Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Πιερρακάκης: «Θέλουμε μία αγορά ενέργειας με χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές»

TechTeam από TechTeam
18/07/2025 16:00
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
65
SHARES
138
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας και Στέγασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νταν Γιόργκενσεν, είχε χθες  ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συζητήθηκαν το θέμα της ενέργειας με γνώμονα τη μείωση του κόστους, καθώς και το θέμα της στέγασης, που παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ακολούθησαν δηλώσεις.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε:

«Καλωσορίζω στο Υπουργείο Οικονομικών τον Επίτροπο Νταν Γιόργκενσεν.

Το χαρτοφυλάκιό του επικεντρώνεται σε δύο θέματα καίριας σημασίας για την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών: την προσιτή ενέργεια και τη βιώσιμη στέγαση.

Ιδίως στο ζήτημα της ενέργειας, αυτό που μετράει για τους πολίτες είναι η σταθερή μείωση του κόστους. Η ενέργεια πρέπει να είναι καθαρή και οικονομικά προσβάσιμη για όλους – για τα νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Αυτό αποτελεί σταθερή ελληνική θέση και κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση.

Η επίσκεψη του Επιτρόπου πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την υπογραφή στην Αθήνα της Συνθήκης για την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας. Η επέτειος αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουμε τη βούλησή μας για μια Ενεργειακή Ένωση που υπηρετεί τους πολίτες – με ασφάλεια, επάρκεια και χαμηλό κόστος.

Για να το πετύχουμε αυτό, η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά:

την ενίσχυση των διασυνδέσεων,

την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, και

την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας.

Απλώς εδώ να αναφέρω ότι η Ελλάδα καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο στην πράσινη ενέργεια: πάνω από το 50% της ηλεκτροπαραγωγής μας προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο στόχος είναι να πάμε στο 80% έως το 2030. Με σταθερά βήματα, ευελπιστούμε, φιλοδοξούμε να εξελιχθούμε σε περιφερειακό κόμβο καθαρής και, σίγουρα, φθηνότερης ενέργειας.

Επίσης να πω ότι προσιτή ενέργεια σημαίνει λιγότερη οικονομική πίεση για τις οικογένειες, περισσότερη ανταγωνιστικότητα για τις επιχειρήσεις και σταθερότητα για την κοινωνία.

Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη εξασφάλισης προσιτής στέγασης για όλους, μια ανάγκη που αποτελεί κορυφαία κοινωνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Επιτροπής να αναγνωρίσει τη στέγαση ως βασικό κοινωνικό στόχο, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης αναθεώρησης της πολιτικής συνοχής.

Και φυσικά στηρίζουμε την απλοποίηση των διαδικασιών και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο τη βελτίωση και της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του κόστους κατοικίας, κυρίως για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Μέσω του «Ελλάδα 2.0», υλοποιούμε: εκτεταμένες ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, και σύγχρονες πολιτικές στήριξης της στέγασης, με χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα.

Η πράσινη μετάβαση, η προσιτή ενέργεια και η στέγαση είναι πολιτικές αλληλένδετες – και απολύτως κρίσιμες για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει ενεργά σε αυτόν τον κοινό ευρωπαϊκό στόχο.

Με πνεύμα συνεργασίας, εργαζόμαστε για μια πιο πράσινη, πιο δίκαιη και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών». Υποδεχόμενος τον Επίτροπο Νταν Γιόργκενσεν, ο Υπουργός δήλωσε ότι: «αυτοί οι στόχοι αποτυπώνονται στην πρόταση της Επιτροπής για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ).

Η Ελλάδα προσεγγίζει τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με πνεύμα εποικοδομητικό, επιδιώκοντας μια ισορροπημένη έκβαση που να αντικατοπτρίζει τόσο τους κοινούς στόχους όσο και τις εθνικές μας προτεραιότητες».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Ενέργειας και Στέγασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νταν Γιόργκενσεν, δήλωσε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Υπουργέ.

Ευχαριστώ επίσης όλους σας για μια πολύ εποικοδομητική και καρποφόρα συνάντηση.Η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται πολλούς από τους στόχους που έχουμε θέσει και, κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια σχετικά με την πρόταση που καταθέσαμε χθες για τον νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα με εξέπληττε αν δεν ήσασταν ικανοποιημένος με ορισμένα από τα σημεία, διότι στην πραγματικότητα αντανακλούν —τουλάχιστον κατά έναν τρόπο— μια πολύ σημαντική απόφαση της κυβέρνησής σας, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τονίσει ότι απαιτείται καλύτερη διασύνδεση ανάμεσα στα εθνικά ενεργειακά συστήματα της Ευρώπης. Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κάπως παράδοξη θέση: από τη μία πλευρά, είστε πρωτοπόροι στις πράσινες μορφές ενέργειας — όλες οι χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας, καθώς μειώνει το κόστος και συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών άνθρακα. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές ενέργειας παραμένουν υπερβολικά υψηλές — κάτι που σαφώς πρέπει να αλλάξει. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση. Ένας από τους τρόπους είναι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις φυσικές υποδομές, ώστε η Ελλάδα να διασυνδεθεί καλύτερα με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο — και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτό θα το πράξουμε.

Όσον αφορά τη στέγαση, συμμεριζόμαστε επίσης τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει πιο προσιτή κατοικία, ιδίως στον τομέα της κοινωνικής στέγασης. Η δυνατότητα να έχει κανείς ένα προσιτό σπίτι αποτελεί μία από τις πιο βασικές ανάγκες των πολιτών. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις ανησυχίες της κυβέρνησής σας και, ό,τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Αυτό αποτυπώνεται επίσης στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Με αυτά τα λόγια, κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή τη χρήσιμη συνάντηση. Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή και θα συνεχίσω να ακούω τις απόψεις σας καθώς προχωράμε το έργο μας»

 

 

Ετικέτες: Κυριάκος Πιερρακάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Πιερρακάκης για δωρεάν αναλήψεις από ΑΤΜ: «Παρεμβαίνουμε όταν και όπου χρειάζεται με καθαρές αποφάσεις»

07/08/2025 | 12:31
Featured

Τα οφέλη των καταναλωτών από την τροπολογία για τις προμήθειες στα ΑΤΜ – Οι 5 αλλαγές που ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

21/07/2025 | 20:44
Featured

Πιερρακάκης: «Να επενδύσουμε στην κοινή μας ευρωπαϊκή ταυτότητα, στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον»

11/07/2025 | 21:00
Featured

Πιερρακάκης: Η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει

08/07/2025 | 17:41
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν-Ζελένσκι: Συζητήσαμε την προμήθεια πυραύλων και τη χρηματοδότηση drones


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 4 ρίχτερ στην Ερέτρια – Αισθητός και στην Αττική

    942 shares
    Share 377 Tweet 236
  • Ραγδαίες εξελίξεις-Σοβαρά ερωτήματα για τη φυλάκιση του πρώην αστυνομικού και TikToker Β. Μπαταρλή

    3963 shares
    Share 1585 Tweet 991
  • Λένα Σαμαρά: Με καθαρό ιατρικό ιστορικό, έκανε επιληπτικό επεισόδιο και ακολούθησε η ανακοπή

    565 shares
    Share 226 Tweet 141
  • Πώς η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, έφυγε από τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες

    473 shares
    Share 189 Tweet 118
  • Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής – Η υπόθεση που «τάραξε» την ΕΛΑΣ και το TikTok

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Σεισμός LIVE: Δείτε TΩΡΑ πού έγινε σεισμός πριν από λίγο – Μέτρα προστασίας

    1111 shares
    Share 444 Tweet 278
  • Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα: Δείτε τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Κερατέα

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch