Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Πού θα φτάσει ο κατώτατος μισθός – Τι αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης

TechTeam από TechTeam
20/03/2024 10:18
Ενημερώθηκε: 20/03/2024 11:28:11
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
77
SHARES
163
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα ενοίκια και τις αντικειμενικές αξίες και την ακρίβεια σε προϊόντα και καύσιμα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα είναι περίπου 4-5%.

«Ο πρώτος αριθμός θα είναι 8, και την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ύψος του, πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει 2 διαφορετικές ανάγκες. Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ενοίκια και τις τιμές των σπιτιών και τα όρια επένδυσης ο κ. Χατζηδάκης: «η τροπολογία θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας για την golden visa. Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη μία παρέμβαση τον Δεκέμβριο για το Airbnb. Η αγορά των ακινήτων έχει ανέβει αναμενόμενα. Η κυβέρνηση βλέπει ότι τα ενοίκια έχουν ανέβει παραπάνω από τον πληθωρισμό, γι’ αυτό κάναμε και παρεμβάσεις στην βραχυχρόνια μίσθωση. Μετά τον Δεκέμβριο αντιμετωπίζουμε όσους έχουν πάνω από 3 ακίνητα Airbnb ως επιχειρηματίες και υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ.

Από την άλλη δεν θέλουμε να «σκοτώσουμε» το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων διότι είναι ένα πρόσθετοι εισόδημα για πολλές οικογένειες, και αυξάνουν τα τουριστικά καταλύματα. Έχουμε και τη golden visa της οποίας το θέμα θα αντιμετωπιστεί με μία νέα οπτική. Οι συναλλαγές που γίνονται με golden visa στα ακίνητα είναι το 7% των συναλλαγών. Γι’ αυτό και στην golden visa, θα πάμε στα μέρη που είναι πιο τουριστικά, και θα πάμε το όριο στα 800.000 ευρώ για να πάρει κανείς golden visa, στις υπόλοιπες περιοχές για είναι 400.000 ευρώ».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι το ότι ήταν χαμηλότερο το όριο για την golden visa, αυτό πίεσε τις τιμές προς τα πάνω. Και γι’ αυτό η Αθήνα ανέβηκε από τις 250.000 στις 500.000, τώρα θα πάει στις 800.000. Πλέον η επένδυση θα είναι για ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι για ακίνητα για ένα σπίτι που θέλει να αγοράσει πχ ένα ζευγάρι. Κρατάμε χαμηλά τις τιμές στα διατηρητέα, γιατί υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα που είναι δύσκολο να επισκευαστούν οπότε δίνουμε μια ευκαιρία και στους ιδιοκτήτες του και να τα πουλήσουν και σε αυτούς που θέλουν να πάρουν golden visa να επενδύσουν σε αυτά».

«Έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα σχετικά με την ακρίβεια»

Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για την ακρίβεια που «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και για τις αυξήσεις στα καύσιμα και τις προμήθειες των τραπεζών.

«Οι τιμές των καυσίμων είναι πέραν του ελέγχου μίας χώρας, είναι διεθνείς εξελίξεις. Η κυβέρνηση πιστεύει πως τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας σε σχέση με την ακρίβεια. Και λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά και η ροπή των πραγμάτων διεθνώς, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μια σταθερή αποκλιμάκωση των τιμών. Υπάρχει μία σειρά από προβλήματα, δεν έγινε ξαφνικά η Ελλάδα παράδεισος», υπογράμμισε.

Για τις προμήθειες των τραπεζών: «οι τράπεζες έχουν προχωρήσει για 2η φορά σε πάγωμα των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων. Τώρα μιλάμε για τις προμήθειες και τα POS. Ελπίζουμε ότι και εκεί θα γίνουν κινήσεις. Το IRIS είναι μια πρωτοβουλία και την καταστήσαμε υποχρεωτική για τους επαγγελματίες. Ο επαγγελματίας πρέπει να έχει και POS και IRIS που είναι σύστημα άμεσων πληρωμών έως 500 ευρώ με μηδενικές προμήθειες».

«Θα συνδεθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα pos και τις ταμειακές. Είναι πολύπλοκο το εγχείρημα αυτό. Αυτές τις μέρες φτάνουμε σε συνδέσεις ταμειακών με pos γύρω τις 100.000 επιχειρήσεις. Μέχρι τέλος Μαρτίου είναι η προθεσμία και επειδή δεν επαρκούν οι τεχνικοί δίνουμε την δυνατότητα σε όσους δεν προλάβουν μέχρι τέλος Μαρτίου, να κλείσουν από τώρα το ραντεβού με τους τεχνικούς τους, έως και τον Απρίλιο. Θα μείνουν μόνο οι εποχικές επιχειρήσεις και θα μείνουν και κάποιες άλλες που έχουν άλλα συστήματα. Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει και είναι ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αν δεν ολοκληρωθεί θα διακοπεί εν μέρει η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Για τις αντικειμενικές αξίες δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ», προσέθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

Ετικέτες: ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση στηρίζει ξεκάθαρα την επιχειρηματικότητα»

01/06/2025 | 13:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης εξοικονομεί 550 εκατ. ευρώ ετησίως

28/05/2025 | 14:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Χατζηδάκης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Δεν είναι θέμα ιδεοληψίας, αλλά αίτημα της κοινωνίας

23/05/2025 | 14:00
Featured

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα στο BBB

18/04/2025 | 23:31 - Ενημέρωση 19/04/2025 | 03:33
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τέμπη - Μαρινάκης: Πολιτικές «βδέλλες» εκμεταλλεύονται συγγενείς θυμάτων για πολιτικά οφέλη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    944 shares
    Share 378 Tweet 236
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    368 shares
    Share 147 Tweet 92
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    331 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    299 shares
    Share 120 Tweet 75
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    295 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Ζελένσκι: Με τον Τραμπ συζητήσαμε την κοινή παραγωγή drones και τη θωράκιση της ουκρανικής αεράμυνας

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch