Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Σκέρτσος: Δεν μπορούμε να παίξουμε στα ζάρια την τύχη της χώρας

TechTeam από TechTeam
25/05/2024 02:01
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
52
SHARES
111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως το οικονομικό πρόγραμμά του είναι «συνταγή που μας ρίχνει στα μνημόνια και τη χρεοκοπία», εξαπέλυσε ο Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο MEGA.

Ο υπουργός Επικρατείας όπου μίλησε για θέματα οικονομίας και για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ξεκινώντας από το κλίμα των Ευρωεκλογών, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι η πέμπτη κάλπη σε διάστημα ενός έτους, ως εκ τούτου είναι εύλογο να υπάρχει κόπωση. Όμως, προσέθεσε, «το διακύβευμα δεν είναι μικρό», δεδομένου ότι οι ζωές των Ελλήνων επηρεάζονται από τις αποφάσεις των Βρυξελλών.

«Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις διαφοροποιημένες τιμές πολυεθνικών εταιρειών από αγορά σε αγορά υπογραμμίζει τη σημασία των ευρωπαϊκών αποφάσεων που λαμβάνονται ή μπορούν να ληφθούν την επόμενη περίοδο και οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό καλάθι», ανέφερε με την πρόσθετη επισήμανση ότι ο πρωθυπουργός, με την επιστολή του, μπήκε στην καρδιά του προβλήματος.

«Αυτός ο πρωθυπουργός που είναι …εξάρτημα συμφερόντων, σύμφωνα με την αντιπολίτευση», σχολίασε σκωπτικά ο Άκης Σκέρτσος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «το ζήτημα της ακρίβειας είναι δυσεπίλυτο και δεν μπορεί να λυθεί από μία μόνον, χώρα, εξ ου και η χρησιμότητα της Ευρώπης σε αυτό, αλλά και άλλα θέματα, όπως η μετανάστευση, η άμυνα κ.α.».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε ότι υπάρχουν κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, επί παραδείγματι στις τηλεπικοινωνίες, όπου διαπιστώνεται μείωση τιμών από το 2019, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Eurostat. Αλλά και στα τρόφιμα υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, συμπλήρωσε.

«Η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα και τις αυξήσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση, αλλά “δίνουμε μια μάχη”», υπογράμμισε, θέτοντας και το στόχο καλύτερης λειτουργίας του ανταγωνισμού στη χώρα μας.

Εστιάζοντας, αμέσως μετά, στην τιμή του ελαιολάδου, εξήγησε ότι η τιμή του έχει ανεβεί διεθνώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών και της κλιματικής κρίσης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την Ισπανία, όπου παρατηρείται μεγάλη μείωση παραγωγής. Το λάδι είναι διεθνές προϊόν, διευκρίνισε επίσης, άρα έχουν αυξηθεί διεθνώς οι τιμές, ενώ επέμεινε ότι η τιμή του στην Ελλάδα δεν είναι η ακριβότερη. Αν, μάλιστα, από τον πληθωρισμό τροφίμων αφαιρεθεί το ελαιόλαδο, τότε θα διαπιστωθεί ότι τρέχει με τον ίδιο ρυθμό (2,8%) με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη: χρησιμοποιεί fake news, τον κατηγόρησε ειδικότερα, και αυτό, γιατί, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει ανόμοια προϊόντα, βιολογικό με κοινό λάδι, αλλά και διαφορετικές συσκευασίες, εν προκειμένω 500 και 750 ml. Αυτές είναι λαθροχειρίες, συμπλήρωσε.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος του, ο Άκης Σκέρτσος παρατήρησε αρχικώς ότι «επιτέλους είδαμε ένα σχέδιο νόμου από την αντιπολίτευση», το οποίο και κοστολογήθηκε επίσημα μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο λογαριασμός γράφει 45,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην τετραετία, επεσήμανε για το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: είναι «συνταγή που μας ρίχνει στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

Ενώ συνέχισε με την κυβερνητική επιχειρηματολογία για το ΦΠΑ: η μείωση του, σε όποιες χώρες εφαρμόσθηκε το μέτρο, δεν απέδωσε, είπε και έφερε το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από εκείνον στην Ελλάδα.

Όμως, άσκησε κριτική και σε άλλο σημείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: ο διαφοροποιημένος συντελεστής φορολογίας που προτείνει, αν εφαρμοσθεί, θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις να δηλώνουν χαμηλότερη κερδοφορία, προκειμένου να έχουν χαμηλότερη φορολογία, θα έχουμε συνεπώς «μαύρη τρύπα κερδοφορίας».
Ταυτοχρόνως επέκρινε τις αντιπολιτευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού: εισηγούνται, παρατήρησε, αφορολόγητο στα μονοπρόσωπα νοικοκυριά. Χρειάζονται στήριξη, αναγνώρισε, αλλά αν έχουμε ένα περίσσευμα, αυτό πρέπει να κατευθυνθεί στις νέες οικογένειες, αντέτεινε ο υπουργός Επικρατείας.

Κλείνοντας με το πολιτικό πλαίσιο, ο Άκης Σκέρτσος περιέγραψε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο πραγματιστή πολιτικό. Και, επιστρέφοντας στην κριτική του προς την αντιπολίτευση, προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε να παίξουμε στα ζάρια την τύχη της χώρας», τη δημοσιονομική και επενδυτική βαθμίδα ειδικότερα. Όλος ο κόσμος μιλάει για το «μικρό ελληνικό θαύμα», επέμεινε.

Εξ άλλου, οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση και έχουν δίκιο, παρατήρησε και έκλεισε ζητώντας η ψήφος στις ευρωεκλογές να δείχνει φυγή προς τα εμπρός, προκειμένου να γίνει η Ελλάδα πιο ευρωπαϊκή χώρα και να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις. «Να μην σπαταλήσουμε αυτήν την ευκαιρία», ζήτησε εν κατακλείδι.

 

 

Ετικέτες: ΝΔΣκέρτσος

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

08/10/2025 | 21:31 - Ενημέρωση 09/10/2025 | 02:22
Featured

Το επετειακό βίντεο της ΝΔ για τα 51 χρόνια από την ίδρυση της – «Συνεχίζουμε μαζί να αλλάζουμε την Ελλάδα»

04/10/2025 | 18:02
Featured

Δημοσκόπηση ALCO: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ, μικρή άνοδος για ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Λύση, υποχωρεί η Πλεύση

29/09/2025 | 20:00 - Ενημέρωση 30/09/2025 | 03:56
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Εκλογές και για κυβερνήσεις συνεργασίας

25/09/2025 | 21:25 - Ενημέρωση 26/09/2025 | 03:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Ψυχρή λίμνη» με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    244 shares
    Share 98 Tweet 61
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ- ΕΦΑΠΑΞ 2025: Αυξήσεις έως 22.800€ και μειώσεις έως 21.000€ – Ποιοι παίρνουν τα νέα ποσά και τι ισχύει για τα αναδρομικά

    148 shares
    Share 59 Tweet 37
  • Πάνος Καμμένος: Επιστροφή στην πολιτική μέσω της συζύγου του – Φλερτ με Τσίπρα και επίθεση σε Σαμαρά

    138 shares
    Share 55 Tweet 35
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    140 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Συνελήφθη 28χρονος στη Μυτιλήνη

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

    134 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΑ: «Πρώτα οι παλιοί Βιολογικοί, μετά οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – Τι αλλάζει με τις ενισχύσεις ευλογιάς και τα φερτά του “Ντάνιελ”»

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch