Κυριακή, 27 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Roadshow Λονδίνου: Τι είπαν οι 4 CEO στους εκπροσώπους των funds και επενδυτών – Πού επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον

TechTeam από TechTeam
29/11/2023 18:03
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
67
SHARES
142
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι προοπτικές ενίσχυσης της κερδοφορίας και διανομής μερίσματος για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχαν οι CEO των 4 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Greek Investment Forum που διοργάνωσαν Morgan Stanley και ΕΧΑΕ.

Με τον αέρα που τους έδωσαν αφενός, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια και αφετέρου, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 9μήνου του 2023 που συνοδεύτηκαν από τις επιτυχείς κινήσεις αποεπένδυσης του Δημοσίου, οι CEOs των Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και Εθνικής Τράπεζας, κ. κ. Βασίλης Ψάλτης, Φωκίων Καραβίας, Χρήστος Μεγάλου και Παύλος Μυλωνάς, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε μερικά από τα μεγαλύτερα «επενδυτικά σπίτια» τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τα όποια «σύννεφα» του παρελθόντος.

Οι επικεφαλής των συστημικών ομίλων, τόσο στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με εκπροσώπους θεσμικών επενδυτών, όσο και στο πάνελ που συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών εργασιών του συνεδρίου, ανέπτυξαν το σχέδιο για την ανάπτυξη των εργασιών τους και την έναρξη πολιτικών ανταμοιβής των μετόχων.

Όπως υπογράμμισαν, αναμένουν επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης την επόμενη χρήση, η οποία θα προέλθει τόσο από την άνοδο των νέων εκταμιεύσεων, όσο και από τη μείωση των πρόωρων αποπληρωμών υφιστάμενων δανείων που περιόρισαν εφέτος την καθαρή ανάπτυξη των χαρτοφυλακίων τους.

Οι προσδοκίες αυτές συνδέονται αφενός με το καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να εμφανίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη και το 2024 σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ωθώντας σε υψηλότερα επίπεδα τα κέρδη των επιχειρήσεων και αφετέρου με την έναρξη του κύκλου αποκλιμάκωσης των επιτοκίων στη ζώνη του ευρώ κάποια στιγμή μετά το α΄ εξάμηνο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι Έλληνες τραπεζίτες υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο που θα παίξει η ταχύτερη υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για τις οποίες η ζήτηση παραμένει ισχυρή.

Η μεγέθυνση του ενεργητικού μέσω των νέων χρηματοδοτήσεων, επισημάνθηκε σχετικά, θα στηρίξει τόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους, όσο και τις εισπράξεις από προμήθειες, οι οποίες θα ενισχυθούν περαιτέρω από τις εργασίες στους τομείς των τραπεζοασφαλιστικών / επενδυτικών προγραμμάτων και της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων των εγχώριων ομίλων θα διατηρηθεί την επόμενη διετία σε διψήφια ποσοστά, στη ζώνη του 13% – 15%.

Σε σχέση με την επίδραση που θα έχει στο επιτοκιακό τους εισόδημα η πιθανή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ερχόμενη χρονιά, οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών τόνισαν ότι ήδη γίνονται κινήσεις αντιστάθμισης του σχετικού κινδύνου.

Πρόσθεσαν δε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα υποβοηθήσουν τη ζήτηση για νέο δανεισμό και ταυτόχρονα θα βάλουν φρένο στις πρόωρες αποπληρωμές από αξιόχρεους πελάτες, κυρίως επιχειρήσεις, που το 2023 επέλεξαν να μειώσουν το χρέος τους, λόγω του υψηλότερου κόστους χρήματος.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκαν για την πορεία των κόκκινων δανείων μετά την εφετινή μεγάλη αύξηση των παρεμβατικών δεικτών της ΕΚΤ ανέφεραν ότι οι καθαρές εισροές νέων επισφαλειών είναι πολύ χαμηλές και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.

Αισιοδοξία εκφράστηκε και για την προοπτική διανομής μερίσματος από τα κέρδη του 2023.

Οι σχετικές συζητήσεις με τον επόπτη βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και θα ολοκληρωθούν μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, ώστε οι επερχόμενες ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις να λάβουν τις αποφάσεις.

Eurobank και Εθνική Τράπεζα στοχεύουν στην επιστροφή στους μετόχους του 20% – 30% των κερδών του 2023, η Alpha Bank του 20% και η Τράπεζα Πειραιώς του 10%, ως μία πρώτη συμβολική κίνηση ανταμοιβής των μετόχων της.

Εξάλλου, επισημάνθηκε το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για τοποθετήσεις στους τέσσερις συστημικούς ομίλους, όπως κατέδειξε η επιτυχημένη διάθεση του 22% της Εθνικής Τράπεζας με μικρό discount σε πληθώρα μακροπρόθεσμων και ποιοτικών funds, αλλά και η είσοδος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ομίλου, της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

Με αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι η αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Τράπεζα Πειραιώς θα γίνει με ευνοϊκούς όρους στις αρχές του 2024.

Ετικέτες: Morgan StanleyΛονδίνοτράπεζες
Προηγούμενο Άρθρο

Πωλείται σε δημοπρασία πουκάμισο της Νταϊάνα

Επόμενο Άρθρο

Αυστραλία: Η χώρα ζητάει συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Ετοιμάζονται μεγαλοπρεπείς εορτασμοί για τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

25/04/2025 | 16:00
Featured

Πάσχα: Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές και τα καταστήματα από τις αργίες – Πότε ανοίγουν πάλι οι τράπεζες

20/04/2025 | 14:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τράπεζες: Το 98% των συναλλαγών γίνεται πλέον εκτός καταστημάτων

12/04/2025 | 15:00
HOT NEWS

Συνάντηση Πιερρακάκη με τους τραπεζίτες – Δάνεια, καταθέσεις και επιτόκια στην ατζέντα

07/04/2025 | 19:52
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιποίνων στους δασμούς Τραμπ

04/04/2025 | 19:00
HOT NEWS

Στον ΣΕΒ οι τραπεζίτες – Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι προκλήσεις για τις ΜμΕ

04/04/2025 | 15:34
HOT NEWS

Συνταξιοδότηση πριν τα 62: Ποιες μητέρες ανηλίκων και εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Τράπεζες ευνοούνται το 2025-Ολες και οι συντάξεις ΕΦΚΑ!

27/03/2025 | 09:02
ΔΙΕΘΝΗ

«Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων»: Ο αντίκτυπος από τη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου Χίθροου

21/03/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αυστραλία: Η χώρα ζητάει συγγνώμη από τα θύματα της θαλιδομίδης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Άγρια επίθεση Τραμπ σε Πούτιν: «Μήπως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο; Μήπως πρέπει να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά;»

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    222 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Τη Δευτέρα, στη Βουλή, η τροπολογία για την αυτόματη αναγνώριση ειδικότητας Ελλήνων ιατρών από τις ΗΠΑ

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Η Αγία Σοφία άντεξε τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη – Πώς βγήκε αλώβητη (και από αυτόν) τον σεισμό

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ειρήνη

    232 shares
    Share 93 Tweet 58
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    989 shares
    Share 396 Tweet 247
  • Διχασμένοι οι σεισμολόγοι στην Τουρκία – Έρχεται ή όχι ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή;

    272 shares
    Share 109 Tweet 68
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch