Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Στρατηγική πενταετούς οικονομικής εξωστρέφειας – Οι παρεμβάσεις στις οποίες θα κινηθεί η χώρα το 2026-2030

TechTeam από TechTeam
03/09/2025 22:31 - Ενημέρωση 04/09/2025 02:23
Ενημερώθηκε: 04/09/2025 02:23:20
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας, η οποία αποτελείται από πέντε άξονες παρεμβάσεων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι οι 5 άξονες παρεμβάσεων είναι οι εξής:

1. Μετασχηματισμός της Enterprise Greece σε ολοκληρωμένο κόμβο εξωστρέφειας, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και προώθηση κλάδων που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Επίσης, προωθείται η ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και μια νέα, πιο αποτελεσματική οργανωτική δομή.

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί σε καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης του brand της χώρας, όπως: Το Greek Houses, στο πρότυπο του EATALY, για πολυχώρους γαστρονομίας και ελληνικών προϊόντων. Το byGreece το οποίο θα είναι ενιαίο market place για τους εξαγωγείς, διευκολύνοντας τη διαφήμισή τους. Και το myGreece που θα αφορά πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

2. Μεταρρύθμιση του Export Credit Greece, με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών, για την ασφάλιση βραχυπρόθεσμων πιστώσεων και για την πρακτόρευση επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring). Επιπλέον, προωθείται η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση επενδύσεων σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

3. Θεσμοθέτηση Κυβερνητικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, με στόχο την πιο αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγών, μέσω του καλύτερου συντονισμού των συναρμόδιων Υπουργείων. Η Κυβερνητική Επιτροπή Εξωστρέφειας θα παρακολουθεί, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εμπορίου, ο οποίος προβλέπει δράσεις, όπως η ψηφιοποίηση των τελωνείων.

4. Πενταετές Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030, η προετοιμασία του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του α’ τριμήνου του 2026. Το Σχέδιο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένη στόχευση χωρών, όπως Ινδία, και κλάδων, καθώς και μετρήσιμους στόχους. Ενώ παράλληλα προβλέπεται νέα διαδικασία επικαιροποίησής του, έπειτα από διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς.

5. Λοιπές δράσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», το νέο πλαίσιο ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας “Hellenic Aid”, το Παρατηρητήριο Εξωστρέφειας, καθώς και η Εξαγωγική Ακαδημία.

Μητσοτάκης: Συγκροτημένο σχέδιο που ενισχύει την παρουσία των ελληνικών προϊόντων και των υπηρεσιών σε διεθνείς αγορές

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Λίγο πριν την παρουσίαση των βασικών αξόνων της οικονομικής πολιτικής στη Θεσσαλονίκη, κρίναμε με τον Αντιπρόεδρο ότι θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μία συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, για να παρουσιάσουμε συνολικά την ατζέντα της εξωστρέφειας της χώρας.

Νομίζω ότι είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο, το οποίο ενισχύει την παρουσία των ελληνικών προϊόντων και των υπηρεσιών σε διεθνείς αγορές, αλλά προφανώς και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην πατρίδα μας.

Μελετούσα -και θα τα δούμε και στη συνέχεια- τα στοιχεία των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών την τελευταία πενταετία. Έχει υπάρξει μία σημαντική αύξηση, από τα 72,5 δισεκατομμύρια το 2019, φτάσαμε σχεδόν στα 100 δισεκατομμύρια το 2024.

Προφανώς σε αυτή την αύξηση καταλυτικό ρόλο έπαιξαν, από τη μία η αύξηση στις εξαγωγές των προϊόντων, αλλά και η πολύ καλή πορεία του τουρισμού, όμως ακόμα υπολειπόμαστε του στόχου που έχουμε θέσει για μερίδιο εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 50%.

Και φυσικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόβλημα, το οποίο πρέπει μονίμως να το αντιμετωπίζουμε στην πολιτική μας.

Επομένως, θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να παρουσιάσουμε μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν και το Enterprise Greece, τον τρόπο με τον οποίο θα μετατραπεί σε μία πραγματική πύλη εξωστρέφειας της χώρας μας και τη νέα σελίδα την οποία έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Εξωτερικών. Αλλά και μία σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες νομίζω ότι αφορούν πρωτίστως τους εξαγωγείς μας, οι οποίοι κατά καιρούς μας αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία μπορούν σχετικά εύκολα να αρθούν προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη.

Δεν νοείται νομίζω αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας μας χωρίς μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια και στις εξαγωγές. Αυτή τη στρατηγική υπηρετούμε από το 2019 και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα και στον τομέα αυτό να ανεβάσουμε ταχύτητα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, είπε: «Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η μεγάλη κρίση της περασμένης δεκαετίας σημαδεύτηκε από δύο επιμέρους προβλήματα. Το ένα ήταν το πρόβλημα στο δημοσιονομικό έλλειμμα, το δεύτερο ήταν το πρόβλημα στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Το δημοσιονομικό πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί και η Ελλάδα σήμερα θεωρείται παράδειγμα επιτυχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τώρα που μιλάμε, η Ελλάδα δανείζεται φθηνότερα από χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Στο θέμα, όμως, του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, παρότι έχει γίνει πρόοδος, αναμφισβήτητη πρόοδος, μπορούν να γίνουν και άλλα βήματα.

Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος της υιοθέτησης αυτού του εθνικού στρατηγικού πλαισίου για την εξωστρέφεια, πλαίσιο το οποίο ετοιμάστηκε με διάλογο μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και με διάλογο με τους εξαγωγείς μας.

Η προσπάθεια θα είναι πολυεπίπεδη, θα προτείνεται να εγκριθεί μία διυπουργική επιτροπή για τις εξαγωγές, αλλά πολύ περισσότερο προωθείται ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των τελωνείων.

Υπάρχουν προγράμματα στήριξης της εξωστρέφειας μέσω του ΕΣΠΑ και υιοθετούνται καινούργιες ιδέες, προκειμένου να προωθηθούν με έναν πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο οι ελληνικές εξαγωγές στο εξωτερικό.

Όσο και αν η συζήτηση φαίνεται τεχνοκρατική, είναι πολύ ουσιαστική και πολύ χρήσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Διότι αυτή η πολιτική είναι που δημιουργεί τελικά τις βάσεις, προκειμένου να υπάρχει όχι μόνο ανάπτυξη, αλλά και ένα κοινωνικό μέρισμα από το οποίο βγαίνουν κερδισμένοι οι πάντες, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας μας. Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής εξωστρέφειας. Με την ενίσχυση του συντονισµού µεταξύ των εµπλεκόµενων φορέων και Υπουργείων, την προώθηση περαιτέρω συνεργασίας µε τον ιδιωτικό τοµέα, την προσήλωση σε µετρήσιµους στόχους αποτελεσµάτων, τη χρηματοδοτική στήριξη της εξωστρέφειας και την απλοποίηση των διαδικασιών, στοχεύουμε στην ενίσχυση του brand της Ελλάδας διεθνώς και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο πλαίσιο δίνει νέο δυναμισμό στην Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας. Με την εφαρμογή του, η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή της παρουσία και τον ρόλο της ως στρατηγικός εταίρος με σταθερότητα, αξιοπιστία και αναπτυξιακή προοπτική»

 

 

Ετικέτες: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή στην εκδήλωση Στυλιανίδη

08/10/2025 | 19:31
Featured

Μητσοτάκης: Έχουμε εθνικό χρέος να μην ζήσουμε ποτέ ξανά περιπέτειες από ψέματα και αυταπάτες

07/10/2025 | 20:40 - Ενημέρωση 08/10/2025 | 05:17
Featured

Μητσοτάκης για την επέτειο της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ: Στεκόμαστε σθεναρά κατά του μίσους και της βίας

07/10/2025 | 14:34
Featured

Μητσοτάκης: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας

06/10/2025 | 19:40
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, εορτολόγιο: Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    231 shares
    Share 92 Tweet 58
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    203 shares
    Share 81 Tweet 51
  • Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    952 shares
    Share 381 Tweet 238
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ- ΕΦΑΠΑΞ 2025: Αυξήσεις έως 22.800€ και μειώσεις έως 21.000€ – Ποιοι παίρνουν τα νέα ποσά και τι ισχύει για τα αναδρομικά

    130 shares
    Share 52 Tweet 33
  • Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

    126 shares
    Share 50 Tweet 32
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch