Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Σαφές μήνυμα Μαρινάκη: «Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω – Η ρηματική διακοίνωση της Λιβύης δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα»

TechTeam από TechTeam
17/07/2025 18:00
Ενημερώθηκε: 17/07/2025 19:59:01
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ύστερα από πολλά χρόνια η χώρα μας επιδεικνύει συγκεκριμένη δράση με αποτύπωμα και αποτέλεσμα στην εξωτερική πολιτική και αυτή φέρνει αντίδραση. Η δράση της χώρας μας έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και η αντίδραση σε αυτήν δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ρηματική διακοίνωση της Λιβύης δεν προσφέρει κάτι περισσότερο, εκφράζει τις πάγιες θέσεις ενός διαιρεμένου κράτους, όπως ακριβώς και το άκυρο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ουδείς το έχει αναγνωρίσει και κανένα αποτέλεσμα δεν έχει παράξει. Όλα τα παραπάνω είναι αντίδραση συγκεκριμένων κινήσεων της Ελλάδος, που δεν είχαν για δεκαετίες». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Και για να απαντήσω σε όλους τους καθ έξιν ανησυχούντες, εμείς θα προασπίσουμε το εθνικό μας συμφέρον, θα ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πατώντας πάντοτε στο Δίκαιο της Θάλασσας. Τα λέω όλα αυτά επειδή θα ξαναδούμε τους ίδιους τίτλους μέσων που προάγουν το αφήγημα περί ενδοτικότητας, που κάνει κακό στην πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρω τι έχουμε κάνει έως τώρα στο πεδίο των εθνικών μας θεμάτων: Στην αδειοδότηση οικοπέδων για έρευνα υδρογονανθράκων με αμερικανικούς κολοσσούς είχαμε νέα επικοινωνία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρου Παπασταύρου, με τη Chevron όπου επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία, προχωρήσαμε στον Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, κάναμε συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα προς Δυσμάς, αποκρούσαμε την υβριδική απειλή στον Έβρο και θωρακίζουμε τη χώρα μας με σύγχρονα αμυντικούς εξοπλισμούς σε πείσμα όλων όσοι θέλουν να χτίσουν ένα ψεύτικο αφήγημα περί ενδοτικότητας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε ότι όλα τα παραπάνω δεν συνεπάγονται ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με κράτη, με τα οποία έχουμε σοβαρές διαφωνίες. Στο μέτωπο του ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικότερα για την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι βρίσκονται σε Συνέδριο Νεολαίας του 1990, όπου υπήρχαν παζάρια για τις συνθέσεις των οργάνων. Η θέση για μία Εξεταστική δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ μικροπολιτικά, είτε είσαι υπέρ είτε είσαι κατά. Εμείς θεωρούμε επιβεβλημένη κίνηση την Εξεταστική ελπίζοντας ότι ύστερα από πολλά χρόνια αυτή θα λειτουργήσει σωστά, δεν ερχόμαστε να ντιλάρουμε, όποιος θέλει να ντιλάρει δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα σοβαρά, αυτό παραπέμπει σε τζόγο. Ας σοβαρευτούν στο ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν θέλουν μία Εξεταστική; Δεν θέλουν να δουν τον ρόλο της Αυτοδιοικήσης; Δεν θέλουν να δούμε το ζήτημα της τεχνικής λύσης; Εάν προκύψουν σοβαρές ευθύνες θα το δούμε μετά, πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές της υπόθεσης».

Σε ερώτηση για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της κ. Τυχεροπούλου, απάντησε ότι «εάν αποδειχθεί ότι ασκήθηκε δίωξη στην κ. Τυχεροπούλου, επειδή έκανε μία καταγγελία, τότε αυτοί που άσκησαν τη δίωξη θα πρέπει να έλθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Αυτό μένει να αποδειχθεί».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο παραγραφής τυχόν αδικημάτων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συζήτηση «εκτός τόπου και χρόνου, εκτός νομικής και εκτός λογικής», υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αλλάξει το Σύνταγμα και πλέον δεν υπάρχει ο κίνδυνος της αποσβεστικής προθεσμίας. «Όλοι έχουμε την ίδια παραγραφή, κίνδυνος παραγραφής δεν υπάρχει», επεσήμανε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δείχνει μια βιασύνη να εργαλειοποιήσει μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, τπογραμμίζοντας: «Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, αφού διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός μαραθωνίου διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε με νόημα ότι στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων η χώρα μας θα έχει και την προεδρία της ΕΕ, ανέφερε ότι για την Ελλάδα τα ζητήματα της κοινωνικής συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι προτεραιότητες. «Εξακολουθούμε να απαιτούμε περισσότερους πόρους αλλά και πιο τολμηρά βήματα», συμπλήρωσε. Επίσης, χαρακτήρισε τις αποφάσεις για το μεταναστευτικό και την άμυνα θετικές εξελίξεις για τη χώρα, ενώ είπε ότι είναι σημαντική η δημιουργία του Ταμείου Ανταγωνιστικότητας, για το οποίο ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλάκις στο παρελθόν υιοθετώντας τις εκθέσεις Ντράγκι και Λέτα.

Για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιδεικνύει τέτοια αντοχή στη δεύτερη τετραετία», ενώ σημείωσε πως «τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου καταδεικνύουν ότι έχουμε απόσταση από το ποσοστό που θέλουμε να επιτύχουμε. Αυτό δείχνει ότι θέλουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Τέλος όσον αφροά τη δικαστική ετυμηγορία της υπόθεσης της πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Ζέττας Μακρή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σωστή κίνηση της κ. Μακρή» και επέμεινε ότι «η κίνηση της κ. Μακρή στέλνει και ένα μήνυμα θάρρους, ότι όταν κάποιοι νιώθουν ότι τελείται ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα εις βάρος τους να μη φοβούνται να πάνε στη Δικαιοσύνη»

 

 

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ποια θέματα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο – Οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοσχέδια που βρέθηκαν στο επίκεντρο

23/12/2025 | 18:17
Featured

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί εκδικητικά – Παραμύθια ότι οι κλούβες κλείνουν δρόμους

22/12/2025 | 18:31
Featured

Mαρινάκης για έλεγχο στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Έγινε καταγγελία από συγγενή – Δεν υπάρχουν συγγενείς δυο ταχυτήτων»

22/12/2025 | 16:30
Featured

Μαρινάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση σέβεται κάθε λογική διεκδίκηση αλλά και το αίτημα των πολιτών να μην ταλαιπωρούνται

20/12/2025 | 18:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μαρινάκης: Κανένα αποτέλεσμα δεν παράγει ούτε αναγνωρίζεται από κανέναν η Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2025:: 1,7 εκατ. από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ – ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι 3 παγίδες και το επίδομα 1000 ευρώ 

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξισωτική 215,8 εκατ. ευρώ και βαμβάκι στα 39 λεπτά: πληρωμές, ενστάσεις και το δύσκολο φινάλε!

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • 7 «κλειδιά» για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του 2026: αύξηση 2,4%, όριο ΕΑΣ στα 1.468€ και καθαρό όφελος έως 171€ τον μήνα

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • «Σαν να με πάτησε τρένο»: ο Τζέι Ντι Βανς δίπλα στους Navy SEALs και το μήνυμα ισχύος που βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ : Εξισωτική 2025 και μέτρο 23: 215,8 εκατ. ευρώ σε πληρωμές, ενστάσεις έως 24/12 και ειδική φόρμα για ΚΑΕΚ

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • Φωκίων Καραβίας: Οι 3 στρατηγικοί στόχοι της Eurobank για το 2026

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Γιορτή σήμερα 24 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch