Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Πυρά Μενέντεζ στην Τουρκία αλλά και στις ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου

TechTeam από TechTeam
02/12/2022 08:06
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
68
SHARES
145
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δυσφορία του γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατονομάζει την πλευρά που φέρει την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, τονίζοντας ότι «είναι λίγο απογοητευτικό να γίνεται έκκληση προς όλες τις πλευρές».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφέρθηκε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, η οποία χρονολογείται για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, κάτι που όπως ανέφερε «συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση».

Μιλώντας στην ακρόαση της υποψήφιας πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί η αμερικανική κυβέρνηση δεν κατονομάζει την πλευρά που φέρει την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της, η κα Φίσερ είπε ότι ο χρόνος είναι απόλυτα κρίσιμος στα θέματα αυτά και από την εμπειρία της πιστεύει πως δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Απευθυνόμενος στην κα Φίσερ, ο κ. Μενέντεζ είπε ότι «μια από τις προκλήσεις στην Κύπρο είναι ότι έχει υπάρξει εισβολή και κατοχή που διαρκεί τέσσερεις δεκαετίες και συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση, ενώ προσπαθούμε για την επανένεωση του νησιού κάτω από ένα έθνος, μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

ADVERTISING

Στις προσπάθειές μας να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε, «πιστεύω ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει πραγματικά κινηθεί περισσότερο προς τα εμπρός από οποιονδήποτε άλλο κύπριο πρόεδρο όσον αφορά το να κάνει, δεν θα έλεγα παραχωρήσεις, αλλά να προσπαθεί να εξεύρει τρόπο για να προχωρήσουν τα πράγματα».

Μενέντεζ:«Να το λέμε με σαφήνεια»
Ανέφερε ότι ένα από τα θέματα που του προκαλεί δυσφορία είναι πως το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «καλεί όλες τις πλευρές, όταν όμως η μια πλευρά είναι η επιθετική, όπως, κατά την άποψή μου το Αζερμπαϊτζάν είναι με την Αρμενία, ή όπως στην περίπτωση της Κύπρου, όταν η μία πλευρά κάνει παραχωρήσεις και η άλλη όχι, είναι λίγο απογοητευτικό να γίνεται έκκληση προς όλες τις πλευρές».

Θα πρέπει, είπε, όταν είναι ξεκάθαρο, να το λέμε με σαφήνεια [σ.σ.: το ποιος ευθύνεται].

Απευθυνόμενος στην κα Φίσερ, ο κ. Μενέντεζ τη ρώτησε τι θα κάνει για να μην γίνει πραγματικότητα η επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν να καταλάβει όλο το Βαρώσι. Η κα Φίσερ είπε ότι αναγνωρίζει την εμπειρία του κ. Μενέντεζ στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι παρουσιάζεται ενώπιον της Επιτροπής με τεράστια ταπεινότητα.

Αναφέρθηκε στους πολλούς ικανούς διπλωμάτες που εργάστηκαν για το Κυπριακό για δεκαετίες, σημειώνοντας ότι δεν υποτιμά πόσο δύσκολες είναι οι προκλήσεις στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
02/12/2022
|
07:26
Ισπανία: 4 σενάρια για τις επιστολές-βόμβες
«Πιστεύω ότι είναι ένα μέρος όπου υπάρχει τεράστια ευκαιρία αν μπορέσουμε να επικεντρώσουμε την ενέργειά μας σ’ εκείνους στο νησί, σ’ εκείνους που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα για την παρούσα διαίρεση και σ’ εκείνους που επωφελούνται περισσότερο από τη συνολική διευθέτηση εάν επιτευχθεί», είπε.

Ανέφερε ότι ελπίζει να δημιουργήσει την αίσθηση του επείγοντος σ’ αυτή τη διαδικασία. «Το βασικό σημείο των συνομιλιών είναι ότι πρόκειται για κυπριακή ιδιοκτησία υπό τον ΟΗΕ και από εκεί θα κοιτάξω να βρω τον δρόμο προς τα εμπρός», πρόσθεσε.

Η κα Φίσερ επισήμανε ότι ο χρόνος είναι «είναι απόλυτα κρίσιμος στα θέματα αυτά και από την εμπειρία μου πιστεύω ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Ο κ. Μενέντεζ απάντησε ότι εκτιμά την άποψή της γιατί «αυτή η διαμάχη έχει διαρκέσει πάρα πολύ».

Σημείωσε επίσης ότι αν αφεθούν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, θα υπάρξει λύση.

Ωστόσο, τόνισε πως το πρόβλημα έγκειται στο ότι η «Αγκυρα βάζει το χέρι της και δεν επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους να βρουν τον δικό τους δρόμο, πράγμα που τελικά σημαίνει ότι εκείνοι αποφασίζουν στο τέλος της ημέρας».

Απογοητευμένος από την αμερικανική κυβέρνηση
Αναφερόμενος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε ότι σθεναρά στηρίζει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, προσθέτοντας πως «προσβλέπουμε στην πρώτη συνάντηση της διακοινοβουλευτικής ομάδας 3+1 για να συζητήσουμε την ενεργειακή συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους μας στην περιοχή».

Ο κ. Μενέντεζ δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος γιατί δεν υπήρξε περισσότερη υποστήριξη για το σχήμα αυτό από την αμερικανική κυβέρνηση, χωρίς να σημαίνει ότι γι’ αυτό ευθύνεται η κα Φίσερ.

«Απλώς ευελπιστώ ότι ο επόμενος διπλωμάτης στην Κύπρο θα στηρίζει τη διαδικασία και να δηλώσει ότι έχουμε μια τεράστια ευκαιρία εδώ», παρατήρησε.

Ο κ. Μενέντεζ πρόσθεσε ότι δίνει «τα εύσημα στους Κύπριους που σταμάτησαν ρωσικά πλοία να προσεγγίσουν λιμάνια πριν την εισβολή, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Ερωτηθείσα ποιες ευκαιρίες βλέπει για τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Κύπρο και τους εταίρους της στην Ανατολική Μεσόγειο, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια η κα Φίσερ είπε ότι όταν αυτά τα σχήματα λειτουργούν και δημιουργούν ουσιαστικές συζητήσεις, «πραγματικά έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε σημαντικά αυτές τις ατζέντες».

Το ενεργειακό ως κεντρικό θέμα
Σημειώνοντας ότι ο κ. Μενέντεζ έχει αναφέρει το ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο «ως κεντρικό θέμα για το σχήμα 3+1, η εμπειρία μου είναι ότι όταν βρίσκουμε ένα σχήμα με το οποίο μπορούμε να μοιραστούμε τόσα πολλά, θα πρέπει να το επεκτείνουμε σε πολλές κατευθύνσεις», και πρόσθεσε ότι αυτού του είδους τα σχήματα είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Μενέντεζ για τη στήριξή της στα θέματα αυτά και ζήτησε τη στήριξη του ιδίου και της ομάδας του.

 

Ετικέτες: ΗΠΑΚύπροςΜενέντεζΤΟΥΡΚΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

ΜΑΘΕ ΤΙ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ δικαιούσαι! ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ- ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα το πάρουν εργαζόμενοι και άνεργοι

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

24/04/2025 | 10:10
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς θα μετακινεί η Ευρώπη τους στρατούς της χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ – Οι προκλήσεις

23/04/2025 | 20:00
Featured

Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

23/04/2025 | 15:11
Featured

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται

22/04/2025 | 04:31
Featured

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Νίκο Δένδια για την επίσκεψή του στη νήσο Παναγιά: «Είναι κατεχόμενο νησί»

21/04/2025 | 16:00
Featured

Ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς

20/04/2025 | 21:31
Featured

Ο Τραμπ εύχεται καλό Πάσχα σε όλους, «ακόμη και στους τρελούς ακροαριστερούς και τον ηλίθιο Μπάιντεν»

20/04/2025 | 19:56
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν και οι ΗΠΑ μιλούν για πρόοδο στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών τους στη Ρώμη

20/04/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα το πάρουν εργαζόμενοι και άνεργοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    689 shares
    Share 276 Tweet 172
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    667 shares
    Share 267 Tweet 167
  • Μπαράζ σεισμών στην Τουρκία – Μετά τα 6,2 και 5 Ρίχτερ

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    317 shares
    Share 127 Tweet 79
  • Τελική πρόταση Τραμπ για Ουκρανία: «Αναγνωρίστε την Κριμαία, παγώστε τη γραμμή μετώπου» – Χάρτης και παρασκηνιακές πιέσεις

    346 shares
    Share 138 Tweet 87
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    149 shares
    Share 60 Tweet 37
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch