Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Π. Μαρινάκης: «Η αποχή είναι προτιμότερη από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων»

TechTeam από TechTeam
15/01/2024 16:03
Ενημερώθηκε: 15/01/2024 18:19:06
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
146
SHARES
310
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία από αυτά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα,

Ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το οποίο ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα μας. Με το νομοσχέδιο, τα ΙΕΚ αναβαθμίζονται και μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επιδιώκεται οι ΣΑΕΚ, πλέον, να αποκτήσουν έναν εξαιρετικά διευρυμένο ρόλο σε ό,τι αφορά στη διασύνδεση των καταρτιζόμενων και των αποφοίτων τους με την αγορά εργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και κλαδικό επίπεδο. Στις σχολές ενσωματώνονται 130 νέοι Οδηγοί Κατάρτισης, δηλαδή νέα προγράμματα σπουδών. Το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση 60 ΚΕΕΚ- campuses θεματικά στοχευμένων, όπως είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, το οποίο επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Τα ΚΕΕΚ θα συμβάλουν στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ όλων των δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία. Σε κάθε ΚΕΕΚ θα συνυπάρχουν και θα αλληλεπιδρούν επαγγελματικές σχολές κατάρτισης, Επαγγελματικά Λύκεια και ΣΑΕΚ.

Προχωράει η εφαρμογή του νέου νόμου επιλογής διοικήσεων με τη δημοσίευση της προκήρυξης για τους διοικητές των νοσοκομείων, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών. Η προκήρυξη αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Με τη δημοσίευση των δύο προκηρύξεων τίθενται οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πνοής στον χώρο της Υγείας, οι οποίες αποτέλεσαν βασική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπική επιδίωξη του πρωθυπουργού. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε από τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, εφαρμόζοντας οριζοντίως τα αξιοκρατικά κριτήρια που θεσπίσαμε.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο καθιερώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας η επιστολική ψήφος ως μέσο διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος για τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα. Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται μέτρα για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία και τη διευκόλυνση πρόσβασής τους στον προεκλογικό διάλογο. Κυρίως, καθιερώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς που βρίσκονται εκτός επικρατείας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά με επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές. Οι προωθούμενες διατάξεις παρέμειναν στη διαβούλευση για δύο εβδομάδες και τα σχόλια που διατυπώθηκαν ελήφθησαν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Ενδεικτικά, ενσωματώθηκε πρόβλεψη για τη μετάδοση των προεκλογικών μηνυμάτων και με υπότιτλους, κατόπιν πρότασης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αποτελεί μία ιστορική τομή, μία ουσιαστικά προοδευτική μεταρρύθμιση, με στόχο την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές.

Από σήμερα έως τις 19 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν περίπου 79,5 εκατομμύρια ευρώ σε 91.159 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:
• 15.600.000 ευρώ σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
• Σήμερα καταβάλλονται 133.130 ευρώ σε 120 δικαιούχους για παροχές του τέως ΟΑΕΕ.
• Στις 19 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 14.263.475 ευρώ σε 33.109 δικαιούχους επιδομάτων.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:
• 25 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
• 9 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
• 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
• 12 εκατ. ευρώ σε 200 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».
• 1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Εντάσσονται στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2023”, ως καταρχήν επιλέξιμες, όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πρόκειται για 31.549 αιτήσεις. Λόγω αυτού του υψηλού ενδιαφέροντος από πλευράς νοικοκυριών, αυξάνεται ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος σε σχεδόν 422,2 εκατομμύρια ευρώ (από 300 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά). Ποσό, που καλύπτει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και εντάσσονται, αρχικά, σ’ αυτό. Αξίζει να επισημανθεί πως στο πλαίσιο του “Εξοικονομώ 2023” λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, τόσο με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων, όσο και με την πρόβλεψη προϋπολογισμού αποκλειστικά γι’ αυτά.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει ακόμα σε δημόσιες συζητήσεις για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή».

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση, το γνωρίζει και ο ίδιος όταν απείχε από το σύμφωνο συμβίωσης»

«Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ο οποίος στο σύμφωνο συμβίωσης (2015) είχε επιλέξει την αποχή» απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε γνωστές απόψεις. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εισηγείται τη νομοθετική παρέμβαση και ζητεί αρχικά από τους βουλευτές της ΝΔ να το υπερψηφίσουν. Είπε επίσης απευθυνόμενος σε όσους σκέφτονται να το καταψηφίσουν ότι είναι προτιμότερο να απέχουν».

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Είπε ψέματα ότι ο Ξυλούρης είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη – Να ανασκευάσει»

27/11/2025 | 15:14
Featured

Παύλος Μαρινάκης: Το βιβλίο του κ. Τσίπρα δεν νομίζω ότι παράγει κάποιο αποτέλεσμα για τη ζωή των ανθρώπων

26/11/2025 | 15:08
Featured

Μαρινάκης για «Ιθάκη»: Κατάλαβα από τις γνώσεις γεωγραφίας ότι ο πραγματικός συγγραφέας είναι ο Τσίπρας

25/11/2025 | 13:30
Featured

Μαρινάκης για «Ιθάκη»: Ούτε μια συγγνώμη σε πάνω από 700 σελίδες – Βλέπω μεγάλη αλαζονεία

24/11/2025 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τον Φεβρουάριο στο ΧΑ το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” – Δημόσια προσφορά για το 30% του ΤΑΙΠΕΔ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέα προειδοποίηση για την Ελλάδα: Τι εκτιμούν κορυφαίοι διεθνείς σεισμολόγοι – Τα 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη και ο πραγματικός κίνδυνος

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • Πούτιν: Το σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει «βάση για μελλοντικές συμφωνίες»

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΦΑΚΕΛΟΣ- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Έως 241€ προσαύξηση και 4.527€ αναδρομικά – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν «κρυφά» χρήματα

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: 13,1 εκατ. σε εξισωτική & αιγοπρόβειο, μειώσεις έως 95% στα βοσκοτόπια – Συναγερμός πριν το τσεκ 2025

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Αμυντική χειροβομβίδα εξερράγη από λάθος χειρισμό

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ: 1.207 νέες θέσεις στο Δημόσιο: Όλες οι ανοιχτές προκηρύξεις ΑΣΕΠ – Ποιες ειδικότητες ζητούνται τώρα

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • BLACK FRIDAY 2025: Ποιοι «σαρώνουν» την αγορά – Public, ΓΕΡΜΑΝΟΣ,Κωτσόβολος, Skroutz, Zara και οι 12 δημοφιλέστερες επιλογές

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch