές και συνεχίζοντας την πορεία του προς την πρωτεύουσα.

Στα ανατολικά οι μάχες διεξάγονται στο Χάρκοβο, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Μάχες επίσης γίνονται γύρω από το Ντόνετσκ, με δυνάμεις που κατέφτασαν από το Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι με τη συμπαράσταση των ρωσόφωνων αυτονομιστών, έχουν κατακτήσει την πόλη Σάστια στο Λουχάνσκ. Υπολογίζεται ότι πάνω από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες συνδράμουν στις συγκρούσεις των αυτονομιστών με τους Ουκρανούς.

Στα νότια, οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία, μέσω της Κριμαίας και κατέκτησαν τις περιοχές Chongar και Novo Alekseyevka. Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει και τα λιμάνια της Οδησσού και της Μαριούπολης, αποκλείοντας από τη θάλασσα την Ουκρανία.

Στα συγκεκριμένα σημεία, ο ρωσικός στόλος είχε μεταφέρει εκατοντάδες άρματα μάχης και τανκς, τα οποία παρατάχθηκαν στην Κριμαία και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους προς τους στόχους που είχαν επιλεγεί από τη στρατιωτική διοίκηση και ειδικότερα προς το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης κατευθύνθηκε προς το Κίεβο, προκειμένου να λάβουν μέρος στη μάχη για την πτώση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Δείτε εικόνες από τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία:

 

 

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΙΕΒΟΟυκρανίαπόλεμοςΠούτινρωσία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ουκρανία: Σε αδιέξοδο ο πόλεμος – Πούτιν, Τραμπ και Ζελένσκι σε νέα γεωπολιτική σκακιέρα – Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι

08/10/2025 | 12:44
HOT NEWS

Alex Rasov

07/10/2025 | 23:45
ΔΙΕΘΝΗ

Αλλάζει μορφή ο πόλεμος στην Ουκρανία – Εκατέρωθεν χτυπήματα σε υποδομές, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα

06/10/2025 | 18:00
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Νικαράγουα – Ο λόγος

04/10/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Για να γλιτώσετε το πρόστιμο! ΠΛΗΡΩΣΤΕ έως 28/2 τα τέλη κυκλοφορίας 2022- ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ -ΕΚΤΥΠΩΣΗ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμολόγοι κρούουν τον κώδωνα: «Ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου» – Τα 5 ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες

    280 shares
    Share 112 Tweet 70
  • Συναγερμός στο Τατόι: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Δύο τραυματίες, ένας σε σοβαρή κατάσταση

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Από την “κινητικότητα” στις… νέες “Πρέσπες”!

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Διπλό φονικό στη Μεσσηνία: Άφαντος ο δράστης – Τα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. και η έξαρση εγκληματικότητας που ανησυχεί τις αρχές

    264 shares
    Share 106 Tweet 66
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 2027–2030: Αυξήσεις έως +12 μήνες στα όρια ή πάγωμα έως το 2030 – Τα 2 σενάρια που κρίνουν πότε θα φύγουν οι 50άρηδες  -Ολη η λίστα για τις συντάξεις

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα – «ανάσα» για 5.000 ανέργους άνω των 50 ετών και 850 νέες επιχειρήσεις – Όλα τα ποσά επιχορήγησης

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΝΕΑ ΑΣΕΠ – 510 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και παράταση για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – Πλήρης οδηγός αιτήσεων και δικαιολογητικών

    101 shares
    Share 40 Tweet 25
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch