Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Στις Πρέσπες πήγε ο Σταύρος Παπασταύρου για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

TechTeam από TechTeam
07/06/2025 15:44
Ενημερώθηκε: 07/06/2025 16:21:42
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
71
SHARES
152
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις Πρέσπες την Πέμπτη ο Σταύρος Παπασταύρου για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, ακολουθώντας τα πατήματα της φύσης, έστειλε από τις ακριτικές Πρέσπες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), στην Πύλη Πρεσπών και συμμετείχαν το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας η ομάδα ΑΜΕΑ «Λαμπηδόνες» από την Πτολεμαΐδα και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και δημοτικού Σχολείου Αγ. Γερμανού Πρεσπών.

«Σήμερα η φύση μας μαθαίνει, δεν βάζει εμπόδια, δεν κάνει διακρίσεις, μας δέχεται όλους όπως είμαστε» τόνισε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι , «η οργανωμένη κοινωνία είναι αυτή που βάζει τα εμπόδια». Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι «αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στις ακριτικές Πρέσπες μαζί με τα παιδιά γιατί η φύση μας δείχνει την κατεύθυνση» υπογραμμίζοντας ότι «πολιτική μας δέσμευση είναι να δημιουργήσουμε μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους Ελληνίδες και Έλληνες».

Η Διονυσία Χατζιλάκου από τον ΟΦΥΠΕΚΑ παρουσίασε εν συντομία το έργο της υπηρεσίας που λειτουργεί στις Πρέσπες αλλά καλύπτει γεωγραφικά όλη την Δυτική Μακεδονία. Στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών που είναι το μοναδικό πάρκο στην Ελλάδα το οποίο κατοικείται ανελλιπώς και γνωρίζει ανθρώπινη καθημερινή δραστηριότητα, υπάρχουν 2000 φυτά, 60 είδη θηλαστικών και 272 είδη πουλιών. Παρουσίασε βίντεο από τις φωλιές των Αργυροπελεκάνων και Ροδοπελεκάνων που μέχρι πριν από το 2022 που έπληξε την αποικία η γρίπη των Πτηνών ήταν η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη σε όλη την Ευρώπη με 1500 ζευγάρια. Σύμφωνα με τον ΟΦΥΠΕΚΑ «η στάθμη των υδάτων της λίμνης Μικρής Πρέσπας είναι η χαμηλότερη των τελευταίων ετών και όπως αναφέρθηκε είναι μια από τις επιπτώσεις της κλιματικής Αλλαγής στον μικροκλίμα της περιοχής». Όπως φάνηκε κι από την παρουσίαση του επιστημονικών τεκμηρίων λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων αλεπούδες και τσακάλια που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να διασχίσουν την λίμνη και να πλησιάσουν στις καλαμιές που βρίσκονται οι αποικίες των πουλιών τώρα χωρίς κανένα εμπόδιο φτάνουν στις φωλιές και τρώνε τους μικρούς νεοσσούς. «Αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα για την επιβίωση της αποικίας» κατέληξε η κ. Χατζιλάκου.

Ζητήθηκε από τον υπουργό να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατό τα έργα της «στάγδην άρδευσης» των φασολιών που θα κατασκευαστούν στην Πρέσπα όπου λόγω της εξοικονόμησης νερού θα συμβάλλουν καθοριστικά στην άνοδο της στάθμης της λίμνης. Παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης της υπηρεσίας αφού διαθέτει μόνο έναν από 5 μονίμους υπαλλήλους και τρεις συμβασιούχους για να εποπτεύσει μια περιοχή που διαθέτει τις περισσότερες λίμνες και ποτάμια της χώρας και ταυτόχρονα ένα σπάνιο φυσικό κάλλος με δυο εθνικούς δρυμούς. Ο κ. Παπασταύρου ανέφερε «ότι το θέμα του έχει γνωστοποιηθεί κι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε ότι αφορά την ενίσχυση του ΟΦΥΠΕΚΑ με υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα».

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Φλώρινας κράτησαν μαζί με τον υπουργό και τους δασκάλους τους ένα πανό που ζωγράφισαν τα ίδια σημεία όπου απεικονίζονται, οι λίμνες , τα πουλιά και η βλάστηση της Πρέσπας. Στην συνέχεια στο προαύλιο του Δημαρχείου Πρεσπών τα παιδιά του δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου από τον Αγ. Γερμανό μαζί με τα παιδιά και τους συνοδούς τους από την ομάδα ΑΜΕΑ «Λαμπηδόνες» Πτολεμαΐδας έπαιξαν, ζωγράφισαν, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση αλλά και για μια συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου τόνισε ότι «η περιοχή μας είναι σύμβολο για το περιβάλλον και για την βιοποικιλότητα και έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία του κ. Παπασταύρου στην οικογιορτή μας». Παράλληλα επεσήμανε ότι τέθηκαν και κάποια σημαντικά ζητήματα, όπως, «η ιδιαίτερα χαμηλή στάθμη των υδάτων στις λίμνες μας, για την οποία ζητήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και να διερευνηθούν οι τρόποι αντιμετώπισής του»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου κι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης

 

 

Ετικέτες: Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΠΡΕΣΠΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Συνάντηση Γκίλφοϊλ-Παπασταύρου: Ενέργεια, LNG και Κάθετος Διάδρομος στο τραπέζι

22/12/2025 | 16:13
Featured

Παπασταύρου: Δεν είχα καμία ανάμειξη στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ – Είναι οικονομικό σκάνδαλο

18/12/2025 | 16:04
Featured

Παπασταύρου: Η ενέργεια μετατρέπεται σε όπλο σε καιρό πολέμου

16/12/2025 | 18:00
Εργασίες του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας (Energy Community), με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την ίδρυσή της στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Τσάφος υποδέχθηκαν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση, Dan Jοrgensen, τον γενικό διευθυντή της Ενεργειακής Κοινότητας, Artur Lorkowski, καθώς και τους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος των Συμβαλλόμενων Μερών της Ενεργειακής Κοινότητας. Η Συνθήκη για την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας υπογράφηκε στην Αθήνα το 2005, με βασικό στόχο τη δημιουργία μιας ενοποιημένης αγοράς, την προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης, μέσα από την ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Featured

Παπασταύρου από Βρυξέλλες: Άφθονη και προσιτή ενέργεια για όλους – Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας

15/12/2025 | 18:48
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2025:: 1,7 εκατ. από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ – ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι 3 παγίδες και το επίδομα 1000 ευρώ 

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξισωτική 215,8 εκατ. ευρώ και βαμβάκι στα 39 λεπτά: πληρωμές, ενστάσεις και το δύσκολο φινάλε!

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • 7 «κλειδιά» για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ του 2026: αύξηση 2,4%, όριο ΕΑΣ στα 1.468€ και καθαρό όφελος έως 171€ τον μήνα

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
  • «Σαν να με πάτησε τρένο»: ο Τζέι Ντι Βανς δίπλα στους Navy SEALs και το μήνυμα ισχύος που βλέπουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ : Εξισωτική 2025 και μέτρο 23: 215,8 εκατ. ευρώ σε πληρωμές, ενστάσεις έως 24/12 και ειδική φόρμα για ΚΑΕΚ

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Φωκίων Καραβίας: Οι 3 στρατηγικοί στόχοι της Eurobank για το 2026

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Γιορτή σήμερα 24 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch