Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Περικυκλωμένο το Κίεβο λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών

TechTeam από TechTeam
28/02/2022 00:38
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Με τις μάχες σε πολλαπλά μέτωπα στην Ουκρανία να μαίνονται για τέταρτη ημέρα και ενώ όλοι αναμένουν τις συνομιλίες που θα γίνουν στο Πριπιάτ, ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, περιέγραψε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας ως «περικυκλωμένη» και είπε ότι η εκκένωση πολιτών δεν είναι δυνατή «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι».

«Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής» δήλωσε στο Associated Press την Κυριακή, καθώς συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επιτρέπει στις αρχές να κυνηγούν «σαμποτέρ» στους δρόμους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά οι υποδομές έχουν καταστραφεί για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα».

«Γι’ αυτό το λόγο το μήνυμα για όλους είναι: Υποστηρίξτε την Ουκρανία από κοινού… Είμαστε δυνατοί» είπε. «Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα».

Η Κυριακή ήταν η χειρότερη ημέρα του πολέμου για τους Ρώσους

Η σημερινή ημέρα φαίνεται να είναι η χειρότερη για τους Ρώσους που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειές τους. Ουδείς μπορεί να επαληθεύσει αν τα στοιχεία που δίνουν οι Ουκρανοί για 4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες είναι πραγματικά. Ωστόσο οι απώλειες των Ρώσων είναι δεδομένες.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης επιδίδονται σε σκληρές μάχες ακόμα και σώμα με σώμα σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Παράλληλα σε βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσεις φαίνονται πολλά ρωσικά άρματα να έχουν καταστραφεί ενώ άλλα να έχουν εγκαταλειφθεί για άγνωστους λόγους. Κάποια άλλα φαίνεται να έχουν κολλήσει στις λάσπες. Και αυτό διότι εάν ένα τεθωρακισμένο ή ένα άρμα μάχης κολλήσει προσπαθώντας να απομακρυνθεί θα κολλήσει ακόμη περισσότερο.

Το μεγάλο μέτωπο του Χάρκοβο -«Έχουμε τον έλεγχο» λένε οι Ουκρανοί

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής όλα έδειχναν ότι το Χάρκοβο – η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατ. πολίτες – θα καταλαμβανόταν από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ωστόσο η μονάδα των Ρώσων κομάντος της Σπέτσναζ δεν κατάφερε να καταλάβει την πόλη και μέχρι αυτή την ώρα συναντά την σκληρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο περιφερειακός διοικητής του Χάρκοβο Όλεχ Σινεγκούμποφ δηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο του Χάρκοβο.

«Ο έλεγχος του Χαρκόβου είναι απόλυτα δικός μας! Οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι δυνάμεις άμυνας εργάζονται (γιαυτό) και η πόλη έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό, έγραψε στο Telegram ο Σινεγκούμποφ.

To Χάρκοβο αποτέλεσε θέατρο σφοδρής μάχης σήμερα όταν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν στην πόλη και ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τα χαράματα έναν αγωγό φυσικού αερίου. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει νωρίτερα «σφοδρή ανταλλαγή» πυρών πυροβολικού και «σφοδρές μάχες» στη διάρκεια της νύχτας.

Αγωνία για τις συνομιλίες

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσική και την Ουκρανική πλευρά. Όπως μεταδίδει το CNN ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ευγκένι Γιένιν δήλωσε ότι, οι συνομιλίες ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας, 28 Φεβρουαρίου.

Χαμηλές οι προσδοκίες Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να εξασφαλίσει την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία πρόκειται να συναντηθεί με τη Ρωσία για ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία».

Σε συναγερμό οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

Η απόφαση να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας ελήφθη εν μέσω εντάσεων της Ρωσίας με τη Δύση, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Πούτινεπικαλέστηκε επιθετικές δηλώσεις ηγετών του ΝΑΤΟ και οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε: «Όπως βλέπετε, όχι μόνο οι δυτικές χώρες λαμβάνουν εχθρικά μέτρα κατά της χώρας μας στην οικονομική διάσταση – εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά.
«Αλλά και οι ανώτατοι αξιωματούχοι ηγέτιδων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις σε σχέση με τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας περιλαμβάνουν διάφορα στρατηγικά όπλα, τόσο πυρηνικά όσο και συμβατικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ορισμό της Ρωσίας, οι δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί για «να αποτρέψουν την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και για να νικήσουν τον επιτιθέμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός πολέμου με τη «χρήση πυρηνικών όπλων».

Λευκός Οίκος για ρωσικά πυρηνικά

«Έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας» διεμήνυσε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού.
«Έχουμε δει ένα μοτίβο από τον πρόεδρο Putin το οποίο κατασκευάζει απειλές που δεν υπάρχουν για να δικαιολογήσουν περαιτέρω επιθετικότητα, και η παγκόσμια κοινότητα και ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να το δουν μέσα από αυτό το πρίσμα.
Toν έχουμε δει να το κάνει αυτό ξανά και ξανά.
Σε καμία στιγμή η Ρωσία δεν ήταν υπό απειλή από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία, όλα αυτά είναι ένα μοτίβο από τον Putin» ανέφερε στο ABC η Αμερικανίδα αξιωματούχος.
«Έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, αλλά πρέπει επίσης να καταγγείλουμε τον Putin» τόνισε.
Πράξη κλιμάκωσης της έντασης χαρακτήρισε τον συναγερμό των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΗΠΑΟυκρανίαρωσία

ΣχετικάΆρθρα

Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a meeting of President Vladimir Putin with CEO of Royal Dutch Shell Ben van Beurden in Moscow, Russia, Wednesday, June 21, 2017. (Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP)
Featured

Ένας τρίτος κύκλος διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας θα διεξαχθεί «σύντομα», δηλώνει το Κρεμλίνο

07/02/2026 | 08:00
French President Emmanuel Macron welcomes European Commission President Ursula von der Leyen  as she arrives for a meeting with European leaders on Ukraine and European security at the Elysee Palace in Paris, France, February 17, 2025. REUTERS/Gonzalo Fuentes
Featured

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

07/02/2026 | 07:00
HOT NEWS

Alex Rasov

06/02/2026 | 23:45
Featured

Reuters: Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε ειρήνη για την Ουκρανία τον Μάρτιο και ταυτόχρονα δημοψήφισμα με εκλογές

06/02/2026 | 23:31 - Ενημέρωση 07/02/2026 | 01:24
Load More
Επόμενο Άρθρο

Επικοινωνία Ζελένσκι-Τζόνσον: Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι κρίσιμες για την Ουκρανία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 6 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

    105 shares
    Share 42 Tweet 26
  • Ναταλία Λιονάκη: Ρήγμα χωρίς επιστροφή – οι βαριές κουβέντες της μητέρας, η απουσία από την κηδεία και το ανθρώπινο δράμα πίσω από το ράσο

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • H ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Επικουρικές συντάξεις : 92% κάτω από 300€ – Οι Αυξήσεις Χάθηκαν και το Μέλλον Φέρνει Νέες Μειώσεις  

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Κατασκοπεία, πολιτικός πόλεμος και γεωπολιτικό ντόμινο… Το ελληνικό θρίλερ που ανοίγει πολλαπλά μέτωπα.

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Απο 50€ σε 100€.. το νέο «σκληρό» πλαίσιο για ΜΜΜ, πρόστιμα έως 40.000€ και τα 8 sos για τους επιβάτες

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Λαβρόφ για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου στρατηγού: Ο Ζελένσκι θέλει να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: 60 λεπτά το γάλα, προθεσμία 23/2 και νέες πληρωμές σε εξέλιξη

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch