Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Παπασταύρου για Novartis: Να μην βιώσει κανείς το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους

TechTeam από TechTeam
10/03/2024 22:25
Ενημερώθηκε: 10/03/2024 22:32:47
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
78
SHARES
165
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ως χρόνια εφιαλτικά για τον ίδιο και την οικογένειά του περιγράφει ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου την χρονική περίοδο της «περιπέτειάς» του από την απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση Novartis μέχρι την απαλλαγή του.

Ο κ. Παπασταύρου αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα και την δήλωσή του περί «ατυχούς» διαχείρισης της υπόθεσης Novartis, ενώ εύχεται κανείς ποτέ να μη βιώσει το μίσος που βίωσε ο ίδιος από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα ήταν ελλιπής. Στις 20 Απριλίου 2016, ως πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε δηλώσει ότι αν δικαιωνόμουν, όπως και έγινε, θα ζητούσε συγγνώμη. Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας να μου αρνείται τη στοιχειώδη ηθική δικαίωση, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της λάσπης και του διασυρμού που υπέστην επί έξι χρόνια. Έξι χρόνια εφιαλτικά, όχι μόνο για εμένα, αλλά για τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Εύχομαι κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία, τη διαπόμπευση και, πρωτίστως, το μίσος που βίωσα εγώ από τους πολιτικούς μου αντιπάλους», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταύρου σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Αναφερόμενος στην επίθεση με ρωσικό πύραυλο στην Οδησσό, κατά την οποία βρισκόταν δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Παπασταύρου σημειώνει: «Ήταν μία τρομακτική στιγμή. Η διαπεραστική σειρήνα, την οποία διαδέχτηκε ο εκκωφαντικός κρότος και στη συνέχεια ο καπνός από την έκρηξη – σε όχι και τόσο μακρινή απόσταση από την αποστολή μας – προκάλεσαν μια σειρά έντονων συναισθημάτων που μας κατέκλυσαν όλους. Στην Ουκρανία ο πόλεμος δεν κάνει διακρίσεις. Είναι μια διαρκής μάχη για τη ζωή, την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Όσοι βρεθήκαμε στην Οδησσό, την πόλη με τις διαχρονικές ελληνικές ρίζες, γίναμε σε μία στιγμή μάρτυρες της ωμής και ανεξέλεγκτης βίας που υφίσταται καθημερινά ο ουκρανικός λαός», καταλήγει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει ότι «ένα “αόρατο νήμα” συνδέει τη διακυβέρνηση της χώρας του Αντώνη Σαμαρά το 2012-2014 με την – από το 2019 – διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν εκείνη η κυβέρνηση που τότε, σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, κράτησε – με τις θυσίες του ελληνικού λαού – την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Με αυταπάρνηση και πατριωτισμό. Ήταν εκείνη η κυβέρνηση που έθεσε τα θεμέλια, στα οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που οδήγησε την Ελλάδα στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας περισσότερο από ποτέ και στην επίτευξη μακροοικονομικών δεικτών που πριν λίγα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτη. Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, τον οποίο τιμώ πάντα, δικαιούται να εκφράζει τις απόψεις και τις διαφωνίες του, ως πρώην πρωθυπουργός που έχει, άλλωστε, και ειδικά προνόμια παρέμβασης από τον Κανονισμό της Βουλής».

Στο θέμα του Φρ. Μπελέρη, αφού επισημαίνει ότι «η υπόθεση Μπελέρη εκθέτει σοβαρά την Αλβανία και τους θεσμούς της», επιχειρηματολογεί εν συνεχεία: «Δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διαδικασίας και για την αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης. Το, δε, τεκμήριο αθωότητάς του, καταπατήθηκε με σειρά δηλώσεων που προεξοφλούσαν την καταδίκη του. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει και θα συνεχίσει να θέτει το θέμα συστηματικά σε όλα τα ευρωπαϊκά fora. Έχει, δε, διασυνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας με το σεβασμό του Κράτους Δικαίου. Σκεφτείτε: ο μη εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει εδώ και 10 μήνες στη θέση του εκλεγμένου, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή. Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, αλλά για πρωτίστως ευρωπαϊκό. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, να αποφυλακιστεί άμεσα και να έχει μία δίκαιη δίκη στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά», διαμηνύει κλείνοντας τη σχετική απάντηση.

Εν όψει των ευρωεκλογών δε, και ερωτηθείς για την άνοδο του λαϊκισμού στην ήπειρό μας, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία πάντοτε αποτελούσε ανάχωμα στον αδιέξοδο και ανέξοδο λαϊκισμό, τον οποίο άλλωστε η πατρίδα μας έχει πληρώσει ακριβά. Αυτό είναι και το διακύβευμα των ευρωεκλογών του 2024. Αν θα προχωρήσουμε σε μία Ευρώπη ανταγωνιστική, ισχυρή, που εγκαινιάζει τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία, αν θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις της ενότητας και της προόδου, που πάνε μπροστά Ευρώπη και Ελλάδα, ή αυτές του λαϊκισμού, που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας. Η ψήφος στη ΝΔ είναι ευρωπαϊκή, πατριωτική ψήφος. Έτσι ισχυροποιούμε τη θέση της χώρας μας σε μια ενωμένη Ευρώπη».

Τέλος σε σχέση με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα ‘Ατομα με Αναπηρία, ο κ. Παπασταύρου, ως έχων και τη σχετική κυβερνητική ευθύνη, δηλώνει πως «τις επόμενες εβδομάδες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, που υιοθετείται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, με εξειδικευμένους στόχους και δράσεις σε κάθε υπουργείο, ενώ κινητοποιεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εθνική είναι κάθε υπόθεση που αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των άνω του ενός εκατομμυρίου συμπολιτών μας με αναπηρία είναι εθνική υπόθεση. Η Εθνική Στρατηγική έχει στον πυρήνα της τη συμπερίληψη και θέτει ως στόχο τη “διπλή σύγκλιση”, δηλαδή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, τόσο ως προς τον γενικό πληθυσμό της χώρας όσο και ως προς τα άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: #ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥNOVARTISΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σαμάρας για Novartis: Η απόφαση της Δικαιοσύνης πιστοποιεί την πολιτική σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

13/01/2026 | 21:13 - Ενημέρωση 14/01/2026 | 01:16
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Δίκη Novartis: Επιμένει στα περί δωροδοκίας πολιτικών η «Κελέση»

06/01/2026 | 13:00
Featured

Novartis: Για τις 10 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για τους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες

06/11/2025 | 10:00
Featured

Γεωργιάδης για Novartis: Ημέρα δικαίωσης – ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας προσπάθησαν με ψέματα να κερδίσουν τις εκλογές

16/09/2025 | 10:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη – Θεσσαλών αγροτών - Στο επίκεντρο αποζημιώσεις και αποκατάσταση καταστροφών


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραμπ vs Ευρώπη: Απειλές για «αντίποινα» στα όπλα, ρήγμα στο ΝΑΤΟ και παγκόσμιος συναγερμός

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: 7.926 πληρωμές αναδρομικών – Ποιοι ακολουθούν και τι ισχύει για απόστρατους το 2026

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΔΥΠΑ 2026: 3 Προγράμματα «φωτιά» με 1.475€, 750€ Voucher και Κοινωνικό Τουρισμό – Ποιοι προλαβαίνουν έως 20/2

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: 2.628 μόνιμες προσλήψεις σε ΕΛΑΣ και Δημόσιο – Όλες οι ειδικότητες και οι ενστάσεις στη ΡΑΑΕΥ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη με διάφορα η ΝΔ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Επαφές με Κογκρέσο και ΝΑΤΟ και παρουσία στην κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ στο πρόγραμμα Μητσοτάκη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο με ισχυρές καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν, στο επίκεντρο και η Αττική

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch